Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Peste 100 de scoli - debransate de la caldura

"Precizare" penibila a Ministerului Educatiei: "Prescolarii si elevii nu tremura de frig pentru ca au fost gasite solutii temporare: aeroterme, calorifere electrice si instalatii pe lemne".
De-abia dupa ce a venit iarna in toata tara si elevii au iesit in strada, Mihail Hardau, ministrul Educatiei, a considerat ca este cazul sa afle daca exista caldura in scoli. Inspectorii scolari generali s-au conformat rapid, dupa ce au fost "somati", in loc sa ii spuna ministrului Hardau ca au probleme inainte, si l-au informat ceea ce stia o tara intreaga: ca elevii ingheata in clase. In Bistrita, aproape 9.500 de elevi au stat acasa, o saptamana, pentru ca nu aveau caldura. Ce a facut primarul? A promis. "Le-am spus directorilor de scoli sa ii cheme pe elevi la scoala, luni.Daca avem caldura, ramanem. Daca nu plecam, acasa!", ne-a declarat Horatiu Catalano, inspectorul scolar general din Bistrita-Nasaud. Si in judetul Olt, elevii din Caracal au stat 3 zile acasa pentru ca nu aveau caldura. In raportul ministerului s-a aratat ca elevii din 111 unitati scolare sufera de frig. Ori au intarziat reparatiile, ori primarii nu au platit facturile, iar scolile au fost debransate. MEC a tinut mortis sa faca o "precizare": prescolarii si elevii nu tremura de frig pentru ca au fost gasite solutii temporare: aeroterme, calorifere electrice si instalatii pe lemne. In acelasi timp, MEC s-a angajat sa rezolve problemele in perioada 6-15 noiembrie. Intre timp, la Liceul "M. de Cervantes" si la Scoala 167 din Bucuresti, precum si la C.N. "L. Blaga" din Sebes, elevii au fost trimisi acasa, ieri, pentru ca nu aveau caldura in clase. elena.larion@gandul.info (Elena LARION | 04 noiembrie 2006, Gandul)

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 05.11.2006 12:55 | 490 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (1)

0 0

05.11.2006 15:41 moni73

Noi dascalii din mediul rural suntem obisnuiti cu suflatul in pumni de frig.Noi degeaba ne plangem.Am participat la cercul pedagogic la o scoala din oras unde era foate cald,pe cand la noi in clase stam cu cojoace de nu putem scrie la tabla.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

57 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN