Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Jocurile video ar putea fi folosite in scoli

Jocurile video ar putea avea un rol foarte important la scoala, ele urmand sa fie probabil folosite in cadrul cursurilor, ca material didactic, este concluzia unui sondaj realizat la cererea companiei producatoare de jocuri Electronic Arts (EA), informeaza BBC News Online.

La studiu au participat aproximativ 1.000 de profesori si 2.300 de elevi de scoala primara si gimnaziu. Studiul a scos la iveala faptul ca 59% dintre profesori ar fi dispusi sa utilizeze jocurile video in clasa, in timp ce 62% dintre elevi ar dori sa foloseasca jocurile la scoala. "EA a recunoscut de multa vreme potentialul jocurilor pe computer de a stimula profesorii si elevii", a indicat Jules Clarkson, director de marketing la Electronic Arts.

Raportul, care a fost sprijinit financiar si de companiile Microsoft, Take Two si Interactive Software Federation of Europe (ISFE), a scos la iveala existenta nelinistilor atat din partea profesorilor, cat si din partea elevilor in ceea ce priveste impactul jocurilor asupra celor care le folosesc.

55% dintre elevi au fost de parere ca jocurile video ar face lectiile mai interesante. 70% dintre profesori au fost de parere ca jocurile pot conduce la un comportament antisocial, in timp ce 30% dintre elevi cred ca acestea pot conduce la comportamente agresive.

Studiul a fost facut public in prima zi a London Games Festival. Clarkson a declarat ca obiectivul acestui studiu a fost sa se inteleaga pozitia adoptata de profesori si elevi in ceea ce priveste utilizarea jocurilor video la scoala. dan.popa@gandul.info
(Dan POPA | 04 octombrie 2006)

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 03.10.2006 23:21 | 1056 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

05.10.2006 06:26 victoriana

Jocurile pe calculator ne-ar fi utile la predarea unor materii daca ar fi create special.În general, asistăm la o dezvoltare a jocurilor violente care crează violenţă.Copiii îşi imită personajele şi-n viaţa de zi cu zi indeferent că sunt acasă, la şcoală sau în societate.Cuvăntul,,Toleranţă"practic este scos din uz dar să-l mai aplice în practică.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN