Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Mesajul ministrului educaţiei şi cercetării cu prilejul sărbătorilor de iarnă 2006

Stimate colege, stimaţi colegi,

Ne aflăm la sfârşitul unui an, dar şi foarte aproape de începutul unui an nou.

La ceas aniversar, la răscrucea trecutului cu viitorul, doresc să evidenţiez profesionalismul educatorilor din întreaga ţară, competenţa cadrelor didactice de a transmite idei şi de a valoriza potenţialuri în aşa fel încât activitatea depusă să ofere un model european al şcolii contemporane.

Educaţia şi instruirea reprezintă, pentru societatea românească actuală, un punct vital în derularea proiectelor de integrare europeană. Din această perspectivă, centrarea atenţiei noastre pe dezvoltarea prioritară a şcolii româneşti a creat premise favorabile pentru ca numeroşi dascăli să iniţieze proiecte şi programe educaţionale la nivel naţional şi internaţional, flexibile şi deschise, care pun în practică restaurarea şi conservarea patrimoniului cultural naţional, formarea de competenţe, racordarea la pulsul educaţional european.

Anul 2007 va aduce în faţa noastră multe provocări. Admiterea în UE înseamnă în fapt începutul integrării. Integrarea trebuie asociată în mod obligatoriu cu un plus de calitate în toate activităţile noastre. Acţiunile noastre comune din ultimele şapte luni au însemnat eforturi investiţionale bazate pe creşterea spectaculoasă a cheltuielilor de capital de la 206 milioane lei în 2005 la 3997,3 milioane lei în 2006. Am asigurat fondurilor pentru: cărţi noi în biblioteci, echipament sportiv şi material didactic , dotarea şi modernizarea tuturor laboratoarelor de fizică - chimie - biologie din licee. Pentru prima dată au fost echipate cabinetele psiho-pedagogice şi logopedice existente şi continuăm procesul de transformare a bibliotecilor în Centre de Documentare şi Informare. Să nu uităm şi faptul că 682 de microbuze şcolare noi facilitează accesul elevilor din zonele rurale la educaţie.

Multe lucruri au fost realizate, multe au rămas de împlinit.

În acest moment special, doresc să evidenţiez importanţa activităţilor de formare desfăşurate în câmpul educaţiei, să relev activitatea cadrelor didactice la clasă.Se ştie că menirea şcolii este una sacră. Dascălul trebuie să trăiască mereu cu sentimentul că nicio jertfă de sine, a clipei de odihnă sau a bucuriei personale nu este prea mare faţă de rodul educaţiei, singura capabilă a construi armonios destinul însuşi al naţiei.

La marea sărbătoare a Crăciunului şi în pragul Anului Nou, aduc un cuvânt de mulţumire dascălilor pentru profesionalismul de care dau dovadă. Ei luminează calea tinerilor în afirmarea propriei personalităţi.

Stimaţi colegi, sarcina primordială a şcolii este aceea de a educa.

Cu ocazia Sfintelor Sărbători ale Crăciunului şi în prag de An Nou, vă transmit tuturor - cadre didactice, elevi şi studenţi - urări de împliniri, bucurii şi succese în activitatea viitoare.

Vă dorim să aveţi entuziasmul şi forţa de a construi mereu în domeniul educaţiei.

Sărbători fericite !

La mulţi ani!

Ministru,

Mihail Hărdău

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 28.12.2006 22:40 | 724 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (1)

0 0

03.01.2007 17:00 cioconda

Ne iubim meseria,si daca va fi nevoie,vom educa in continuare,imracati in ...sperante ucise si in... haine de la second-hand!VENITI CU NOI LA CUMPARATURI,DOMNULE MINISTRU!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

56 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN