Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ministrul Educatiei tot neconsiliat ramane

Pe langa consilierii demnitarilor, in MEC mai exista, inca alte divizii de specialisti, care au statutul de functionari publici, dar se numesc tot consilieri.In jur de 160 de consilieri lucreaza in cadrul celor 26 de directii generale si au salarii incepand de la 548 lei si pana la 1.250 lei. Cu o asemenea "armata" de consilieri, evenimentele din sistemul educational precum cele din vara aceasta, ca si restul problemelor existente nu ar trebui sa dea batai de cap demnitarilor. Realitatea insa dovedeste ca problemele educationale persista si insista la poarta ministerului, ramanand inca in continuare nerezolvate.

In biroul ministrului Hardau trebaluiesc 12 oameni: un director de cabinet, 8 consilieri personali, 2 sefi de cabinet si un curier personal. Cei mai multi au venit anul acesta. Consilierii personali, cu salarii care ajung pana la 2.111 RON, sunt "mainile drepte" ale ministrului. Invatamantul superior, ca si cel preuniversitar au fost adjudecate de cate 2 oameni, "care lucreaza chiar si pana la miezul noptii", dupa spusele directorului de cabinet, Claudia Szabo, la noua lege a invatamantului superior, fac verificari, controale, rezolva si, pe deasupra, relationeaza si cu sindicatele. De la crapatul zorilor si pana tarziu, in noapte, ei alearga, ca niste furnicute, pentru a rezolva problemele scolarului. De studenti si de problemele tineretului se ocupa un student masterand la economie, iar de partea economica, de drept si de relatia cu Parlamentul si Guvernul, cate o persoana.

Secretarii de stat s-au multumit cu doar 3 aghiotanti in linia intai, de caciula. Matei Dumitru a preluat echipa de la Paloma Petrescu, fosta secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar. "Unul a plecat dupa doua luni, iar cei pe care ii am sunt pentru o perioada predeterminata de 6 luni si ii opresc doar daca sunt buni", a spus seful preuniversitarului despre demnitarii din dotare, care se ocupa de proiecte, de programe internationale, de descentralizare sau de sesizarile trimise din toata tara, pentru ca oamenilor nu li s-au rezolvat problemele la nivel local si isi pun sperantele in competenta ministerului.

La superior insa, exigentele secretarului de stat, Dumitru Miron, au fost imposibil de atins de aspirantii la fotoliul de consilier. "Am avut doar un consilier, pentru ca nu prea vin oameni care sa corespunda exigentelor mele si nu se incadreaza in statutul de consilier, cu toate ca as avea nevoie de mai multi consilieri decat imi permite legea", a spus Dumitru Miron. Acesta tocmai a gasit un consilier, angajat pe o perioada de 2 luni, care sa-l ajute la finalizarea hotararii de guvern privitoare la structura universitara pe facultati si la specializari. La cabinetul Gabrielei Pazstor, secretarul de stat pentru minoritati, sunt de asemenea 2 consilieri, care se ocupa de problemele minoritatilor si de relatiile internationale. Ambii consilieri au fost preluati de la vechiul secretar de stat, Koto Jozsef, care a iesit la pensie, chiar in acest an.
"Gandul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 12.10.2006 07:53 | 842 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

13.10.2006 23:21 emil

Oare acesti domni/doame consilieri, se uita pe portalul nostru? Se uita cineva la comentariile pe care le faceti?

Eu am anuntat MEdC...sa fie atent la opiniile dvs.

Mai departe nu stiu...

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN