Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Finantare "pe elev"

Scolile vor fi finantate in functie de numarul elevilor si de calitatea actului de educational, a anuntat, ieri, ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau. El a explicat ca doreste un invatamant de calitate prin care elevul, la final de scoala, sa fie util societatii, mediului economic. In opinia sa, invatamantul trebuie sa mearga spre latura educationala. "Nu vrem sa finantam scolile ca asa vrea un primar sau un deputat. Avem o formula de finantare pe elev. Nu noi am inventat acest lucru, el functioneaza foarte bine si in alte tari si cred ca si la noi va putea fi pus in aplicare. Finantarea pe elev va avea ca tinta finala calibrarea invatamantului", a afirmat Hardau. El a precizat ca descentralizarea invatamantului va merge inainte, "insa cu pasi mici, cu competenta si cu acte normative bine gandite". Ministrul considera incorect ca el sa semneze numirea tuturor directorilor din scoli si licee, cum o face in prezent. "In viitor, inspectorul va trebui sa-si asume si aceasta responsabilitate. Vreau un sistem corect, transparent si cu incredere", a conchis ministrul Educatiei.
(Magda SEVERIN,Ziua)

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 26.12.2006 17:36 | 2441 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (8)

0 0

26.12.2006 18:49 iby_ke

Ce inseamna "finantarea pe elev"???

Ce inseamna "calibrarea invatamantului"?

0 0

26.12.2006 20:51 cristinabaluta

IDEEA NU ESTE REA , DEPINDE CUM SE VA APLICA. TOTUL ESTE SA NU NE MAI LASATI LA MANA PRIMARILOR !

0 0

26.12.2006 22:14 adimatu

Mi se pare normal. Ca orice butic sau magazin de legume-fructe si scoala trebuie sa fie eficienta financiar. Scoli care functionau de 200 de ani au fost desfintate pentru ca nu mai sunt rentabile financiar.

Peste tot in lume se merge pe 3-400 de elevi intr-o scoala, iar noi ne indreptam din nou spre scoli cu un numar exagerat de elevi, cu lipsa de spatii si vom continua sa lucram in cel putin doua schimburi. Ca sa poata obtine finantare, scoala va functina dupa standarde discutabile (va mai amintiti directiva eliminarii repetentiei?).

Nu putem coordona cheltuielile, nu le putem administra si atunci gasim tot felul reguli care "se aplica si in alte parti".

Cerem mereu implicarea comunitatilor si a primariilor, dar nu avem nevoie de parerea lor decat atunci cand trebuie sa rezolve ceva ce n-am putut noi rezolva.

Pana la "calibrarea invatamantului" ar trebui sa calibram calitatea celor care il conduc.

0 0

27.12.2006 14:14 vioscout

Lasarea scolilor la "mana" primariilor are un avantaj imens, implicarea comunitatii reamente in educatie. Dar, acolo unde primarii sunt de sorginte secursito- comunista, atasati coruptiei generalizate de partid, directorul de scoala IDEAL va fi cel care va executa fara cracnire toate abuzurile asupra scolii. Astfel scolile sunt deposedate de terenuri, cele de traditie, care au avut un patrimoniu imjobiliar-funciar si au revendicat vechile proprietati, sunt obstructionate si chiar santajate, pentru ca respectivele suprafete de teren si imobilele, sa ajunga la clentela primarului...Veniti la Iasi si nu va veti minuna... Despre"calibrarea" suspomenita, se cunoaste ca avem un ministru care face confuzii extrem de grave intre oameni si metale, ca si intre specialisti si manuitori de cuvinte, care se preumbla fara treaba prin minister.

0 0

27.12.2006 18:24 iby_ke

Finantarea este pe elevul cu peste 100 absente mai mult sau mai putin motivate?

Ce sa faca dascalul, daca elevul chiuleste cu nenumarate motivari medicale?

Cum va fi "calibrat" salariul cadrului didactic in EU?

0 0

27.12.2006 18:35 emese_d

Ibike, prea multe intrebari pui si tu...

0 0

28.12.2006 17:36 iby_ke

emese_d, degeaba intreb...nimeni nu a reusit sa-mi raspunda. Probabil profu nu s-a pregatit din lectia noua...si probabil nu are plan de lectie... Eu ca o eleva curioasa vesnic pun intrebari neadecvate...

0 0

30.12.2006 01:28 criprof

Pentru iby ke: "finantare pe elev" presupune ca unul dintre cele mai importante criterii pe baza caruia scolala primeste fonduri sa fie numarul de elevi inscrisi in scoala. Din cate stiu nici in judetele pilot nu a fost inca aplicat acest sistem de finantare. Scolile cu efective mici, putini elevi in clase, vor primi fonduri mici si ... se vor desfiinta. Probabil asta inseamna "calibrarea invatamantului".

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

56 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN