Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Tezele cu subiect unic

Mihaela DAVID, parinte, 48 ani:

S-ar putea sa fie bine, s-ar putea sa fie rau! Cred ca poate fi un factor de departajare intre elevi. Era mai bine inainte, pentru ca aceia care voiau sa mearga mai departe mergeau, iar restul se duceau la scolile de arte si invatau o meserie.

Vioran ROSCA, profesor liceu, 49 ani:

Nu sunt multumit de aceste schimbari bruste! Cand a terminat gimnaziul, elevul este deja in ceata: el stia ca da capacitatea! Acum, stie ca nu stiu ce teze unice au intrat. Totul e impredictibil! Hardau nu face nici o reforma!

Mircea BUGA , student, 19 ani:

Sunt de acord cu scoaterea Testelor Nationale, dar sa introduca examenul de admitere la liceu. Mediile din gimnaziu nu reflecta nivelul elevilor. Daca stau in afara Bucurestiului, cu 2-3 gaini in curte, imi fac media decenta!
"Gandul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 30.10.2006 15:27 | 2049 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (13)

0 0

30.10.2006 16:51 je_carina

Mi se pare o idee proasta.Subiectivismul va exista cu certitudine.

Si intr-un final e firesc sa fie asa , ce profesor nu va incerca sa-si avantajeze, intr-un fel sau altul proprii elevi, avand in vedere ca nu va exista o testare sau un examen de admitere care sa implice o corectare cat de cat obiectiva?

0 0

30.10.2006 16:57 lil

Nu stiu ce relevanta au aceste teste nationale ,ce pot spune ele despre pregatirea unui elev si nici media generala a cls I-VIII ;daca trebuie sa se sustina niste teste ,acestea trebuie sa fie anuntate devreme ,copiii vor sti ce se asteapta de la ei si profesorii si parintii de asemenea;teste anuntate peste noapte cu pretentii de admitere in liceu deja mi se par un abuz ;si asa de la acesti copii cobai se asteapta prea mult dat fiind nu exista nici organizare nici orientare si nu in putine cazuri nici etica profesionala,in invatamantul romanesc de ...tranzitie prelungita .

0 0

30.10.2006 18:43 micky

De ce ni se pare admiterea o metoda depasita de evaluare?Eu cred ca este cea mai buna metoda de departajare.Ar trebui sa ne gandim cat de bine pregatiti erau elevii cand sustineau un astfel de examen...

0 0

30.10.2006 20:34 despina6

Este evident ca inainte, cand se intra in licee pe baza de examen serios, elevii erau mult mai bine pregatiti. Acum, dupa atatia ani de reforma, ar trebui sa se traga si concluziile. Sa fie intrebati profesorii de liceu ce fel de elevi au avut in ultimii ani, comparativ cu perioada cand se dadea examen de admitere. Eu personal, cand am vazut niste teste initiale date la matematica la o clasa a IX-a de liceu, am ramas fara cuvinte.....Au intrat in acel liceu multi elevi care nu prea inteleg cum de au ajuns acolo.....Acestia ( majoritatea) nu cunosteau cele mai elementare notiuni din matematica.

0 0

30.10.2006 21:16 sorinborodi

Despre corectitudinea mea garantez-vezi gluma cu militianul care a amendat-o pe mama lui-,dar de a altora,cine ne garanteaza ?

Sa nu ne trezim dupa aceste "teze unice" ca 8 va fi considerata o nota foarte mica...Cine are urechi de auzit ?

0 0

31.10.2006 15:46 rodi_filimon

Si eu cred ca cel nmai corect ar fi sa se revina la admiterea prin examen la liceu! Astfel , selectia elevilor va fi riguroasa si poate vor deveni si ei mai seriosi. Pentru ca ...sa fim seriosi...subscriu parerii domnului Sorin Borodi. Eu ii supraveghez destul de bine in eventualitatea unui examen, dar ceilalti?

0 0

31.10.2006 18:31 eugen_bartic

cu siguranta marea majoritate dintre licee va incepe sa-si organizeze examene de admitere, independente de testele nationale, indiferent care va fi forma lor, asta intr-o perspectiva foarte optimista. altfel performanta va fi sinonima cu numarul de gaini, dupa cum bine sublinia cineva mai inainte.

0 0

31.10.2006 20:28 uleanu

Nu sunt impotriva tezelor cu subiect unic . Ele sunt elaborate de serviciul national care este platit pentru asa ceva si nu ne deranjeaza acest fapt . Este regretabil daca aceste teze vor constitui baza de calcul pentru admiterea in liceu . Ar fi cazul sa lasam incercarile penibile si sa ne trezim la realitate . Sa se introduca examen de admitere la liceu si fiecare institutie sa-si aleaga elevii dupa cum doreste ( daca vor admite elevi slabi la invatatura , vor suporta consecintele )

Tezele unice sunt bune pentru notarea cat de cat corespunzatoare la nivel national la cele doua discipline , dar nu pentru admitere . Dragi guvernanti trezitiva acum pana nu este prea tarziu

0 0

31.10.2006 22:12 oana1964

cred ca tezele cu subiect unic ar fi o mare greseala. nivelul unui elev de la o scoala de renume este incomparabil mai ridicat decat de la scolile de prin cele sate izolate unde se face carte in masura posibilului, printre prasile, pascutul animalelor si ajutat parintii la diferite treburi. vreau sa spun ca elevii lipsesc de la scoala din aceste motive si invata mai putin tot pentru ca scopul lor in viata este unul nu foarte inalt.



cat despre trecerea la liceu, am cunoscut si perioada cand se dadea admitere. [b]despina6[/b] are dreptate: erau elevii mult mai pregatiti atunci.

nu sunt de acord ca un supraveghetor la admiterea in liceu ar putea fi influentat. de regula supraveghetori eram tot noi, cei din liceu. si nimeni nu-si doreste sa aiba la clase elevi slab pregatiti. asa ca, nu m-as lasa influentata de nimic.

0 0

01.11.2006 17:22 garbearenata

Oare in Europa in care vom fi si noi ,cum se procedeaza? Sa luam un model si sa-l aplicam si la noi, daca a fost bun la ei de ce n-ar fi bun si la noi?

0 0

01.11.2006 20:11 gram0806

Tezele cu subiec unic sunt eficiente atata timp cat ele urmaresc eficientizarea si cresterea calitatii actului didactic.Proiectul ministerului este binevenit,dar nu spre a fi aplicat anul acesta. Daca se urmareste evaluarea elevilor dupa aceleasi criterii si standarde de evaluare aplicate la national ESTE FOARTE BINE! Nu se mai poate vorbi de diferente de standard intre scoli rurale si cele urbane, sau intre scolile de periferie si cele centrale.Proiectul in sine este bine gandit, dar prost aplicat(prematur pentru anul in curs). Sistemul romanesc nu dispune de suficiente resurse materiale si logistice ptr. aplicarea lui. Parintii si elevii nu sunt pregatiti psihologic ptr. un astfel de demers.Implementarea proiectului trebuia facuta de anul trecut si cunoscut mai devreme la nivel local: inspectorate, scoli, cadre didactice, elevi si parinti.

Prof.istorie (grad didactic definitiv) Grecu Albert Gabriel Vaslui, Scoala generala.

0 0

02.11.2006 19:58 doralina

Consider ca nu ar trebui ca pe baza rezultatelor elevilor la o testare ce are loc în clasă, cu propriul lor profesor să se intre la liceu. Subiectivismul va interveni cu siguranţă, iar dacă facem apel la morala cadrelor didactice, să fim serioşi, sunt şi ei oameni... ca şi mulţi alţii care mai dau o mână de ajutor pentru un biet copil care altfel nu ar intra la liceul dorit si si-ar rata cariera...

0 0

06.11.2006 12:08 agenda

daca se da testare in clasa a vii-a nu inteleg ce se mai face in a viii-a? se trag sforile ??? ce face un copil de la un liceu de arta sau unul sportiv unde are 4 ore de matematica pe saptamina si 6 ore de specialitate ???cum se poate compara cu unul de la un colegiu cu 7-8 ore de matematica pe saptamina ? cum vor fi departajati ?sunt prea multe materii umflate si bagate pe gitul elev/parinte prea multe pretentii ...mult si de fapt nimic!m-am saturat sa-mi invat copilul acasa cum sa gindeasca si sa rezolve problemele !!!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN