Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

In 2007, ONG primesc 3 milioane de euro de la Comisia Europeana

"Comisia Europeana doreste ca, prin acest nou program, tinerii participanti sa fie mai constienti de rolul lor in societate, precum si de responsabilitatile ce le revin in calitate de cetateni europeni" - Ramona Manescu, vicepresedinte al ANT



Programul european Tineret in Actiune (Youth in Action) se va desfasura in urmatorii 7 ani (2007-2014) si va beneficia de un buget total de 885.000.000 euro, care vor fi distribuiti tuturor statelor membre. Romania va primi, in 2007, in jur de 3 milioane de euro, suma calculata pe baza unor indicatori statistici (populatie, costuri de trai). Prima deosebire a noului program, fata de Youth, este ca se adreseaza unui public tinta largit, reprezentat de tineri cu varsta cuprinsa intre 13 si 30 de ani. De asemenea, "prin noua sa configuratie, promoveaza participarea activa a tinerilor la viata democratica, incercand sa depaseasca sintagma de "agentie de turism pentru tineri".

Comisia Europeana doreste ca prin acest nou program, tinerii participanti sa fie mai constienti de rolul lor in societate, precum si de responsabilitatile ce le revin in calitate de cetateni europeni", spune Ramona Manescu, vicepresedinte al ANT. Ce castiga tinerii din participarea la acest program, ne-a explicat Monica Calota, directoarea Agentiei pentru Programe Comunitare: "Doua tipuri de proiecte au efectul cel mai puternic in dezvoltarea unui tanar: cele de schimburi de tineret si voluntariatul european. Trebuie sa punem prioritate pe mobilitate. E bine ca tinerii sa plece de acasa, de la mamica si taticu si sa se descurce pe cont propriu in alta tara, in alta cultura. Iar voluntariatul o sa cultive ceva ce nici in stare incipienta nu exista in mentalitatea din Romania. Sa faci actiuni de sprijin, in folosul comunitatii, si sa faci aceasta pentru ca ti se pare ceva firesc, natural". Numai in 2007, vor fi finantate din acesti bani 120 de proiecte de schimburi intre asociatiile de tineret ale statelor UE. Schimburile de tineret se adreseaza doar celor cu varsta intre 13-25 de ani. Separat, pentru anul 2007, exista finantare pentru 200 de voluntari (cu varsta de18-30 de ani, dar si de 16 ani, in anumite conditii), pe o perioada de pana la 12 luni, carora li se va plati transportul si asigurarile de care au nevoie. Cheltuielile pentru subzistenta (cazare, masa, transport local), vor fi platite din fondurile statului in care se desfasoara actiunea de voluntariat. In acelasi timp si tinerii din tarile UE ar putea desfasura activitati de voluntariat in Romania, insa "nu stiu in ce masura ONG-urile de tineret sunt pregatite sa primeasca voluntari", afirma Monica Calota. Se incurajeaza si initiativele care ii invata pe tineri sa participe activ la viata democratica, precum si cele de constientizare a tinerilor ca sunt cetateni europeni. Acestia vor fi stimulati sa reflecteze asupra problematicii europene incluzand cetatenia Europeana, constructia si viitorul UE. Cum o caracteristica de baza a UE este multiculturalitatea, vor fi finantate programele de acest tip. Nici tinerii cu sanse reduse nu sunt uitati, finantandu-se si proiectele dedicate acestora. Vor fi stimulate si constituirea unor retele internationale intre ONG-uri si autoritati, in domeniul tineretului, si proiectele de inovatie si calitate. Vicepresedinta ANT-ului afirma ca, in prima faza, vor fi finantate proiectele depuse de ONG-urile batrane, cu experienta, dar Monica Calota completeaza, spunand ca programul incurajeaza si ONG-urile nou-infiintate, care vor primi un punctaj in plus, tocmai pentru a fi stimulate sa depuna proiecte. daniel.befu@gandul.info
(Daniel BEFU | 19 decembrie 2006)

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 18.12.2006 22:39 | 970 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (1)

0 0

21.12.2006 18:51 professorbujor

Europa descopera cam tarziu munca voluntara prin alte parti decat propria ograda.Romania are o vasta experienta.Ce,ati uitat de santierele nationale unde s-au calit milioane de tineri ?Eu cred ca putem da lectii acestei Europe ingamfate ,careia i se pare a fi descoperit roata.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

56 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN