Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ziua educatorului performant

Pe 5 octombrie, în sala de conferinţe a Muzeului de Ştiinţe ale Naturii din Galati, mai bine de 200 de profesori de la licee şi şcoli generale au primit o distincţie (unii dintre ei chiar două) pentru performanţele la olimpiade ale elevilor sau pentru cele din întreaga lor carieră de la catedră. Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi a ales să celebreze altfel decât în alţi ani Ziua Internaţională a Educatorului, aşa cum au remarcat înşişi profesorii evidenţiaţi. Printre cei care au primit o distincţie nu s-au aflat însă foarte multe cadre didactice tinere, cei mai nou veniţi în învăţământ, prezenţi ieri la festivitate, având cel puţin 9-10 ani vechime.
Aceştia nu au fost uitaţi în discursurile oficialilor, inspectorul şcolar general, Iuliana Tania Bogdan, amintindu-i şi pe tinerii care au ales şcoala în locul unei firme mari sau a muncii în străinătate. Preasfinţitul episcop Casian a vorbit despre şcoala românească ce este şi una europeană, iar vicepreşedinta Consiliului Judeţului, Marcela Sighinaş, a reluat ceea ce spun sondajele: românii au cea mai mare încredere în profesori. La festivitate au mai participat viceprimarul Constantin Dimitriu, precum şi liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi, Valeriu Diculescu. Nu a fost însă nici locul potrivit şi nici timp destul pentru discuţii sindicale.
Înmânarea celor 66 de distincţii ce constau şi într-o recompensă financiară - Diploma de Excelenţă, Diploma "Gheorghe Lazăr" (clasa I, II şi III) - acordate anul acesta pentru prima dată, a revenit prefectului Mihai Capră. Alţi 150 de profesori au fost răsplătiţi cu diplomă "Profesor pentru performanţă", însoţită de o insignă. Premiile în bani vor ajunge în buzunarele cadrelor didactice la primul salariu şi vor consta în 20 la sută (Diploma "Gheorghe Lazăr" clasa I şi Diplomele de Excelenţă), respectiv 15 la sută (clasa II), 10 la sută (clasa III), din suma salariilor de bază primite de profesorii respectivi în ultimele 12 luni.
Invitaţi să ciocnească un pahar de şampanie, "olimpicii de la catedră" nu-şi aminteau să mai fi participat, după 1989, la o aşa festivitate de Ziua Educatorului. Au primit distincţiile ca o binevenită recunoaştere a meritelor lor de la catedră, uitând, poate, pentru o zi, de multele ore de lucru din spatele performanţei premiate.

Stire preluata din ziarul "Viata Libera"
C.S.Carp

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: profchim | 09.10.2006 17:43 | 1489 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (7)

0 0

09.10.2006 19:01 anuta



Bravo ,bravo Felicitari N-am mai auzit de asa ceva din vremurile apuse. Sa se ia si la celelalte judete.In multe aproape nu s-a stiut de aceasta sarbatoare.

0 0

09.10.2006 20:35 ellis

S-a organizat si la noi la caras-Severin asa ceva, poate nu cu atata fast, dar profesorii care au obtinut distinctii au fost evidentiati in cadru festiv de mai marii judetului. De asemenea, la inceput de an scolar se premiaza elevii olmpici si cadrele care i-au pregatit. Anul trecut, pentru prima data premiile au fost si in bani, atat pentru elevi , cat si pentru profesori, destul de consistente...

Oricum, felicitari galatenilor si, cine stie, poate le vor urma exempul cat mai multi.

0 0

09.10.2006 23:10 eeffyy

Sincere felicitari pentru cei premiati dar si pentru cei ce au organizat.Poate vor citi,poate vor auzi sau poate vor invata si ai nostri ceva.

0 0

10.10.2006 13:41 victoriana

Si la Scoala Nr.2,,Sf.Andrei Slobozia ,Ialomita,am sarbatorit Ziua Eductiei prin evidentierea colegilor care au aobtinut Diplome Gheorghe Lazar.M-am aflat printre ei,iar bucuria a fost fara margini.Scoala a avut 12 premiati.

0 0

10.10.2006 13:42 victoriana

Si la Scoala Nr.2,,Sf.Andrei Slobozia ,Ialomita,am sarbatorit Ziua Eductiei prin evidentierea colegilor care au aobtinut Diplome Gheorghe Lazar.M-am aflat printre ei,iar bucuria a fost fara margini.Scoala a avut 12 premiati.

0 0

10.10.2006 19:51 mia3

Si in judetul Suceava au fost premiati profesorii merituosi,propusi de inspectorii de specialitate,la initiativa Casei corpului didactic,prin inimosul sau director.Felicitari organizatorilor si ,,sponsorilor":primariile din SUCEAVA,FALTICENI si GURA HUMORULUI!!!

0 0

10.10.2006 22:03 vioscout

Initiativa laudabila a celor din Galati care demonstreaza inca o data ca omul mai sfinteste uneori silocul. Despre altii...numai de bine cu partidul/partidele lor din umbra.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN