Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Legea tinerilor la 1 martie 2007

Presedintele ANT a justificat imposibilitatea de a explica modul in care tinerii vor avea acces la credite in regim preferential, a problemei locuintei tinerilor si a sprijinului afacerilor incepute de tineri, prin necesitatea consultarii cu ministerele din economie (MET, MF), Banca Nationala, precum si MTCT.

Doar 17 ani, doua luni si 6 zile au fost necesari pentru ca autoritatile statului roman sa elaboreze o Lege a tinerilor. O lege care a necesitat un asemenea interval pentru a fi elaborata si votata ar trebui sa fie perfecta. O parte din prevederi sunt atat de frumoase, incat te intrebi daca poate fi adevarat. Tinerii pana in 35 de ani care se vor hotari sa isi construiasca o casa vor primi de la stat un ajutor banesc reprezentand 20% din valoarea constructiei.Mai mult, statul acorda tinerilor casatoriti credite cu dobanda redusa, pe o perioada de pana la 10 ani. Initiatorii legii nu stiu probabil ca nu statul, ci bancile acorda credite. Statul poate cel mult sa realizeze parteneriate cu acestea, oferind garantii in cazul nerambursarii creditelor si platind acestora diferenta dintre dobanda subventionata si cea a pietei. Pentru tinerii amarati (cu venituri reduse) se vor dezvolta programe nationale in domeniul constructiei de locuinte sociale (celebrul ANL). Daca esti din mediul rural, mai ca-ti vine sa crezi ca ti-a pus Dumnezeu mana in cap, pentru ca statul te pricopseste si cu fonduri pentru startul unui business, prin "programe de creditare preferentiala, cu prioritate in mediul rural si in zonele geografice cu nivel economic scazut". Nici tinerii care au crescut in centrele de plasament nu sunt ignorati, statul platindu-le facultatea, daca cursurile sunt urmate la stat. Pentru ca, intr-un final, guvernantii nostri "s-au desteptat", intelegand importanta cercetarii si a mintilor sclipitoare, din 2007, "statul stimuleaza atragerea in activitatea de cercetare stiintifica a absolventilor cu potential deosebit… si readucerea in tara a specialistilor tineri, care studiaza sau au absolvit studii universitare in strainatate". Masura este utopica, avand in vedere diferenta de perspectiva pe care o are in Romania, fata de Statele Unite, un absolvent de MIT. Ce ii ofera Romania in locul laboratorului de milioane de euro, perspectivelor de viitor si salariului de peste 5.000 USD / luna? Revenind pe meleaguri dambovitene, aflam din Legea tinerilor ca din 2007 vom vedea cartiere pentru tineri rasarite ca ciupercile dupa ploaie si tineri alegand satul in locul orasului. Autoritatea Nationala pentru Tineret (ANT), responsabila pentru elaborarea si aplicarea politicilor de tineret, nu stie, cu doar doua luni inaintea integrarii, cum vor fi puse in practica majoritatea acestor prevederi minunate. Nu se stie ce sume vor putea fi imprumutate de tineri, daca statul le garanteaza imprumuturile, daca toti tinerii vor putea accesa aceste credite sau cati tineri vor putea beneficia de acestea. In general, ANT, care se mandreste cu aceasta lege, nu prea stie nici daca vreodata aceasta lege va avea aplicabilitate. daniel.befu@gandul.info
(Daniel BEFU, 06 noiembrie 2006, Gandul)

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 05.11.2006 23:37 | 1501 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

57 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN