Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Carnetul de partid, criteriu de competenta in invatamant

In total, aproape 100 de directori de scoli si licee din Dolj au fost revocati din functie de Busoi, in locul lor venind profesori cu carnet de membru la democrati sau liberali. Un prim exemplu este cel al profesorului Ion Balanica. Acesta a ocupat functia de director la un liceu din Craiova, dar a fost mutat la o scoala generala aflata la periferia orasului pe motiv de "management defectuos".In locul lui a venit fostul viceprimar al orasului Mihai Dragu, actual consilier municipal si membru PNL. Pe lista destituirilor mai figureaza si directorul adjunct al Scolii nr. 21 din Craiova, Ion Voicila. In locul acestuia a fost adusa Camelia Buzatu, sotia deputatului PNL Horatiu Buzatu. Nici scolile din judet nu au scapat. La Ciupercenii Vechi, in locul directorului Ion Marcel a fost adusa presedinta femeilor PD din Calafat, Marioara Fera, care, spune un dascal, "este preocupata mai mult sa vanda produse Oriflame decat sa ii invete pe copii sa scrie si sa citeasca". Un caz aparte a avut loc la Colegiul National "Carol I", unde fosta directoare Daniela Ghidirmic a fost nevoita sa elibereze scaunul, locul ei fiind luat de Daniel Barbu, un profesor de fizica, membru al PD si apropiat al lui Radu Berceanu. Noul director si-a dovedit devotamentul pentru partid cand s-a implicat imediat in rezolvarea situatiei scolare a fiicei consilierului democrat Rodion Camataru. Eleva la Carol I, fata fostului fotbalist adunase cateva sute de absente, ce au fost motivate la gramada de director. Iar lista cu directori de scoli revocati din functii pe criterii politice este destul de lunga, in total aprope 100 de profesori fiind in aceasta situatie. Pe langa acestia, altii aproape 100 au trecut singuri la PD sau PNL si nu a mai fost necesara schimbarea lor. Acum, mai putin de o treime din directorii de institutii de invatamant din Dolj sunt neinregimentati politic sau sunt inscrisi la alte partide.

Monalisa Galeteanu, fost inspector general adjunct al ISJ Dolj, actualmente deputat PSD de Dolj, sustine ca, desi in programa de guvernare se specifica depolitizarea invatamantului, numirea actualilor directori de scoli a avut la baza numai culoarea politica: "Nu este un secret si chiar am sesizat influente politice in invatamant. Nu putem generaliza, dar zeci de directori de scoli din Dolj au fost schimbati doar pentru ca erau membri PSD. Locul acestora a fost luat de membri PNL sau PD", a declarat Monalisa Galeteanu.
"Gandul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 25.09.2006 16:49 | 2152 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (8)

0 0

25.09.2006 22:18 vioscout

Daca va consoleaza cu ceva, acelasi lucru se intampla si la Iasi si peste tot in spatiul mioritic. Carnetul de partid este ideal pentru a fi director, a primi titularizarea, detasarea in interesul invatamantului, pentru gradatia sau salariul de merit, pentru comisii la examenele nationale, si alte avantaje profesionale si financiare, altfel spus iti acorda toate competentele. Faptul ca esti o lichea, o scursura sociala, hulita de elevi sau colegi... nu conteaza, partidul este totul. Fiecare partid cu miticii lor, spre distractia maxima a Europei- si nu, numai-, care vede ce gestiune falimentara a banilor publici se intampla in educatia din Romania.

0 0

25.09.2006 23:54 emil

Si eu cunosc situatii de directori pusi pe criterii politice. Oamenii sunt frustrati, revansarzi, cu probleme psihice...De competente, nici pomeneala!

0 0

26.09.2006 08:42 trei3zob

In scoala mea a fost infiintat postul de director adjunct-desi nu avem numarul de copii necesar unei atare functii-care a fost ocupat de cumnata unui influent membru PD. Persoana in cauza ocupa ilegal aceasta functie,pentru care incaseaza si bani buni,fiindca nu are studiile prevazute de lege. De fapt este institutor si nu ar avea, conform legii,dreptul sa ocupe decat functia de al doilea director adjunct.

Ilegalitatile se tin lant fiindca- cu nerusinare- pe decizie scrie ca e profesor.ISJ Arges doarme linistit sub umbrela politicului, nimeni nu-i poate atinge.

Stimata doamna in cauza a inceput o campanie de rafuiala cu cei care nu-i canta in struna si care au sesizat ilegalitatea.

De competenta ce sa mai vorbim?Competenta si corectitudinea trebui sa inceapa cu ministerul si inspectoratele, dar cum ele sunt ticsite de politicieni si incompetenti nu mai e nici o speranta.

Si inca ceva, pentru "ei"se gasesc bani intotdeauna-uite cum isi rotunjesc veniturile-chiar daca se infiinteaza un post de conducere ilegal, dar la noi,cei fara "tatici"in politica, banii nu trebuie sa ajunga.Avem varianta Spania.

Stau si ma intreb cand se va termina in tara asta cu mizeria, ei spun ca invatamantul nu trebuie politizat, dar in functii troneaza fara vreun concurs oamenii lor legislatie dupa legislatie.

0 0

27.09.2006 08:37 teoinf

si inainte, posturile de conducere erau ocupate pe criterii politice. nou simtim si vedem incursiunea uneori brutala a politicului in viata scolii. Exemple cum spuneau si colegii,..., peste tot in Ro. A si inca ceva, observam in sistem perpetuarea grupurilor de presiune, atat in scoli cat si isj-uri, etc...

0 0

27.09.2006 18:52 galaoan

Mai nou, vechii directori PSD-isti au trecut in PD si PNL si cu toate ca le-a expirat si al doilea mandat sunt in functie.( in jud.Bacau)

Nu trebuie sa ne mire nimic, cand erau PSD-istii la putere erau inlocuiti din functii directorii care nu se inregimentau la ei.

0 0

28.09.2006 18:17 andronescu

Se aplica deviza "pleaca ai nostri,vin ai nostri"ca in perioada interbelica la orice nivel de conducere.Concursurile arinjate, oameni care nu au avut o functie de conducere sau raspundere la nivelul vreunei scoli ajung inspectori sau ocupe diferite pozitii.In Romania oamenii pregatiti si valorosi nu prea ii vezi in functii de conducere.

0 0

28.09.2006 19:08 raymisterio

tocilatori

0 0

30.09.2006 01:09 ivangabriela

Si fondurile pentru reparatiile scolilor se aloca si se aproba pe aceleasi criterii politice,din pacate,uitandu-se ca la mijloc sunt copiii nostri nevinovati.Ce daca se darama scoala pe ei,partidul sa traiasca!!!Daca directorul nu a stiut in ce partid sa intre?!Poate nu ar strica un Hopa-Mitica pe post de director,ar trece repejor dintr-un partid in altul din 4 in 4 ani,si asa ar reusi sa renoveze scoala intr-un mandat,sa inlocuiasca mobilierul in altul s.a.m.d.Super fain sa inveti si sa predai in Romania!!!!!!!!!!!!!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN