Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Educaţia rutieră ar putea deveni disciplină obligatorie în şcoli

Mai mult, cele două instituţii intenţionează să introducă educaţia rutieră printre disciplinele obligatorii, aceasta fiind acum opţională. CD-ul cuprinde ABC-ul circulaţiei şi propune învăţarea prin cooperare şi joc, copii putând să investigheze, să descopere şi să prelucreze informaţii. "Educaţia rutieră trebuie începută încă de la copii", a declarat comisarul şef de la Brigada de Poliţie Rutieră, Marian Motoc. Materialul are drept scop perfecţionarea unor deprinderi de comportare civilizată pe stradă, înţelegerea necesităţii respectării semnelor de circulaţie şi a rolului poliţistului în dirijarea circulaţiei, precum şi obişnuirea copiilor să meargă pe trotuar.
"Curentul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 06.12.2006 09:49 | 1505 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (15)

0 0

07.12.2006 22:01 draliana

Cred că locul "Educaţiei rutiere" este printre disciplinele opţionale. O altă idee ar fi introducerea ei ca program educaţional aşa cum sunt programele "Educaţie nutriţională" la clasa a III-a şi "Mic dejun cu cereale" la clasa a IV-a.

o altă recomandare ar fi introducerea unor conţinuturi specifice ed. rutiere la disciplina "Educaţie civică".

Dacă se doreşte decongestionarea materiei pentru elevii din ciclul primar, de ce să-i mai încărcăm cu încă o disciplină obligatorie, o oră în plus pe săptămână în planul de învăţământ?

0 0

07.12.2006 22:32 alena

De ce nu vin cei de la politie sa tina orele, nu sa ne impovareze pe noi. Toti vor numai sa controleze, dar de munca ba.

0 0

07.12.2006 23:39 sorinborodi

Sunt de acord 100 % cu d-na Alena (probabil Elena).E de-a dreptul penibil sa te bagi,ca diriginte,in niste 'domenii' in care e foarte usor sa gresesti,fiind nespecialist; te pandeste ridicolul de dupa colt.Pai ,merge sa vorbesc la o clasa despre teorema lui Thales,iar apoi ,dupa pauza,sa le povestesc despre avorturi si mijloace de contraceptie ?Ridicol...Este un concept stalinist acela de a obliga dirigintele sa fie 'bun la toate'.

0 0

08.12.2006 17:55 draliana

Stimate coleg Sorin, se pare că diriginţii au scăpat de această "corvoadă". Din ştire reiese că cei implicaţi în susţinerea unei astfel de discipline ar fi educatoarele şi învăţătorii.

0 0

08.12.2006 18:00 marica

Politistii nu au timp sa tina aceste ore ca altfel cum mai incaseaza "amenzile" ? Oricum "plata cu ora" nu renteaza pentru ei!

0 0

08.12.2006 18:24 fester

eu consider ca este un lucru foarte corect

0 0

08.12.2006 20:09 live

Este foarte corect, dar...când? Avem destule ore(19).

0 0

08.12.2006 21:04 professorbujor

Se vede inca odata ca toate mizeriile din societatea romaneasca sunt aruncate in curtea scolii.Pentru toate prostiile si esecurile politicienilor si paznicilor acestora ,scoala este vinovata.Chiar si cei care dau nastere copiilor considera ca doar la atat se reduce misiunea lor pe pamant,in rest e treaba altora,in principal a scolii ,evident,caci ei parintii sunt ocupati cu treburi prin cele strainatati ca sa adune de-o masina,de-o vila,ma rog ca tot omul gospodar.Ce se va alege de urmasii lor,nu prea e timp de gandire.Acum e vremea actiunilor nu a reflectiilor.

0 0

09.12.2006 19:36 cameluta

Acum vor sa introduca in scoli discipline care au importanta dar elimina altele si mai importante ca de exemplu:biologia,oare este bine?

0 0

09.12.2006 22:54 nicol75

au dreptate colegii care afirma ca locul acestei discipline este printre optionale!daca ne pun tot pe noi sa o predam si pe asta,sa ne faca si salaraii ca la politie!

0 0

10.12.2006 01:08 adimatu

Nu inteleg de ce se supara colegii.

E nevoie si de educatie rutiera. Elevii nostri incep sa vina la scoala din clasa I cu mertanu si atunci nu trebuie sa-i ajutam?

Mai trebuiesc cateva ore despre recoltarea capsunilor si atunci i-am pregatit pentru viitor.

Ministerul vede foarte clar lucrurile, nu prea mai avem nevoie de limba romana nici de matematica. La ce le-ar folosi viitorilor maturi, viitorilor emigranti?

Trebuie sa privim in perspectiva. Dupa ce vor termina 4 clase copiii vor putea urca pe utilajele agricole pentru ca vor fi bine pregatiti din punct de vedere al circulatiei rutiere.

0 0

10.12.2006 11:38 nadelus

Cine va preda acest obiect de invatamant? In mod normal ar trebui sa vina politisti cu pregatire pedagogica. Asa cun este prof. de istorie, geografie, lb. romana, religie, civica, tehnologie etc. trebuie sa fie si profesori de educatie rutiera.

0 0

10.12.2006 11:45 nadelus

Acum vad ca se refera numai la gradinite si clase primare! E clar! Un optional devine obligatoriu. La cate obtionale obligatorii sunt in gimnaziu si la liceu...ce mai conteaza unul la ciclul primar?

0 0

10.12.2006 15:54 floricaplosca

Mă întreb ce-o mai născoci MEC-ul ăsta al nostru? Mereu are câte-o găselniţă.Educaţie rutieră oricum se face în şcoli.Avem activităţi specifice în programul de activităţi extracurriculare.La nivel de şcoală există un echipaj care participă la toate concursurile de educaţie rutieră.Oare părinţilor chiar nu le mai revine nicio sarcină?Comportarea civilizată pe stradă,înţelegerea necesităţii respectării semnelor de circulaţie,precum şi obişnuirea copiilor să meargă pe trotuar cred că ţine în primul rând de educaţia pe care o primeşte copilul în familie.Atâta timp cât părinţii, de mână cu copiii lor, traversează strada prin loc nepermis,eu, ca dascăl, nu mai am ce spune.Am sentimentul că şcoala chiar trebuie să facă totul.Noi trebuie să fim şi dascăli,şi medici,şi poliţişti,mai nou şi economişti şi Doamne! câte-or mai fi...

0 0

13.12.2006 21:03 despina6

Asa ne trebuie daca ani de zile am demonstrat ca stim sa le facem pe toate...Nici eu nu sunt de acord cu educatia de tot felul, facuta de catre diriginte. Exista oameni specializati, care ar putea tine mult mai bine aceste ore.

Chiar azi am avut prevazuta la dirigentie o ora de educatie rutiera si am fost pusa in dificultate deoarece am niste materiale mai vechi, care sigur sunt depasite. Nimeni nu ne da nimic, toti insa ne cer. Noul cod rutier cred ca nu trebuie sa ni-l cumparam tot noi!!!! Domnii de la politie nu s-au sinchisit niciodata sa ne dea materiale atractive pentru elevi....Macar sa existe niste brosurele editate special pentru orele de educatie rutiera (si nu numai). Se tiparesc multe altele, iar pentru scoala niciodata nu sunt fonduri. Nici macar sa ii invatam principalele indicatoare rutiere nu putem, deoarece nu dispunem de material didactic in acest sens....Ca doar nu suntem in anii 60 sa le mai confectionam noi...

Cel mai bine ar fi sa tina aceste ore domnii politisti care sa fie obligati sa faca modulul pedagogic pentru a putea preda. O ora pe luna de exemplu, cred ca ar fi suficient. Nu vad de ce sa fie necesara introducerea unei ore pe saptamana....Elevii au deja orarul incarcat.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN