Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Hărdău amână tezele cu subiect unic

Tezele cu subiect unic, pe care elevii claselor a VII-a urmau să le susţină începând cu 24 noiembrie a.c., au fost amânate. Decizia a fost luată, ieri, după ce ministrul Hărdău s-a consultat cu sindicaliştii din învăţământ, cu reprezentanţii părinţilor şi cu inspectorii şcolari generali.
"Am decis ca aceste teze cu subiect unic să fie susţinute în semestrul II, întrucât nu am avut timpul necesar pregătirii lor. În semestrul II va fi o simulare, iar notele obţinute de elevi nu vor conta la admiterea în clasa a IX-a începând cu anul şcolar 2008-2009. Dacă simularea tezelor cu subiect unic va fi o reuşită, intenţionăm ca notele acestor teze să devină criteriu pentru admiterea în liceu pentru actualii elevi ai claselor a VI-a", a declarat pentru Adevărul ministrul educaţiei, Mihail Hărdău.
Acesta a precizat că testele naţionale pe baza cărora, în prezent, se face repartizarea în clasa a IX-a "au în centru profesorul, şi nu elevul, aşa cum ar fi normal, iar curricula este extrem de încărcată".
Ministrul Hărdău a mai spus că opoziţia faţă de tezele cu subiect unic "arată că suntem pe drumul cel bun", întrucât acest sistem de evaluare îi deranjează pe cei care "întreţin cultura meditaţiilor".
Inspectorul şcolar general al Capitalei, Cristian Alexandrescu, crede că "este o măsură bună faptul că tezele cu subiect unic au fost amânate, deoarece mai sunt multe lucruri care trebuie gândite. Înlocuirea testelor naţionale cu aceste teze este un aspect pozitiv, dar trebuie puse la punct toate aspectele legate de organizare şi de corectare". şi Federaţia Naţională a Asociaţiei de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar (FNAPIP) salută decizia Ministerului Educaţiei. "Cred că s-a reuşit o detensionare a elevilor de clasa a VII-a şi a părinţilor acestora. Până acum am avut impresia că domnul Hărdău nu ştie ce vrea de la tezele cu subiect unic. Este inadmisibil ca ministerul să vină cu o metodologie de susţinere a acestor teze incoerentă şi incompletă. Testele naţionale trebuie eliminate, dar nu în acest fel", ne-a declarat Mihaela Gună, preşedintele FNAPIP.
(Eugen CHELEMEN, Adevarul, 28 oct.2006)

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 28.10.2006 08:25 | 1300 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (5)

0 0

28.10.2006 21:27 medi

În sfârşit s-au trezit la realitate. Puţin cam târziu, dar mai bine aşa decât niciodată.

0 0

29.10.2006 14:05 adela_gorcea

Ministrul nu are dreptate in ceea ce sustine!Opozitia se datoreaza in principal faptului că metodologia de desfasurare nu poate fi pusa la punct daca nu este pregatita, analizata, modificata intr-un timp mai indelungat, si apoi chiar introdusa cu titlu experimental! Sunt aproape convinsa ca, daca aceasta opozitie nu ar fi existat, domnul ministru ar fi avut aceeasi parere ca si in prezent, respectiv ca suntem pe drumul cel bun, pentru ca toata lumea este de acord.Variatiuni pe aceeasi tema!Oricum, decizia luata este mai realista!Mentionez ca nu sunt impotriva tezelor cu subiect unic,dar acestea trebuie aplicate dupa o metodologie bine pusa la punct, astfel incat sa primeasca credibilitate!

0 0

30.10.2006 20:55 flo_flo

Dl ministru nu de la catedra a plecat acolo sus?Chiar crede ca doar "cultura meditatiilor"ii face pe elevi sa devina in fiecare an mai inculti?Eu nu cred.Cei care se pregatesc,invata nu numai pt teza cu subiect unic,ci mereu.

0 0

30.10.2006 22:13 despina6

Oana, cum putem lua legatura? La scoala din Ineu, eu am invatat sa scriu, sa citesc si sa socotesc!!! Imi este tare dor de Ineu. Te pup si iti las aici o adresa prin intermediul careia sper sa putem counica.

dummate@yahoo.com

0 0

03.11.2006 19:21 uleanu

Domnule Ministru , nu vreti sa lasati invatamantul pe mâna altora?

Dacă tot vă pricepeti la toate si cunoasteţi situatia , de ce nu luati masuri , că doar sunteţi la guvernare ?



Prin această decizie contribuiţi la cultura meditaţiilor şi mai mult .

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

57 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN