Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Profesorii dau un ultim avertisment executivului

Ei sunt nemulţumiţi de nerespectarea acordului încheiat în noiembrie, anul trecut, potrivit căruia salariile personalului didactic din învăţămantul preuniversitar urma să crească cu 60% pană în 2008. Ajunşi la capătul aşteptărilor, profesorii dau un ultimatum guvernanţilor şi avertizează că vineri este ultima zi în care mai sunt dispuşi să se aşeze la masa negocierilor.




Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicale "Spiru Haret", ne-a declarat, ieri, că aşteaptă ca guvernul să reia negocierile, "iar dacă nu se va ajunge la niciun consens, vom recurge la alte forme de protest, mult mai dure decat o grevă".

La randul său, Cătălin Croitoru, preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), susţine că trebuie să se continue discuţiile începute în luna septembrie şi să se adopte o nouă lege de salarizare, astfel încat, în anul 2007, salariile dascălilor să fie mărite cu 50 de procente. Contactat telefonic, ministrul educaţiei, Mihail Hărdău, ne-a confirmat că va exista o altă rundă de negocieri, dar a adăugat că nu cunoaşte poziţia pe care o va adopta executivul. Sindicaliştii acuză guvernanţii că nu au respectat acordul încheiat la sfarşitul grevei din 2005, potrivit căruia, salariile personalului didactic şi nedidactic din învăţămant trebuia să fie majorate cu 12 la sută în anul 2006. În urma rectificărilor, profesorii urma să primească în plus aproximativ 125 RON, ceea ce însemna 4,51 la sută în plus faţă de nivelul estimat al inflaţiei. Totodată, liderii sindicatelor din învăţămant reclamă nerespectarea altor două puncte din acordul încheiat în noiembrie 2005. Este vorba de neadoptarea unei noi legi a salariaţilor bugetari, în care învăţământul să fie situat pe o poziţie superioară în grila ierarhică a bugetarilor, şi de nealocarea în totalitate a sumei de 1,1 miliarde de euro pentru lucrările de infrastructură.
"Curentul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 02.10.2006 15:30 | 2216 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (7)

0 0

02.10.2006 19:24 cristinabaluta

SUNT O EDUCATOARE DIN PLOIESTI, 7 ANI VECHIME, GRADUL DEFINITIV, INSCRISA LA GRADUL II, AM SALARIUL 5.880.000 LEI VECHI. A DEVENIT IMPOSIBIL SA MAI POT SUPRAVIETUI CU ACESTI BANI! SPER CA LIDERII SINDICALI NU NE VOR LASA SI VOM LUPTA IMPREUNA ,POATE GUVERNANTII VOR INTELEGE IN CELE DIN URMA CA NU MAI REZISTAM IN UMILINTA !

0 0

02.10.2006 21:55 olteanul

Cred că o greva acum în pragul iernii le-ar da apă la moară guvernanţilor. mai curând cred că era mai bine să-i presăm în perioada examenelor nationale.

0 0

03.10.2006 11:40 teoinf

S-ar parea ca domul Basescu a avut dreptate ieri la Brasov, la deschiderea anului universitar, referitor, la calitatea invatamantului romanesc, iar atat guvernantii cat si liderii nationali de sindicat, nu au nici un interes, decat sa indexeze salariile noastre.(inca ceva la o negociere, daca partile nu se inteleg, nu se sta peste 7 ore..., aviz situatia din perioada grevei din acest an...)

0 0

03.10.2006 12:16 adrianluben

Acum e momentul sa facem greva, sa le transmitem guvernantilor initiativa noastra, dar pentru asta trebuie sa facem sacrificii foarte mari, care mai tarziu vor merita pe deplin, sa pornim toti "la lupta" si "nu dea" nimeni inapoi!



Trebuie sa-i trezim la realitate!! Romania va putea fi o tara foarte dezvoltata, NUMAI, investind in educatie!!

Nu mai putem astepta si a ravni la succesul altor tari, trebuie sa ne desteptam..



Le cerem liderilor, cu mult respect, sa ducem lupta pana la capat cu orice pret!! SUNTEM ALATURI DE EI si ii sustinem!!



singuri nu putem realiza nimic, dar impreuna putem reconstrui Romania!!!

0 0

04.10.2006 15:30 Felicia_Prodan10

Cred ca liderii de sindicat nu sunt destul de consecventi.Am sacrificat anul trecut 3 saptamani atat in detrimentul nostru ,al cadrelor didactice dar mai ales in detrimentul copiilor fata de care avem cea mai sfanta datorie.Si pentru ce?Ca sa fim si mai umiliti,si mai dispretuiti.Sunt membru sindical de 10 ani dar acum sunt tare dezamagita.Dar cum speranta moare ultima,mai am multe asteptari de la cei care ne reprezinta si de la ceilalti colegi care in timpul grevelor au intrat la ore.(unde le este spiritul de solidaritate si dorinta de mai bine?)

0 0

05.10.2006 00:15 discobolul

activitatea liderilor de sindicat in rezolvarea problemelor sistemului instructiv educativ consider ca nu sunt bine coordonate.Toate cele 4 TREBUIE SA AIBE ACELASI CUVINT SI NUMAI IN COMUN CU CELELALTE SINDICATE CARE NE SPRIJINA SA DUCA O LUPTA CONTINUA DE DISCUTII, PICHETARE A MINISTERULUI, GUVERNULUI ETC, pina cind cei alesi vor stii ce inseamna sa ai o natie educata.pina atunci toti cei implicati in sistemul de invatamint ar trebui sa predea si sa pretinda DOAR 2 / 3 LA SUTA DIN MATERIE = ECHIVALENTUL MARIRILOR SALARIALE.

0 0

06.10.2006 14:10 ylang

Adevarul este ca suntem destul de ignorati.Trebuie sa fim uniti si sa avem curajul de a fi incisivi,altfel totul este o vorba in vant.CURAJ SI PRIVIREA INAINTE!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN