Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Băsescu a criticat "cumularzii"

La intrarea în aula Universităţii Transilvania, şeful statului a declarat: "N-am etichetat cu rea voinţă că sistemul de învăţământ românesc e un sistem mediocru la nivel european. Nu vizez centrul din Braşov, ci media sistemului educaţional din România. Trebuie să fim realişti în raport cu celelalte universităţi, pentru că nu suntem doar prieteni, ci şi în competiţie", a spus Băsescu. Preşedintele a menţionat că România nu întruneşte nici o jumătate din punctajul necesar clasării în primele 500 de universităţi ale lumii. El a dat ca exemple Ungaria şi Polonia, care au fiecare câte două universităţi în "top 500". Potrivit preşedintelui, doar 10 la sută din populaţia României are diplomă de licenţă, în comparaţie cu 15-17% în ţările din Uniunea Europeană. Băsescu i-a sfătuit pe studenţi să aleagă profesori mai exigenţi, dar cu înaltă ţinută academică, şi nu pe cei care dau note uşor. "Mai bine iei un cinci pe merit decât un zece fără cunoştinţe", a spus Băsescu. Referindu-se la egalitatea şanselor, preşedintele a apreciat că în România nu poate fi vorba despre aşa ceva, dându-i drept exemplu pe tinerii din mediul rural, care nu au acces la învăţământ în măsura în care au cei din mediul urban. Preşedintele i-a sfătuit pe studenţi să nu se ferească de muncă, în pofida vehiculatei idei că studentul nu ar trebui să muncească în perioada studiilor şi le-a dat ca exemplu pe fiicele sale, care, deşi nu duceau lipsă de susţinere materială, au ţinut să lucreze în timpul facultăţii. Băsescu a criticat şi "sistemul cumularzilor": foarte mulţi profesori care cumulează ore, catedre şi cursuri, în contextul în care activează şi ca parlamentari sau sunt funcţionari la prefecturi, parchete, Curtea de Conturi, fapt care explică, în opinia lui Băsescu, şi calitatea scăzută a educaţiei.
"Adevarul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 03.10.2006 16:08 | 1084 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (3)

0 0

03.10.2006 20:44 vioscout

Felicitari, dar trebuiesc urmarite si masurile care se iau pentru inlaturarea acestor cumularzi. Unii le spun "izmanosi" pentru ca se cred indispensabili, cand de fapt cei mai multi dintre ei au avut acces la catedra universitara datorita unor cu totul alte valori decat cele normale...

0 0

04.10.2006 13:32 ivangabriela

Sunt studenti care nu se feresc de munca,iar profesorii ii sanctioneaza pentru ca au serviciu.Atata timp cat orarele sunt facute sa-i serveasca pe profesorii universitari,cumularzi sau nu,si nu pe studenti,acestia din urma vor avea mereu probleme cu intretinerea,plata cartilor sau a altor materiale.

0 0

05.10.2006 00:08 discobolul

este timpul ca fiecare sa se multumeasca cu o norma didactica-dar vremurile grele,salariile mici,duc la folosirea,dezvoltarea acestor obiceiuri pe care statul le genereaza.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN