Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cei patru tineri scoliti in strainatate nu au loc de munca

Ceea ce face ca bursa data de Guvernul Romaniei (B.S.G.R.) sa fie speciala e tocmai faptul ca de rezultatele ei trebuie sa beneficieze cele peste 20 de milioane de romani. Cei 98 de tineri care au plecat, in doua serii, cu aceasta bursa, trebuie sa devina la intoarcere, conform legii si contractelor semnate de ei, manageri in sectorul public. In lege, insa, nu se precizeaza si un termen limita pana cand ar trebui sa se intample aceasta, astfel ca lucrurile merg extrem de greoi, unii dintre responsabili uitandu-si sarcinile. Ce ar trebui de fapt sa se intample? Intai de toate, sa se reintoarca bursierii.In momentul de fata, in Romania s-au reintors patru dintre tinerii seriei anului universitar 2005-2006. Urmeaza ca ei sa fie instruiti trei luni la Institutul National de Administratie din cadrul MAI, sa fie evaluati si pusi in functie, fara concurs. Functiile vacante ar trebui sa apara la MEC, de la Agentia Nationala a Functionarilor Publici, Agentia Nationala a Ocuparii Fortei de Munca si de la Ministerul de Externe. "Noi nu suntem implicati in acest proiect. Eu nu stiu de bursa asta", ne-a declarat domnul Eugen Preda, director general al ANOFM. Secretarul general al MAE, domnul Lucian Leustean, a invocat lipsa informatiilor despre sarcinile ministerului in programul BSGR prin faptul ca a fost recent numit in functie: "N-am participat la nici o intalnire a Comisiei BSGR si nu pot garanta participarea mea nici la viitoarea sedinta. Exista un dosar pe aici, dar nu stiu exact ce este cu el", ne-a spus domnul Leustean. Domnul Marian Niculescu, director la Directia Proceduri Administrative, ne-a explicat care este rolul agentiei si ce urmeaza sa se intample: "Noi vom afla posturile vacante dupa ce se termina cursurile organizate de Institutul National de Administratie si le vom trimite catre MEC. Guvernul nu implementeaza singur acest program, existand si un partener din partea Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare. Domnul Mihai Toader, manager de proiect, este constient de lentoarea cu care se petrec lucrurile in momentul in care tinerii ar trebui sa isi ocupe posturile, spre deosebire de ireprosabila organizare de la concursurile nationale de selectie a bursierilor: "Nu se specifica nicaieri in lege cand trebuie sa primim lista cu posturile vacante, cand trebuie sa se organizeze cursul la INA. Eu nu pot sa ii trag de maneca pe cei responsabili. Probabil ca trateaza acest proiect ca pe un proiect oarecare, cand de fapt BSGR a luat nastere printr-o lege a Parlamentului. Probabil ca domnul ministru Hardau va trimite o scrisoare catre agentiile si institutiile implicate, desi nu astfel ar trebui sa decurga lucrurile. Cursul de la INA mai mult ca sigur va avea loc in februarie. Apoi va avea loc si repartizarea." (M.C.)
"Gandul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 23.09.2006 10:49 | 1015 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

26.09.2006 22:28 younome

Dragii mei,

Am fost sefa de promotie, bursiera Socrates-Comenius si tot ce mi s-a oferit dupa ce mi-am luat titularizarea in Romania a fost un post la tara unde trebuie sa-mi completez catedra cu religie si muzica. Pe cand altii care abia au terminat facultatea, dau mita inspectorilor si directorilor si obtin posturi la 100 de metri de casa. Asta e Romania. Sa nu se planga nimeni cand vor vedea ca nimeni bine pregatit nu mai ramane in tara asta de corupti!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN