Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

S-a intamplat pentru prima data in 2006

USR a cerut verificarea rectorilor la CNSASIn cadrul campaniei "DA pentru un invatamant curat!", Uniunea Studentilor din Romania a solicitat in luna august verificarea dosarelor rectorilor la CNSAS. Cu toate acestea, conducatorii universitatilor nu s-au aratat prea ingrijorati, din moment ce existau deja declaratii pe propria raspundere privind acest subiect. USR-ul, insa, vrea sa mearga pana la capat, cerand sa fie verificati si rectorii universitatilor particulare si decanii. (M.C.)

DNA-ul studentesc a organizat primul flagrant impotriva coruptiei

Uniunea Nationala a Studentilor din Romania a lansat, inainte de inceperea anului universitar, campania "DNA-ul studentesc" prin care a urmarit neregulile si actele de coruptie, care exista in sistemul universitar.Flagrantul organizat de UNSR in octombrie cu ocazia cazarilor a demonstrat eficienta campaniei: un student a fost surprins in timp ce negocia vanzarea locului sau din camin pentru 500 de euro. (Miruna Covaci)

USR a lasat corigent Guvernul

George Paduraru, presedintele USR, a lansat, pe 5 octombrie, studiul "Carta Neagra a Educatiei". Documentul prezinta notele pe care le-a primit Executivul in primii doi ani ai guvernarii. La capitolul "Acces egal si sporit la educatie", Guvernul a primit nota 3,14. Pentru calitate, a primit nota 1, ca si pentru programul de compatibilizare a invatamantului romanesc cu sistemele europene. Nota 3,10 a primit-o pentru sprijinirea tinerei generatii. Media generala a fost 2,06. (M.C.)

Prima plangere penala impotriva ministrului

USR-ul a depus in 20 septembrie la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva ministrului Hardau, acuzat de fals intelectual si uz de fals pentru ca a colaborat cu UNSR-ul, organizatie care, potrivit USR nu exista. Ei i-au solicitat presedintelui Basescu suspendarea din functie a ministrului Educatiei. (M.C.)

Campania "Ce te doare?" - finalizata cu propuneri legislative

ANOSR a organizat in octombrie campania studenteasca "Ce te doare?", campanie care a urmarit sa promoveze drepturile studentilor si implicarea activa a acestora in procesul decizional. La finalul campaniei "Ce te doare?"au fost emise doua documente care vor fi suspuse dezbaterii publice, spre a fi incluse in noua lege a invatamantului superior. Statutul Studentului si Statutul Studentului Reprezentant sunt doua documente care prezinta responsabilitatile si drepturile studentilor. (M.C.)

15% dintre profesorii bucuresteni au probleme psihice

Pentru prima oara in invatamantul romanesc, a inceput testarea psihologica obligatorie a profesorilor din Bucuresti. 15% din cei 4.000 de profesori bucuresteni evaluati, din totalul de 18.000, au fost suspectati de psihologi ca ar avea tulburari de comportament. Cei 600 de profesori au fost suspectati ca ar avea orientari catre homosexualitate si pedofilie, precum si inclinatii spre consumul de alcool. Cristian Alexandrescu, inspectorul scolar general pe Bucuresti, a spus ca testarea tuturor profesorilor s-ar putea incheia in 4 ani si jumatate, deoarece in reteaua ISMB-ului nu exista decat 24 de psihologi. Acesta a adaugat ca doar psihologii pot impune un control de specialitate respectivilor profesori, deoarece Statutul Personalului Didactic prevede "mai multe drepturi pentru profesori si mai putine obligatii". (E.L.Ziarul Gandul | 22 decembrie 2006)

(Va urma)

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 25.12.2006 09:10 | 1629 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (2)

0 0

26.12.2006 14:59 9513

Nu cred ca testarea psihologica este concludenta. La noi in scoala testarea a avut loc la pranz, imediat dupa terminarea orelor, fiind anuntata cu 2 ore inainte. Am fost in aceeasi sala 15 profesori, am comentat si ne-am amuzat referitor la intrebari. Credeti ca asa ar trebui date aceste testari. Am intrebat alti colegi de la diferite scoli si au spus ca testarea s-a dat in conditii asemenatoare. Cred ca intai ar trebui testata capacitatea consilierilor scolari de a aplica aceste teste, apoi sa se comenteze rezultatul lor.

0 0

27.12.2006 14:35 vioscout

Daca ar exista dorinta sa fie verificate de catre CNSAS toate persoanele care au condus "destinele" educatiei la nivel central si descentralizat judetean, am avea imense surprize cum banii publici au fost gestionati si capusati de nomenclatura comunisto-securista de rangul doi... Si atunci de ce mai miram de starea natiunii si implicit a scolii!

Tranzitia spre starea de normalitate a societatii romanesti va dura mai mult de ...o generatie. Uitati-va la apucaturile tinerilor politicieni "made in Dambovita" ...

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

56 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN