Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Diploma trebuie sa fie mai importanta decat recompensa financiara

Sumele acordate anul acesta de MEC 9.300 RON-premiul special pentru punctaj maxim si medalie de aur, 7.200 RON-premiul I si medalie de aur, 6.100 RON-premiul II si medalie de argint, 4.400 RON-premiul III si medalie de bronz si 3.300 RON pentru mentiuni. La competitiile regionale, premiile au fost de 3.800 RON-premiul special pentru punctaj maxim si medalie de aur, 2.800 RON-premiul II si medalie de argint, 2.200 RON-premiul III si medalie de bronz si 1.900 RON pentru mentiune. Aceste sume le-au primit si profesorii pregatitori si scolile din care provin olimpicii.

Un buchet de flori, o Diploma de Excelenta, o suma mai mica sau mai mare de bani, in functie de rezultatul obtinut, si o strangere de mana a ministrului Educatiei, Mihail Hardau. "Vacanta olimpicilor", care ar fi trebuit sa fie luna aceasta, o punem la socoteala pe jumatate, pentru ca a fost amanata pentru anul viitor. Cam aceasta a fost recompensa primita ieri de cei 65 de olimpici medaliati ai olimpiadelor internationale de anul acesta, la Festivitatea de Premiere de la Palatul National al Copiilor, din Bucuresti.

O parte dintre elevi, profesori si parinti au fost din Bucuresti, altii au venit in week-end si au dormit la rude, iar unii au plecat din diverse colturi ale tarii cu noaptea in cap, ca sa fie la pranz in Bucuresti. Si-au pus costumele bune, s-au asezat in sala, din cand in cand au mai acordat cate un interviu. Au urcat pe scena pentru a fi premiati, au facut fotografii de grup, zambitori, si au ascultat colindele grupului melodic Adaggio, al Palatului Copiilor.

Despre sumele de bani primite de la Ministerul Educatiei si Cercetarii, pentru anii intregi de pregatire, in vederea obtinerii unor medalii cat mai stralucitoare, comentariile lor au fost retinute: "Sunt multumit pentru ca ministerul si-a amintit de noi!", a spus Lucian Turea, medaliat cu argint la matematica, in Yakutia. Profesorii, precum directoarea Liceului "Tudor Vianu", din Bucuresti, liceul cu 11 medalii obtinute anul aceasta, a indraznit un pic mai mult. "Statul roman ar trebui sa le ofere mai multe posibilitati, sa ii sustina in strainatate, cu burse, ca sa se intoarca acasa. Eu m-am gandit la asta, dar cei din minister se pare ca nu s-au gandit!", a spus profesoara. Ministrul Mihail Hardau, caruia i-am transmis ca elevii nu sunt foarte multumiti de aprecierea MEC-ului, ne-a privit uimit, neintelegand cum ii putem aduce o asemenea jignire. "Cine a spus, domnisoara, ca sunt mici premiile?". In viziunea dumnealui, premiile, cuprinse intre 7.200 RON si 1.900 RON, sunt consistente. "Premiul rasplateste, in parte, efortul elevilor. Dar sunt convins ca Diploma de Excelenta este o masura reala, perena, a meritului lor de exceptie", a spus ministrul, in discursul rostit in fata salii aproape pline. Contraargumentele olimpicilor si ale profesorilor pregatitori au fost pe cat de simple, pe atat de "consistente". "Sunt tari care investesc foarte mult in pregatirea olimpicilor. Unii dau chiar 5.000 de dolari pentru un singur elev, pentru ca el sa aiba toate conditiile pentru a reusi!", a spus Alexandru Bogdan Georgescu, medaliat cu bronz la fizica. "Nu e niciodata prea mult! E bine ca si-a amintit cineva de olimpici si ca au pastrat Vacanta olimpicilor!", a spus Ioana Aanei, singura care a obtinut locul I absolut la o olimpiada internationala. Vacanta insa se va desfasura de-abia in 2007, in ianuarie, pentru ca "MEC are banii, dar la licitatia organizata de noi nu s-au prezentat firme care sa aduca oferte!", a spus Liliana Preoteasa, directorul Directiei Generale pentru Invatamantul Preuniversitar. MEC-ul a alocat aproximativ 1.000.000 RON pentru premierea olimpicilor, a profesorilor care i-au pregatit si scolilor lor de provenienta. elena.larion@gandul.info

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 12.12.2006 06:49 | 1180 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (2)

0 0

13.12.2006 17:28 ela52

Nu a aflat nimeni de pe la MEdC despre faptul ca tinerii olimpici de astazi nu se multumesc numai cu numele afisat la "gazeta de perete" ?

0 0

14.12.2006 19:10 loreley

nici nu au de ce sa o faca.am fost noi destul de fraieri si suntem in continuare sa ne multumim cu putin.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

56 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN