Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Hardau musamalizeaza anchetele de la Capacitate si Bacalaureat

Dupa cum se stie, în sesiunile din iunie ale examenelor de Capacitate si de Bacalaureat, o serie de incidente au pus în dificultate vigilenta Serviciului National de Evaluare si Examinare. Înainte de proba scrisa de la Istorie, un ziarist a reusit sa preia plicurile cu subiecte, în numele unui inspectorat general din provincie, fara sa fie întrebat de nimeni, dupa care s-a prezentat la politie. Apoi, în timpul sesiunii de Bacalaureat, cu o zi înainte de sustinerea probei scrise de la Româna, variantele de subiecte se vindeau prin Bucuresti, fiind ulterior publicate si pe Internet. Din toata aceasta afacere, singurul care a fost demis din functie este Adrian Stoica, fostul director al SNEE, al carui dosar a fost înaintat Parchetului General. Despre rezultatul acestei anchete, am primit urmatorul raspuns: „Nu stim nimic, ministrul educatiei nu a primit nici un raspuns. Mai bine întrebati la Parchet care este stadiul anchetei, ca sa stim si noi“, ne-a declarat Mircea Muresan, purtatorul de cuvânt al Ministerului Educatiei. Desi nimeni nu a vrut sa confirme sau sa infirme, din surse autorizate am aflat ca functionarii din personalul implicat în aceste incidente lucreaza bine mersi pe aceleasi functii. Este vorba de inspectorii Carmina Georgeta Cretu, Rozalia Doicescu, Ioan Stan, Marilena Lascar (aceasta fiind în concediu de maternitate, n.r.) si secretara Cristina Oana Turtoi. Ca si în cazul fostului director al SNEE, nimeni nu stie (sau nu vrea) sa dea vreun raspuns, desi, imediat dupa terminarea Bacalaureatului, ministrul Hardau a numit o comisie interna care a redactat, în mare secret, raportul unei anchete administrative pe care l-a predat Parchetului, fara ca rezultatele investigatiei sa fie facute public. Pe 17 iulie, ministrul a declarat: „Am decis ca acest raport sa nu fie facut public, ci sa-l prezinte Parchetului General. Dupa finalizarea anchetei, raportul va fi publicat pe pagina web a ministerului“. Ceea ce nu s-a întâmplat. „Pana nu se va incheia ancheta Parchetului, nu putem lua nici o masura de sanctionare a celor implicati“, ne-a precizat in cele din urma Mircea Muresan.

SNEE, în incapacitate de functionare
În acest moment, statutul Serviciului National de Evaluare si Examinare se afla sub semnul întrebarii. Înca din 18 iunie, ministrul Hardau l-a numit ca director interimar pe inspectorul general Cristian Mirescu. De atunci si pâna acum, demnitarul nu a semnat nici un ordin intern pentru organizarea concursului de ocupare a acestei functii. Mai mult, situatia este cu atât mai grava, cu cât echipa de inspectori, cei care trebuie sa redacteze subiectele pentru Capacitate si Bacalaureat, este incompleta, existând zece posturi vacante. Abia miercuri, dupa ce „Gardianul“ a zgandarit inertia ministrului, un comunicat de presa informa mass-media ca s-au stabilit datele pentru selectia de noi membri in grupurile de lucru pentru elaborarea subiectelor de la examenele nationale. Chiar si asa, este foarte greu ca, pâna la 15 ianuarie 2007, cele peste 300 de subiecte de examen sa fie publicate pe site, asa cum prevede legea. „SNEE va intra într-un proces de reorganizare, deja s-a finalizat un proiect de Hotarâre de Guvern care va fi înaintat spre aprobare“, ne-a mai precizat Mircea Muresan.

O concluzie ministeriala arata ca functionarii din Educatie pot frauda la greu examenele, ca tot nu patesc absolut nimic.
"Gardianul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 13.10.2006 09:35 | 901 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN