Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ce le reproşează elevii profesorilor

Bilele albe pe care le primeşte şcoala sunt mult mai puţine: profesorii care transmit un mesaj, colegii, lucrul în echipă, oportunităţile de dezvoltare a carierei, posibilitatea de a primi burse în străinătate. Alţii zic că le plac activităţile "în legătură" cu şcoala, adică "pauzele" sau "timpul pe care îl petrec cu prietenii", iar unii au crize de sinceritate: "De fapt, nu îmi place şcoala. Îmi plac activităţile extracurriculare". Deşi, în această perioadă a vieţii, elevii şi studenţii petrec mai mult de o treime din timp la şcoală, instituţia cu pricina nu se regăseşte decât pe locul 3 în topul valorilor pe care aceştia le preţuiesc, după familie şi prieteni, indică studiul "Valorile tinerilor români", realizat de echipa ORICUM, în colaborare cu British Council. Dacă liceenii au mai mult respect pentru şcoală, ca instituţie care "teoretic" îi pregăteşte pentru viaţă, cei mai mulţi dintre studenţi fac o facultate doar de dragul de a obţine o diplomă şi pentru că aşa "trebuie", mai puţin pentru că ar fi într-adevăr pasionaţi de specializarea pe care şi-au ales-o. Studenţii sunt categorici: de învăţat, "învaţă din alte chestii", şcoala ajungând să ocupe "un loc secundar sau chiar terţiar", mult mai importante fiind jobul şi activităţile extraşcolare. Interesant este şi faptul că, pentru participanţii la studiu, postul Discovery Channel este principala formă de educaţie alternativă, alături de teatru, concerte şi voluntariat. Partea proastă e că activităţile de voluntariat sunt realizate, în proporţie majoritară, pentru dezvoltarea abilităţilor personale, pentru o bursă, pentru că dă bine la CV, mult mai puţini tineri indicând că fac voluntariat pentru a-şi ajuta semenii sau din spirit civic.

"Adevarul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 19.09.2006 15:13 | 2503 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (9)

0 0

20.09.2006 20:30 libi

sunt cadru didactic si-mi dau seama ca acesti tineri au dreptate.

0 0

21.09.2006 14:33 vioscout

Tinerii au perfecta dreptate.Ei ne cer sa fim in pas cu "moda", chiar daca prin buzunare ne bate vantul. Apostolatul de tip haretian este mai actual aproape ca acum un secol si ceva in urma. Ce ne facem? Tacem, ne complacem intr-un sistem in care valorile reale sunt marginalizate, incurajam lichelismul ca virtute si ne ...lamentam pe la colturi. Sutem strategii pierderii timpului.

Nu credeti ca a venit vremea sa luam taurul de coarne si sa dam cu el de Pamant? Alegeti, daca mai sunteti in stare, macar pentru elevii nostri, daca de soarta noastra nu va mai intereseaza.

0 0

22.09.2006 15:52 emy

Am fost si eu cadru didactic, si chiar au dreptate, tocami de aceea nu mai sunt. Dar trebuie tinut cont si de faptul, ca si sitemul influenteaza comportamentul profesorului.

0 0

22.09.2006 16:20 elaisa

De acord cu unele aspecte, dar de ce sa nu recunoastem? Libertatea de gandire inseamna sa ti-o castigi, sa ti-o asumi, citind, cautand, informandu-te, sa vezi ce au gandit si altii. Munca independenta inseamna... munca. Iar elevii nostri - majoritatea- cam asteapta mura-n gura; libertatea se dovedeste foarte grea pentru ei. Principiile acestea trambitate stereotip de unii ziaristi, parinti, sunt greu aplicabile, pentru ca ele implica in primul rand ACTIUNE, MUNCA.



De la vorba la fapta e drum lung.

0 0

23.09.2006 00:49 andronescu

Cred ca interactivitatea in timpul orelor inseamna schimbul de intrebari si raspunsuri,atentie si creativitatea.Aceste lucruri nu se pot realiza daca un profesor intreaba lucruri simple si este nevoit tot el sa raspunda.Raspunzi de mai multe ori,cind elevii se plictisesc de starea in care sunt se supara pe profesorul care le face observatie,caracterizindu-i ca tare sunt nervosi.Daca vor interactivitate sa inteleaga ca trebuie sa se mai informeze,sa mai invete.Cum scrie "elaisa"de la vorba la fapta e drum lung...asa este!!nu poti exprima opinii cind nu ai citit nimic sau aproape nimic.Daca nici cind tinar nu ai timp de citit ,atunci ...

0 0

23.09.2006 11:12 ideecreata

mda...au dreptate, dar nu-i poti determina sa citeasca nimic...doar rezultatele la fotbal si "perlele" idolului Becali...Pacat...Elevii nostri urasc in mod organic orice forma de cultura, in schimb subcultura manelistica le da fiori de placere!

Dar nici noi, ca profesori, nu avem nicio sansa, atata timp cat castigam intr-o zi mai putin decat cheltuiesc elevii nostri pe "gustarea" zilnica!!!

0 0

23.09.2006 22:25 miha_ind

oare numai elevii sunt de vina pt starea asta de fapt? Elevii sunt imaginea societatii in care traim. Si profesorii la fel...

Ii inteleg pe tineri. Cum putem noi sa-i convingem ca, invatand ce le spunem noi le va fi bine? cand au atatea exemple in jur care ne contrazic?

0 0

24.09.2006 15:33 arachnidu

Sunt un profesor tânăr, şi de aceea cred că sunt puţin mai apropiat de categoria de vârstă a elevilor. Tocmai de aceea aceştia deseori mi se confesează, dar în urma tuturor discuţiilor avute cu ei am constatat că, în general elevii nostri nu au deloc cultură. De ce spun aceasta? Pentru că, datorită televiziunilor comerciale, mass-mediei pline de violenţă, incultură şi vulgarităţi ei consideră că libertatea înseamnă puterea de a face ce vor, când vor şi fără să suporte consecinţele. Ei "nu mai au nevoie de cărţi" din moment ce sunt filme, există Internetul, deci ei "nu mai au nevoie de cultură". Binenânţeles cultura nu se obţine doar citind o carte, dar să ţinem cont că citind ne dezvoltăm anumite idei, opinii, viziuni, şi elevii noştrii tocmai de aceste lucuri duc lipsă. Ca încheiere am doar atât să spun: Cum poţi să fii un profesor modern când din salariile noastre nu ne putem permite să ne cumpărăm nici măcar materialele didactice auxiliare care ne interesează, darămite îmbrăcăminte sau altele?

0 0

25.09.2006 19:35 eugen_bartic

e amuzant sa constati ca elevii sunt frustrati din cauza ca nu le sunt ascultate parerile din moment ce acestea sunt la fel de rare ca si orice urma de aderenta a lor la un subiect logic si util educatiei. parerile sunt confundate cu satira - nume elegant dat bascaliei - si in locul unei astfel de tirade, prefer o tacere inteleapta, in asteptarea clipei in care mesajul meu va fi inteles asa cum trebuie. nu generalizez fenomenul, insa stiti cu totii despre ce este vorba.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN