Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Congres National al Invatatorilor

Asociaţiile judeţene ale învăţătorilor îşi vor desemna delegaţii. În judeţele unde nu există asociaţii, delegaţii vor fi desemnaţi de un comitet de iniţiativă. Din aceste judeţe se admit şi participări în nume personal. Vor participa şi învăţători români de peste hotare. S-au grăbit deja să se inscrie învăţători din foarte multe judeţe dar şi din R. Moldova (inclusiv din Transnistria), Ucraina, Macedonia, Serbia deşi termenul până la care trebuie să îşi anunţe participarea este 1 octombrie. Invitaţi vor fi şi reprezentanţi ai ministerului de resort, ai IŞJ Arad, ai autorităţilor centrale şi locale. Se contează pe colaborarea administraţiei locale care întotdeauna a fost alături de învăţători.
Congresul îşi propune să constituie un for naţional al acestei profesii alcătuit din câte un învăţător din fiecare judeţ, să sprijine grupurile de iniţiativă de la nivelul judeţelor, să emită o rezoluţie în care să dea soluţii prin care să se crească prestigiul învăţătorului şi şcolii româneşti.
Forul care se va constitui la Arad doreşte să devină un actor al cărui parteneriat să îl caute chiar autorităţile de decizie în domeniu prin echilibrul abordărilor, prin competenţa cu care va găsi soluţii, prin acţiunile generoase la care va purcede. Un învăţător spunea că speră că va putea spune nepoţilor ,,am participat la primul congres al învăţătorilor de după război,,.
Este şi o dorinţă a UE structurarea unei societăţi civile în România. Înainte de a învăţa copiii să colaboreze, să comunice, să manifeste solidaritate, să nu fie doar spectatori ai vieţii sociale, ar trebui ca ei, dacălii, să fie un model şi în acest sens.
Acest congres nu se vrea un for sindical, nu se substituie sindicatelor, a căror colaborare este însă firesc să o primească şi ofere. Asociaţiile învăţătorilor fiind asociaţii profesionale trebuie să îşi câştige încrederea colegilor şi a autorităţilor prin seriozitate spirit constructiv, putere de convingere şi înalt profesionalism.
În multe puncte va fi sigur în ton cu soluţiile MEC şi în multe cazuri va emite propuneri prin care să se crească exigenţa de ordin calitativ în exercitarea propriei profesii. Vor fi şi semnale de alarmă şi propuneri făcute către MEC şi alte foruri competente în speranţa că vor fi agreate sau cel puţin analizate. Cu siguranţă Congresul nu va fi împotriva nimănui ci va a confirma celor care conduc sintemul de învăţământ unele dintre măsurile deja în vigoare, va încuraja sau amenda unele intenţii supuse dezbaterii publice şi va veni cu propuneri noi.
Învăţătorii entuziaşti, dornici să se implice au acum ocazia să o facă. Îşi pot anunţa participarea la e-mail didactic@rdslink.ro sau tel. 0744195155.

Vă mulţumesc în numele Asociaţiei Învăţătorilor din jud Arad, Asociatiei Învăţătorilor Caraş-Severineni (preşedinte Sofia Oneţiu), Asociaţiei Învăţătorilor Bănăţeni (preşedinte Maria Vărşăndan) şi Asociaţiei Române pentru o Şcoală Modernă Arad (preşedinte Alexandra Şimăndan)-coorganizatori!
Viorel Dolha
preşedintele Asociaţiei Învăţătorilor din jud Arad

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: vioreldolha | 17.09.2006 17:28 | 1761 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (3)

0 0

19.09.2006 15:12 13

Salut si admir initiativa dumneavoastra! Din pacate nu pot participa, pentru ca sunt din Teleorman, si distanta destul de mare ma impiedica, dar sunt cu sufletul alaturi de colegii mei invatatori, participanti si organizatori! Astept vesti. Cu consideratie, inv. MAGDALENA IONESCU, ALEXANDRIA

0 0

19.09.2006 19:19 nico

doresc sa particip dar as vrea sa cunosc detalii/ cazare masa costuri aproximative

va multumesc

n. costache bucuresti

0 0

19.09.2006 20:29 vioreldolha - Autor

Pe pagina Invatamant Primar a acestui site se afla invitatia de participare la congres cu detalii.

Pot sa v-o trimit personal daca imi scrieti la e-mail didactic@rdslink.ro

In numele organizatorilor,

Viorel Dolha

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN