Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Temele pentru acasă s-au privatizat

Sunt copii de oameni de afaceri, de funcţionari bancari, medici, directori de firme multinaţionale, avocaţi, persoane cu funcţii de conducere care pleacă săptămânal în străinătate. Părinţii nu au timp de ei, dar plătesc pentru viitorul odraslelor 9 milioane de lei pe lună, bani care se duc pe serviciile unui centru "after school" din Capitală: o vilă cu trei săli de clasă, un living, sală de mese, plus o sală de petreceri la mansardă şi spaţiu de joacă pentru copii, cu foişor şi gazon în faţa casei. Înăuntru, pereţii sunt pictaţi cu desene animate. La televizorul din living nu stă nimeni să se uite. Copiii zburdă pe-afară, se înghesuie apoi în foişor şi-o pun de-un joc, ghidaţi de un asistent. Reprezentanţii centrului privat îi iau pe copii de la şcoală cu maşina, imediat după ce aceştia au terminat orele. Odată ajunşi, se joacă o jumătate de oră, iar în jurul orei 13 li se serveşte masa: ciorbiţă, felul doi şi neapărat desert. De la ora 14 şi până la 16.30, copiii fac lecţiile cu cele trei învăţătoare, după care servesc o gustărică: clătite, papanaş, pandişpan, gogoşi. La 16.45 încep activităţile suplimentare: engleză, de două ori pe săptămână, dansuri latino - o oră pe săptămână, karate - de două ori pe săptămână, ore de pictură, creaţie, tenis de câmp, abilităţi practice. La ora 18.30, copiii pot pleca acasă, fie cu maşinile centrului, fie sunt luaţi de părinţi. Aceştia sunt mulţumiţi: copiii au temele făcute, s-au jucat, au mâncat. Nu mai rămâne decât să-i pună la culcare pentru că urmează o nouă zi de şcoală...
AtmosferĹ mai "coloratĹ" decÂt la şcoala de Stat
Soţii Marcu, proprietarii centrului, au lucrat înainte la firme de consultanţă şi de asigurări. "Am deschis centrul în octombrie anul trecut, iar ideea a venit de la nevoile noastre personale. şi noi lăsam fetiţa acasă, cu bunicii, dar am constatat că ea nu făcea altceva decât să se uite la televizor. Am căutat o locaţie, o casă la curte pentru ca cei mici să se poată juca afară, am dotat-o cu mobilier modern inspirându-ne de la şcolile particulare, iar acum copiii nu vor să mai plece de la noi. Avem trei învăţătoare care predau şi la stat, un profesor de dans, un altul de karate şi doi profesori de engleză", ne-a declarat Liliana Marcu. Cei 24 de copii sunt în clasele I-IV şi sunt elevii a opt şcoli din Capitală. La centru, fiecare are dulăpiorul lui, cu încălţăminte şi haine, în care se schimbă când vin de la şcoală. "Cel mai mult îmi place aici că sunt copii şi nu stau singur acasă", zice Ionuţ, elev în clasa I. Corina Mirescu este una dintre învăţătoarele centrului "after school". Ea predă şi la şcoala 117 din Capitală. "Aici este mult mai relaxant şi nu este atât de stresant ca într-o şcoală de stat. Se munceşte, dar plăcut. Alte condiţii, altă viaţă. Chiar mă tentează să merg să predau la o şcoală privată. De ce nu aş renunţa la cea de stat? Sunt diferenţe de abordare. şcoala de stat este anostă, fadă, nimic nu se schimbă, pe când aici, ca şi la o şcoală privată, e colorat...", spune învăţătoarea.
(Adriana Nedelea, Adevarul, 17 oct.2006)

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 17.10.2006 08:52 | 2289 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (7)

0 0

18.10.2006 13:07 despina6

Initiativa este laudabila pentru cei care isi permit. Cine are bani, de ca sa nu stea in fata? Se stie ca investitia in copil este de cele mai multe ori foarte buna. Mai devreme sau mai tarziu, rezultatele incep sa se vada.

Problema la noi este ca putini isi permit sa opteze pentru o scoala paralela.

De la o scoala cu invatamant de masa nu poti avea aceleasi pretentii.

Si ca sa spunem lucrurilor pe nume, atmosfera placuta o fac si acei dascali mult mai motivati financiar. Un om care are un trai decent e normal sa fie destins, amabil, zambitor.

Din pacate la noi observi mai mult oameni nervosi, incruntati sau abatuti.

Motivele sunt in primul rand stresul si lipsa banilor. In aceasta tara se muncesate mult si pe bani putini. Se vrea calitate cu investitii zero.

0 0

19.10.2006 09:15 uleanu

intrebarea mea ; la care din şcoli doamna invatatoare munceste si care se odihneste ? In rest toate bune si frumoase .

0 0

19.10.2006 12:01 despina6

Cred ca peste tot se munceste. Munca unui invatator nu este usoara. Singura diferenta este ca in scolile de stat nu este platita corespunzator.

0 0

21.10.2006 09:26 l_anca

Daca faci ceva din PLACERE nu ti se pare o munca grea! ...numai daca faci doar de dragul banilor simti obolseala!

0 0

21.10.2006 21:33 oana1964

cand stii ca iti place ceea ce faci, dar ti-e cam jena sa intri la clasa cu acelelasi fuste/bluze sau taioare de 5,6 ani, sau tot ce ai de mancare in saptamana de dinainte de salariu este cana cu ceai neindulcit si 2 covrigi ca sa poti tine un copil in facultate (nu va mirati, cunosc un caz...)nu prea iti mai vine sa zambesti si sa dai tot din tine la catedra - daca mai ai ce.

0 0

21.10.2006 21:34 doralina

Şi eu am avut o astfel de idee pentru o afacere proprie, dar de unde atâţia bani pentru spaţiu şi alte probleme administrative..! Şi apoi câţi ar da într-un oraş mai mic 9000000 pe lună?

0 0

23.10.2006 21:22 dacianageo

super idee! si nici intrun oras mic nu e imposibil. ceri mai putin.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

57 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN