Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Prima teză cu subiect unic, pe 24 noiembrie

Cei aproape 235.000 de elevi ai claselor a VII-a vor susţine prima teză cu subiect unic la matematică în ziua de 24 noiembrie 2006, se arată în proiectul Metodologiei de organizare şi desfăşurare a tezelor, realizat de Ministerul Educaţiei şi obţinut, în premieră, de ziarul Adevărul. Textul acestui proiect de act normativ va fi discutat în această săptămână cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ şi urmează să fie aprobat prin ordin al ministrului Mihail Hărdău.
În afară de matematică, actualii elevi de clasa a VII-a vor susţine teze cu subiect unic la limba şi literatura română, în data de 7 decembrie 2006, şi la limba şi literatura maternă, în data de 30 noiembrie 2006. Notele obţinute la aceste teze au o pondere de 25 la sută din media semestrială şi vor constitui un criteriu pentru selecţia şi repartizarea în liceu, începând cu anul şcolar 2008-2009. Subiectele pentru teză şi baremele de evaluare şi notare vor fi elaborate de Serviciul Naţional de Evaluare şi Examinare. Cerinţele vor avea un nivel mediu de dificultate şi vor trebui rezolvate în 50 de minute. Preluarea şi distribuirea subiectelor în şcolile în care se desfăşoară tezele se vor face de către membrii unui centru de comunicare constituit în fiecare judeţ. Corectarea se va realiza în centre de evaluare, iar rezultatele se vor afişa în maximum trei zile. (Eugen CHELEMEN , Adevarul. 24 oct.2006)

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 24.10.2006 09:49 | 2955 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (9)

0 0

26.10.2006 20:53 eugenzd

Inca o mare greseala, pe langa multe altele. Un profesor

0 0

27.10.2006 10:07 anita1977

Fara o programa semestriala comuna(manualele nu au in aceeasi ordine temele de studiu),fara o metodologie clara,fara o anuntare prealabila a elevilor si parintilor,iata cum functioneaza sistemul educational romanesc;din pacate,elevii sunt doar niste cobai fara un cuvant de spus cand vine vorba de o hotarare in ceea ce priveste viitorul lor.Bravo dragi guvernanti,ceea ce visati noaptea faceti ziua.In fond scaunul conteaza,ce vine dupa....Dumnezeu cu mila...

0 0

28.10.2006 14:11 ioncicu

Daca trebuie construit un drum de 5 m se face un satudiu de fezabilitate. NUmai pentru masurile care se iau in invatamint nu se fac astfel de studii. Probabil ca domnul ministru confunda elevii cu "fiarele" pe care le torsiona dumnealui la rezistenta materialelor.

Ar trebui sa-i spuna cineva domnului ministru ca elevi nu sunt saci de cartofi cum crede dumnealui.

0 0

28.10.2006 15:01 ren

Nu vad nici un avantaj real in aceasta decizie privind introducerea tezelor cu subiect unic. In opinia mea - care coincide cu opinia majoritatii cadrelor didactice din scoala unde lucrez, cu mare experienta in acest domeniu - modalitatea cea mai buna de a selecta elevii pentru liceu este Examenul de Admitere. Pot adauga aici ca nu inteleg de ce s-a renuntat la acest Examen. Cum poate certifica media generala faptul ca un elev este foarte bun la biologie, spre exemplu ? De ce trebuie luata in calcul aceasta medie generala, in conditiile bine stiute ca nu exista aceeasi exigenta in toate scolile ? Elevii sunt nevoiti sa lucreze practic mai mult de 8 ore pe zi pentru a se pregati la toate obiectele de invatamant. Stim cu totii ca nimeni nu poate fi la fel de bun in toate domeniile. Vorbim de formarea unor specialisti, dar ne axam in continuare - chiar si la invatamantul superior de specialitate - pe notiuni de cultura generala. De ce nu au si elevii sau parintii acestora niciun cuvant de spus ?

0 0

28.10.2006 15:33 doomed_angel

parerea mea este ca cea mai mare prostie care s-a putut face a fost scoaterea ex. de admitere, iar acum cu noua metoda de admitere care va tine cont de media generala din gimnaziu se umple paharul.Eu sunt debutanta si copii de acolo au avut medii in clasele 5-7 medii emorm de mari pentru nivelul lor. spun asta deoarece eu i-am preluat acum, in clasa a VIII si majoritatea dintre ei citesc pe litere, nici macar pe silabe si nici macar nu stiu ce e un ala substantiv. Nivelul lor de cunostinte este de clasa a II-a. Directorul mi-a cerut sa le dau note mari ca sa intre la un liceu bun. Eu va jur ca ii las pe toti cei care nu fac fata corigenti pentru ca intamplarea face ca fratele meu sa fie in clasa a VIII-a si este la o scola foarte buna unde are note mici , cu toate ca poate sa le dea lectii oricand elevilor mei.

0 0

30.10.2006 06:09 iby_ke

Degeaba vorbim, degeaba totul... ministerul face ce vrea...

0 0

31.10.2006 15:54 adili

Cine citeste ce se scrie aici? cei din Minister? Nu cred, desi ar fi bine. Pararile sunt impartite in legatura cu deciziile Ministerului. Eu cred ca hotararile sa fie luate impreuna cu profesorii, sau macar cu directorii. Unii copii cred ca ii mai bine sa le aleaga calculatorul liceul, alti sufera din pricina asta. Teze peste teze, examene peste examene dar realitatea ii ca elevii sunt tot elevi, si tot stresul si greul cade pe ei. Nu li se usureaza cu nimic viata in scoala, schimbandu-le anual programa. Da, stiu, copii nu merg sa se distreze la scoala, dar nici sa fie mai stresati ca la un loc de munca.

0 0

31.10.2006 16:24 je_carina

doomed angel sunt perfect de acord cu tine.Examenul de admitere este imperios necesar in conditiile in care vrem sa se schimbe mentalitatea elevilor si a unor profesori si evident sa creasca nivelul de pregatire.Tezele cu subiect unic mi se par o tampenie care mareste subiectivismul si care ii pune inca o data pe elevi si pe profesori in postura de cobai.

0 0

31.10.2006 17:09 cornelia_pancescu

Sunt de acord cu adili . Degeaba ne dăm cu părerea că nu contează . Sunt interesată de acest subiect pt. că am fata în clasa a VII a şi mi-aş dori ca profesoara lor să corecteze tezele .

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

57 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN