Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Polul Nord in Scoli

4 Noiembrie 2006
Roxana Lupu

Mai multe institutii si-au trimis elevii acasa din cauza frigului.

Elevii din mai multe scoli si licee din Bucuresti au inghetat ieri in salile de cursuri. Prima ninsoare a prins nu mai putin de 14 institutii scolare total nepregatite din punct de vedere al furnizarii agentului termic.

Din cauza gerului, unele scoli si-au trimis elevii acasa mai devreme, iar celor care aveau program dupa-amiaza le-au transmis sa nu mai vina deloc. Si in campusurile universitare sunt probleme cu caldura. In Regie, de exemplu, studentii au fost nevoiti sa-si faca rost de radiatoare pentru a se incalzi.

„Degeaba ne-am suflat noi in pumni!”

La Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din sectorul 2, un singur corp din cele sapte este incalzit. Centrala termica s-a defectat, astfel ca zilele acestea se inlocuieste integral tronsonul de incalzire.

In curte se sapa santuri, se scot tevile vechi si se inlocuiesc cu altele noi. Lucrarile aveau termen de finalizare 1 noiembrie, dar acum nici pe 6 nu se stie sigur daca vor fi gata. In ciuda frigului, copiii au venit la scoala, dar au facut cursuri prescurtate, sa poata pleca acasa cu o ora mai devreme.

Trei baieti de clasa a IX-a se indreptau ieri bucurosi spre poarta colegiului. „Mergem sa ne incalzim acasa, in clasa degeaba ne-am suflat noi in pumni”. Cat vor mai dura lucrarile, la Colegiul „Edmond Nicolau” se mizeaza pe spatiul mic al clasei si pe respiratia calda a copiilor stransi laolalta.

Protestul elevilor de la 167

Ieri-dimineata, elevii si profesorii Scolii 167 din sectorul 6 au protestat toata dimineata in strada, in fata institutiei, deoarece primaria a decis sa o inchida pentru reparatii.

Copiii au fost trimisi sa-si desfasoare cursurile la Scoala 202. Profesorii si parintii micutilor s-au plans ca aceasta nu are aviz sanitar de functionare si este mult prea departe. Ei s-au revoltat impotriva deciziei primariei de a incepe lucrari de reabilitare in timpul anului scolar. De cealalta parte, reprezentantii Primariei Sectorului 6 sustin ca abia acum au primit fondurile necesare reparatiilor.

La „Cervantes” nici luni nu se fac cursuri

La Liceul bilingv „Miguel Cervantes” din sectorul 1, elevii au plecat ieri mai devreme acasa din pricina frigului din clase. Cei care invatau dupa-amiaza au fost anuntati de conducerea liceului sa nu mai vina la cursuri.

Pentru ca instalatia de incalzire se inlocuieste, ieri inca se mai montau calorifere. Inginerul sef al lucrarilor, Daniel Visan, a declarat ca „s-a dat tarziu OK-ul pentru lucrare, iar banii nu i-am primit nici pana acum”.

„A deschis firma noastra o linie de cont ca sa putem continua lucrarile”, a adaugat acesta. Luni vor incepe probele pentru caldura la clase, pe hol urmand a se da drumul la caldura din calorifere abia peste doua saptamani. Secretarul sef al liceului ne-a declarat ca „probabil nici luni nu vor veni copiii la cursuri, pentru ca sunt probe, nu stim sigur daca va functiona instalatia”.

Institutii fara caldura

Peste 14 unitati scolare din Bucuresti se confrunta cu lipsa caldurii din salile de clase, potrivit Inspectoratului Scolar al Capitalei. Printre acestea se numara Gradinita 252 din sectorul 1, unde se inlocuieste centrala termica, si Liceul Greco-Catolic „Timotei Cipariu” din acelasi sector, unde abia marti, 7 noiembrie, se vor finaliza lucrarile de inlocuire a caloriferelor.

De asemenea, la Gradinita nr. 11 din sectorul 2 nu a fost efectuata revizia si nu functioneaza instalatia de incalzire in spalatorie, bloc alimentar, anexe. In sectorul 3 au probleme cu agentul termic Grupul Scolar „Ilie Radu” si Grupul Scolar nr. 19 RATB, unde nu porneste centrala. De asemenea, la Gradinita 169 din sectorul 5 instalatia de incalzire este in revizie.

(C) Evenimentul Zilei

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: emil | 05.11.2006 11:41 | 1032 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN