Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs de poezie la Botoşani

Concurs de poezie la Botoşani
Cea de-a patra ediţie a concursului de poezie „Aripi deschise” şi-a desemnat de curând laureaţii. Lansat în 2003, la iniţiativa fostului parlamentar botoşănean Viorica Afrăsânei, concursul se adresează elevilor de liceu, căutând „să elibereze tinerele talente din castelul propriei lor timidităţi”. 347 de creaţii lirice au fost expediate pe adresa organizatorilor, misiunea juriului, prezidat de poetul Dumitru Ţiganiuc, membru al Uniunii Scriitorilor, fiind extrem de delicată. Premiile concursului au fost înmânate laureaţilor în cadrul unui spectacol de gală desfăşurat în sala Teatrului Mihai Eminescu din Botoşani, în prezenţa unui numeros public. Cu acest prilej a fost lansată şi antologia de poezii care poartă numele concursului, volumul cuprinzând creaţiile a 61 de liceeni din judeţele Botoşani, Bacău şi Suceava. „Deşi par detaşaţi, plutind parcă într-un univers interior, aceşti tineri observă realitatea în tranziţie, îi sesizează aspectele profunde pe care le topesc în imagini care vibrează de o sensibilitate deosebită", a spus poetul şi profesorul Dumitru Ţiganiuc. Acesta este de părere că poezia adolescenţilor conturează o treaptă, o etapă în evoluţia poeziei româneşti contemporane, iar realizarea unei antologii a liricii adolescenţilor din România ar fi mai mult decât surprinzătoare. Marele premiu al concursului "Aripi deschise" a revenit unui elev din ultimul an de liceu, Andrei Pupeză, de la Liceul Teoretic "Dr. Mihai Ciucă" din oraşul Săveni. Premiul al doilea a revenit elevelor Lorena Şalaru şi Andreea Maria Petrilă, ambele din Botoşani, în timp ce pe ultima treaptă a podiumului s-au clasat sucevencele Georgiana Diaconiţa şi Ruxandra Aida Hancer. Alţi 14 liceeni au fost răsplătiţi cu premii în bani. Laureaţii concursului au avut surpriza de a-şi auzi propriile creaţii recitate de actorii teatrului botoşănean, dar şi ocazia de a acorda autografe pe volumele proaspăt ieşite de sub tipar. Numeroşi oameni de cultură şi politicieni s-au adunat în jurul poeziei, acordând mai multe premii speciale. Printre cei care au avut privilegiul de a înmâna premiile s-au aflat şi primarii localităţilor reprezentate în concurs de către tinerii creatori. "Ne aflăm în plin proces de descentralizare a Poeziei", a remarcat un spectator. Organizatorii pregătesc o viitoare ediţie naţională a concursului de poezie "Aripi deschise". Tribuna invatamantului

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: viops | 07.12.2006 15:17 | 1636 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (3)

0 0

08.12.2006 08:48 ioanlup

Felicitari! Asemenea manifestari vor fi oare in masura sa-i mai apropie pe elevii de toate varstele de lectura? E o speranta!

0 0

08.12.2006 18:29 ciobanudoina

Aceasta manifestare are traditie si ne bucura pentru ca, in aceasta lume zbuciumata, exista si clipe de suflet. felicitari participantilor si organizatorilor!

0 0

08.12.2006 23:03 lazea_l

FELICITARI! SUCCES IN VIITOR!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN