Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Schimbări la admiterea în clasa a IX-a

Elevii aflaţi acum în clasa a VIII-a sunt ultimii care vor mai susţine anul viitor testele naţionale. Ministerul Educaţiei a anunţat că, începând din acest an şcolar, elevii de clasa a VII-a vor da teze cu subiecte unice la nivel naţional, acestea urmând să înlocuiască testele naţionale. Potrivit metodologiei privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal şi profesional de stat pentru anul şcolar 2007-2008, principalul criteriu pentru admiterea absolvenţilor claselor a VIII-a în licee sau în şcoli de arte şi meserii de stat rămâne media de admitere formată din media generală obţinută la testele naţionale cu o pondere de 50% şi din media generală de absolvire a claselor V-VIII - cu o pondere de 50%. Excepţie fac liceele/clasele pentru care se susţin probe de aptitudini, clasele bilingve pentru care se susţin probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă şi clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale, pentru care se susţin şi probe de verificare a cunoştinţelor la limba maternă. Probele de aptitudini se vor susţine în perioada 25-27 mai 2007, iar înscrierea candidaţilor la liceele la care se susţin aceste probe se face în intervalul 2-3 iulie 2007. Pentru a permite candidaţilor să parcurgă integral materia, Ministerul Educaţiei a decis ca probele de verificare a cunoştinţelor de limbă să se desfăşoare în perioada 1-3 iunie 2007, în loc de începutul lunii mai. În comparaţie cu anul trecut, când admiterea la formele de învăţământ seral şi frecvenţă redusă a avut loc în luna septembrie, anul acesta se desfăşoară în perioada 25-28 iulie 2007. Înscrierea în licee sau în şcoli de arte şi meserii, la învăţământul de zi, a candidaţilor care au promovat testele naţionale se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv şi în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţate de la bugetul de stat.

Calendarul admiterii
* 5 mai 2007 - transmiterea în şcoli a broşurilor cuprinzând informaţiile legate de admitere
* 5 mai-8 iunie - şedinţe de instruire cu părinţii şi elevii pentru prezentarea metodologiei de admitere şi a planului de şcolarizare
* 21-23 mai - înscrierea pentru probele de aptitudini
* 25-27 mai - desfăşurarea probelor de aptitudini
* 1-3 iunie - desfăşurarea probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă
* 4 iunie - afişarea rezultatelor la probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă
* 30 iunie - 6 iulie - completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a care au promovat testele naţionale şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţi
* 13 iulie - prima etapă a repartizării computerizate în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a care au promovat testele naţionale
* 16-20 iulie - completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care nu au promovat testele naţionale, completarea unei noi fişe de opţiuni de către cei rămaşi nerepartizaţi după prima etapă a admiterii
* 23 iulie - repartizarea computerizată a candidaţilor din a doua etapă a admiterii
* 25-28 iulie - repartizarea candidaţilor din seriile anterioare pe locurile de la învăţământul seral şi cu frecvenţă redusă.
(Sumar Adevarul scolar si universitar)

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 17.10.2006 18:31 | 2631 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (2)

0 0

19.10.2006 11:59 ovidiu70

E o bataie de joc aceasta "educatie" a copiilor nostri. De 16 ani sunt pe post de cobai ai ministerului educatiei dar si ai guvernului, care doarme in izmene pe banii nostri. Inainte stiai din clasa I ce examene o sa dea copilul pana la facultate. Si ce conta ca la alte materii aveam note de 6,7,8 uneori 3 si 4, dar la materiile de examen puneam serios burta pe carte. Oare cei de la minister nu-si dau seama de conditiile de stres in care invata copii nostri? In ziua de azi nota 8 este mica, sa nu mai vorbim de 7. Din calsa a V a stau cu baiatul, si eu si sotia pana la orele 23-24 ca sa-si faca temele. acum e in clasa a VII a si nu stiu ce va face anul acesta, nu mai vorbesc de anul viitor(scolar). In afara de scoala mai are timpul ocupat cu 2 sporturi(karate si hanbal) plus meditatiile(e ceva cotidian in anii 2000. Cand se mai recreeaza? Nu mai vorbesc de joaca! Noaptea, la 45 de ani sau cand acest minister isi va da seama ca nu ii scoatem din clasa a VIII a ingineri sau doctori! Am ajuns sa ne batem joc de proprii nostri copii. Si inca ceva, vom culege ceea ce semanm, deocamdata haos.

0 0

21.10.2006 09:03 l_anca

Ai dreptate!!!

Asta din pacate asa este... Dar oare cand le va veni mintea la cap d-lor din minister? Ei chiar nu au copiii de varsta aceasta? Au impresia ca pe hartie totul e posibil,dar uita cum e in realitate, chiar din aceasta cauza , pentru ca ei nu traiesc cu picioarele pe pamant!! Inseamna ca v-a trebui "sa ma pun bine" cu profesorii si sa-i "umfle" notele copilului , doar ii trebuie medie mare din toate materiile!!! Asa ceva e inadmisibil, deoarece stim cu totii ca nu toti copiii au aceleasi aptitudini!.... sau doar la ei nu mai conteaza?

... probabil ca NU. Din cauza ca nu sunt in stare sa gandeasca am ajuns dupa 16 ani in situatia actuala.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

57 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN