Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

10% in plus pentru profesorii cu masterat

Grupul de initiativa al profesorilor cu studii masterale din invatamantul preuniversitar solicita acordarea la salariu a unui spor de master de aproximativ 7-10%. Solicitarea profesorilor respectivi, care detin titlul de master la disciplina pe care o predau la catedra, are la baza existenta unui spor de master similar in sistemul de invatamant european si in SUA, precum si recunoasterea materiala, si la noi in tara, a respectivelor studii. In prezent, doar profesorilor care au titlul de doctor li se acorda un spor de 15% la salariu. In invatamantul preuniversitar doar 1% din profesori au studii de masterat.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 09.01.2007 09:50 | 10976 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (35)

0 0

12.01.2007 10:13 vyo

Dupa toata bataia de joc din invatamant, dupa toata indiferenta unora despre masa de intelectuali a ROMANIEI (imi permit sa fac trimitere directa la cadrele didactice, in principal), oare sa mai intereseze pe cineva ca exista cadre didactice care au absolvit si studii de masterat in specialitate si fac cinste sistemului educational? Oare ii vom mai ajuta vreodata cu acel nimic de 7-10% la salariul unui profesor sau ii lasam usor sa ne paraseasca si sa lucreze pentru altii sau alte tari? Oare ne mai trebuie mult timp pana sa se gaseasca o minte luminata care sa le spuna acelor ,,reprezentanti ai poporului roman'' ca trebuie sa nu mai furam si sa punem mana si mintea la munca pentru o viata mai frumoasa, pastrarea demnitatii si pentru a ajunge la un grad de civilizatie mai dezvoltat? Pacat ca suntem uitati de catre elevi dupa tot ce facem, sacrificam pentru ei (acei ,,bravi reprezentanti'' sunt fosti elevi pe care probabil profesorii i-au trecut la limita). Fiind tanar, la inceput de drum in sistemul educational imi pastrez optimismul ca vom avea intr-un viitor mai apropiat satisfactii mai mari si vom fi apreciati atat dupa studiile absolvite, cat si dupa activitatea si rezultatele obtinute. Ca profesor de istorie nu m-as fi oprit aici, dar viata m-a invatat ca poti sa si plictisesti (pacat ca oamenii mai mari au trecut si trec prin viata degeaba).

0 0

12.01.2007 14:25 dana_t

Unde este acest grup de initiativa? Vreau sa subscriu si eu la aceasta idee...

0 0

12.01.2007 16:05 rania

Este laudabila aceasta initiativa.Sunt de acord cu ea, astfel vor fi stimulate cadrele didactice sa se specializeze.

Felicitari grupului de initiativa!

0 0

12.01.2007 16:42 clasudia

Hai să fim serioşi dragi colegi ce recunoaştere a meritelor doriţi după un master pe care l-aţi făcut aproape la fără frecvenţă iar în sesiuni vi s-a cerut să faceţi nişte referate. Se spune că aceste mastere sunt la cursuri de zi iar voi le făceaţi sâmbăta şi uneori după amiaza. De cele mai multe ori mulţi au mers doar la examene. Dacă vreţi să vă fie recunoscute meritele mai faceţi o facultate la fel cum fac şi eu tot la Vest şi apoi mai vorbim de merite. Nu uitaţi dragi colegi că suntem plătiţi 8 ore pe zi, oare munciţi 8 ore pt şcoală zilnic? Dacă da atunci cereţi să vă fie recunoscute meritele. Scuze dacă am jignit pe cineva dar noi ne ştim doar drepturile nu şi îndatoririle!

1 0

12.01.2007 16:55 iby_ke

Ai dreptate clasudia...la "contra 10.000.000" vechi s-a facut masteratul la un liceu

1 0

12.01.2007 17:01 nada

Depinde draga clasudia cat de responsabil privesti problema. Cei care predau doar niste referate asa cum spui tu nici la zi nu ar depune eforturi remarcabile. Eu sunt studenta in anul II la IDD si vreau sa-ti soun ca de la 15 septembrie pana la 15 iunie nu am sambaqta nici duminica. Fiecare examen il pregatesc cu eforturi. Si la scoala stau nu 8 ore ci uneori chiar 10 ore. apoi acasa, dupa ce adorm copiii imi pregatesc lectiile pentru a doua zi. Daca mai este cineva care mai gandeste ca efortul este prea mic eu consider ca e "vultpea care atunci cand nu ajunge la struguri spune ca sunt acri". "Cine are urechi de auzit sa auda"

0 0

12.01.2007 17:19 cameliadarie

Este foarte buna aceasta idee iar Claudiei ii transmit ca nu e singura care a mai facut o facultate.Eu am doua facultati si masteratul in litere ,toti elevii mei au luat in fiecare an testarea cu note mari iar salariul meu e asa cum stiti.Felicitari grupului de initiativa! vreau sa ader la el

0 0

12.01.2007 18:12 vali_liurca

Eu as intreba de ce sa nu ia acest spor si cei care au facut studii postuniversitare si astfel au mai castigat o specializare. Si aceste cursuri au costat bani (cam 400 de euro pe an) si ne-au mancat 2 ani din viata...

1 0

12.01.2007 18:33 simona

Pai unde-i grupul ? si eu doresc sa fac parte din el!Pai si daca reusim sa ne dea si 2% pt asceste studii conteaza, nu credeti? D-na Claudia si toti ca ea ar trebui sa fie de acord.

0 0

12.01.2007 21:42 crina_butarescu

Luand o pauza de respiratie dupa un text fara pic de virgule,nu stiu de ce vesnic cadem in pacatul generalizarii.Sunt cazuri si cazuri,depinde de la situatie la situatie,e usor sa pui verdicte.Suntem noi platiti corespunzatori?Suntem noi solidari,ca bransa?

0 0

12.01.2007 22:06 9513

Felicit grupul de initiativa. Numai ca plata nu ar trebui conditionata de aplicabilitatea masterului la clasa. Eu am master in alt domeniu. Asa cum sunt platita cu studii superioare, deci sunt institutor, ar trebui sa fie platit si masterul. Clasudia ar trebui sa stie ca masterul inseamna specializare si mult studiu individual. Nu sa se stea zilnic intr-o banca. Sa se mai documenteze.

0 0

12.01.2007 22:09 vioscout

In primul rand, s-ar impune o regandire a legislatiei din euducatie care, urgent ar trebui armonizata cu cea din UE. Apoi, la ciclul superior al liceului una dintre obligatiile liceelor va fi, sa asigure profesori cel putin cu masterat, probabil si cu salarizarea corespunzatoare. Dar cum reforma in educatie este ca o Fata Morgana, asteptam ca si principiul "centralismului democratic" bucurestean, sa dea dovada ca ...vreodata, se doreste cu adevarat descentralizarea reala.

0 0

12.01.2007 23:03 crina_butarescu

fanufag@yahoo.com

Aceasta este adresa GIPM.

Pentru mai multe discutii pe marginea acestei teme,intrati pe forumul MEC`ului,respectiv aici:



http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=38689

0 0

13.01.2007 06:49 cristinalucia58

Pacat, mai sunt colegi care gandesc ca in invatamant e foarte usor de lucrat si deci ce conteaza masterul?

Dar este adevarat ca masterul este echivalent cu definitivatul?

0 0

13.01.2007 10:02 pufi2006

Din pacate Clasudia, mesajul tau denota o ingamfare teribila. Crezi ca esti singura care are doua facultati? La tine masterul ce inseamna? Sa stai la facultate de dimineata pana seara? Masterul presupune cercetare, spcializare intr-un domeniu anume. Inainte sa iti jignesti colegii, iti recomand sa fii mai modesta si mai documentata alta data.Pacat ca faci si a doua facultate deoarece sincer, nu se prea cunoaste.A face a doua facultate nu inseamna sa ai prejudecati. In fine, atat vroiam sa iti spun. Scuze daca te-am jignit, dar prea ne-ai considerat pe toti nedemni de meseria de dascal.

0 0

13.01.2007 10:52 mihaelagabor

exista profesori care au facut master in alt domeniu decat cel in care predau la clasa, exista profesori cu 4 ani sau 5 ani de facultate, depinde cum au prins, exista profesori mai in varsta ,foarte buni care nu au apucat sa faca master pentru ca atunci nu exista asa ceva; nu exista un numitor comun pentru toti; daca o sa ajungem sa fim platiti doar pentru hartiile si diplomele dupa care alergam, obtinute de unii cu greu si de altii fantastic de simplu , nu cred ca e normal.O buna parte dintre profesorii care au luat salarii si gradatii de merit sunt dintre cei care nu fac mai nimic la clasa, dar au dosarele beton, hartii cu tot felul de activitati desfasurate multe chiar in timpul orelor; exact la fel se va intampla daca va apare mirajul unui 10% in plus luat pentru un master. Nu neg faptul ca multi au muncit serios pentru el, dar am vazut cum au facut altii aceste mastere si mi-e de-ajuns.

0 0

13.01.2007 13:24 crina_butarescu

Masterul nu este echivalent cu definitivatul.100%.Doar doctoratul se echivaleaza cu gradul I.

Subscriu,Mihaela Gabor!!

0 0

13.01.2007 17:17 oana1964

CLASUDIA, eu te provoc sa incerci sa vezi pe pielea ta daca profesia noastra merita pusa la zid pentru ca nu muncim 8 ore pe zi (ma rog. la planificari, planuri de lectie, tot felul de teste, rapoarte la teste, evaluari, portfolii ale profeosrului - care cuprind cam 20 de itemi - de hartii, adica, scrise de noi... sa zicem ca astea nu ami conteaza, le faci in timpul liber). cum spuneam , fa un experiment: cauta un text, lung, in lb. romana, fara diacritice si corecteaza-l de mana apoi copiaza-l tot de mana, timp de 4 ore, cu pauze de 10 minute intre ele. in timpul in care lucrezi nu ai voie sa faci nimic altceva: nu bei apa, nu mergi la toaleta, nu raspunzi la telefon, nu fumezi, daca esti fumatoare, nu mananci, poti sa te plimbi cu textul in mana dar il citesti, adica te concentrezi pe el, exact cum facem noi timp de 50 de minute la ora. numai ca unii profesori au si cate 6,7 ore pe zi. dar eu iti propun doar 4 ore de concentrare. daca dupa aceea esti fresh si gata sa mai muncesti inca 4 ore in acelasi ritm, te felicit! inseamna ca ai dreptate. dar in Vest, acolo unde spui tu ca inveti, profesorii tot asa sunt tratati? tot asa ii jignesc unii si altii, ca nu muncesc 8 ore pe zi si ar avea pretentii prea mari de salarizare?

ON TOPIC: da, chiar daca nu am master si nu mai am energia necesara sa fac unul, sunt de acord cu propunerea.

0 0

13.01.2007 17:22 oana1964

P.S. foarte de acord cu Mihaela Gabor, insa imi place sa cred ca printre profesori nu sunt prea multi dintre cei care au luat un master fantastic de usor. e drept, cunosc cazuri, chiar dintre fostii mei elevi, dar macar aceia nu sunt cadre didactice.

0 0

13.01.2007 17:38 manafumariana

Bunica mea avea o vorba: vom ajunge sa ne "mancam" unii pe altii ca cainii!!! Si dupa cate vad...avea dreptate!!! Sa nu se ridice unul un pic mai sus ca...hop! pe el... Asa suntem noi si din cauza asta nu reusim sa facem ce trebuie pt noi, nu suntem uniti si nu ne sprijinim reciproc nici atunci cand e vorba "sa ni se dea" ceva, numai pt faptul ca unii se considera nedreptatiti!!!

Sa fim mai buni, acum la inceput de an si sa dam dovada de unitate!!!

0 0

13.01.2007 17:55 vioscout

Este adevarat ca masterul ...se poarta. Eu personal stiu niste inidivizi obscuri si gaunosi, politiceni dealtfel, care au luat masterate fara sa aiba habar cand l-au facut, cine le-a intocmit lucrarile de evaluare, cum habar nu au vreun nume de profesor. Apoi s-au prezentat cu o alta lucrare contrafacuta, uneori nici macar citita si au obtinut inca un titlu. Reteta este simpla...

Dar, nu vreau sa generalizez, padure fara uscaturi nu exista, din nefericire aceste uscaturi traiesc pe banii nostri.

Merita o dezbatere serioasa aceasta tema si ar fi un pas inainte, de recunoastere a meritelor si dorintei profesorilor, invatatorilor si educatorilor pentru propria lor perfectionare. Nu sunt de acord cu cei care sustin ca cei batrani nu au acces si alte gaselnite...de varsta. Eu personal am fost intr-o grupa cu peste 30 de colegi, dintre care unii mai au 3-5 ani pana la pensie. Totul este sa vrei sa schimbi ceva in menirea ta si sa accepti invatarea continua ca proces...

0 0

13.01.2007 21:37 iby_ke

eu am inplinit 35 de ani de mult...colegii mei tineri cu masterat habar nu au de ceea ce fac... despre calculatoare sa nu mai vorbim...

0 0

14.01.2007 15:27 valid

Sunt masteranda in prezent si pot sa spun ca depun mult efort pentru aceasta. De ce sa nu meritam sa ni se rasplateasca aceste eforturi? Si sa nu uitam ca, de fapt, masterul, mai ales daca l-am ales in domeniu, nu face altceva decat sa-si puna amprenta asupra calitatii muncii noastre de zi cu zi.Ideea propusa de grupul de initiativa este foarte buna!

0 0

14.01.2007 18:22 clasudia

Nu cred că este cazul să ne jignim. Eu nu sunt împotriva răsplătirii celor care au făcut masterul. Poate am generalizat în exprimare, eu am 50% colegi din şcoală care au făcut masterul şi am văzut cum l-au făcut. Aceşti colegi chiar mi-au sugerat să îl fac şi eu ,,că e apă de ploaie". Vă rog din suflet, dacă cineva s-a simţit jignit îmi cer scuze.Aş dori să-i spun colegei care a spus că stă 10 ore la şcoală că şi eu fac acelaşi lucru şi de asemenea am făcut multe proiecte pentru şcoală şi nici măcar salariu de merit nu am primit pentru că nu s-a acceptat fişa de autoevaluare pe punctaj ci pe votul consiliului de administraţie (care ştiţi d-voastră în favoarea cui votează)- iarăşi nu vreau să generalizez; dar în unele şcoli s-a pus monopol pe aceste salarii. Încă o dată scuze şi succes în activitate!

0 0

14.01.2007 18:30 clasudia

Pentru Crina Butărescu: cred că nu e cazul să ne legăm de semnele de punctuaţie;uită-te la greşelile tale gramaticale din text. Nu cred că e cazul să ne luăm de nimicuri, aşa doar să scriem şi noi ceva. Mi-am spus atunci părerea şi atât. Scuze pentru generalizare!

0 0

14.01.2007 18:37 clasudia

Pentru Oana 1964: ai înţeles greşit, eu nu învăţ în Vest ci la Universitatea de Vest din Timişoara. Mă repet, nu am vrut să jignesc pe nimeni.

0 0

15.01.2007 17:08 vali_liurca

Eu am facut 6 ani de facultate, care cred ca echivaleaza 3+ master si 2 ani de studii postuniversitare de specializare in alt domeniu. Nu am master ca pe atunci nu exista aceasta forma de invatamant, iar ca sa fac ceva de dragul de a face nu cred ca e cazul. as face un master in alt domeniu, poate economic, care sa imi foloseasca realmente la ceva.

0 0

18.01.2007 21:04 corina_jga

Am terminat o faculate printre ultimele generatii care faceau 5 ani. Acum 2 ani am vrut sa fac un masterat dar m-am lasat pagubasa, pentru ca toti cei cu care am discutat despre ceea ce se face acolo mi-au spus ca, in mare, e tot ce se facuse la cursuri si ca profesorii ba veneau, ba nu veneau. Nu vad nici acum de ce sa ma canonesc 3 semestre numai de dragul unei hartii, in conditiile in care nu ma aleg cu ceva informatie. Mai bine imi irosesc energie pe altceva care sa-mi asigure performanta reala in ceea ce fac. Imi dau seama ca este tare greu celor pentru care masteratul chiar presupune prezenta si munca in paralel cu meseria pe care o practica, dar mai stiu ca ei sunt numai in proportie de 20% din totalul celor care sunt masteranzi. Nu vreau sa jignesc pe nimeni cu asta.

Daca sunt pentru acordarea acestui spor pentru masteranzi? Stiu si eu? Principial, daca se face distinctie la salariu intre un cadru didactic cu studii superioare si un altul care nu le are, nu vad de ce nu. Dar as mai rafina un pic grila de salarizare: cineva care a facut o facultate de 3 ani nu poate primi la fel cu altcineva care a avut parte de 5 ani.

Imi permit o scurta intrebare: ati observat ca stirile care au un caracter social (salarii, in esenta) si cele legate de simpozioane (= mai multe puncte la evaluarea cadrelor didatice) se bucura de cele mai multe comentarii? O statistica ar fi interesanta pentru a vedea starea de spirit a profilor. Si e trist rau de tot.

0 0

22.01.2007 20:00 crina_butarescu

Stimabilo,e o diferenta intre greseli gramaticale si greseli de punctuatie.In textul de mai sus,(desi lipsesc 2 virgule,din graba) si in ale mele,in general,nu prea vei intalni asemenea scapari,anormale pentru un dascal.A gresi e omeneste si nu e cazul sa nu suparam pe o observatie care poate fi benefica.M-a corectat,candva,o colega tot aici,pe forum si i-am multumit.M-a deranjat foarte mult tonul usor infatuat cu care ati afirmat initial acele lucruri.

0 0

26.01.2007 17:07 nada

Dragi colegi, eu cred ca aceasta clasudia, sau Claudia cum s-o fi numind, nu are nimic comun cu invatamantul. Poate ca a trecut print-o scoala insa doar a trecut. Nici macar curajul sa-si publice intreg numele nu are. Nu mai vorbim de materiale publicate. Stie insa foarte bine sa faca aprecieri. Verificati-va materialele si veti observa ca cei care ati deranjat-o ati primit rapid din partea ei note de 1 sau cel mult de patru. "E usor a scrie versuri/ Cand nimic nu ai a spune"

0 0

27.01.2007 19:39 ancanastase1975

Indiferent unde faci o facultate sau un master presupune munca, studiu, efort intelectual. Trist este ca la 29 de ani m-am inscris la o facultate cu profil economic, gandind cu teama la restrangerile de activitate si pentru a avea o alternativa in cazul in care raman fara post, si dupa ce au trecut doi ani si jumatate m-am gandit ca n-ar strica sa ma mai inscriu la una care sa ma ajute sa-mi maresc salariul. Asta dupa ani de munca, dupa ce investesti bani si timp, in conditiile in care ai serviciu si familie. Cine crede ca e usor, n-are decat sa incerce! Sunt absolut de acord cu proiectul grupului de initiativa, iar cele comentate mai sus de colega noastra "clasudia" nu sunt decat rautati! Succes si...rabdare tuturor!

0 0

03.02.2007 17:25 ramclaudia

Dragă Nada, nu am nimic în comun cu această Clasudia (poate doar coincidenţa de nume),dar nu crezi totuşi că ai fost prea dură cu ea?

Eu sunt de acord cu acordarea acestui spor deşi nu am master. Succes tuturor!

0 0

04.02.2007 09:14 nada

Nu cred ca am fost dura deloc. Imi place sa cred ca sunt o persoana foarte exigenta cu mine insami. Desi am un cont pe didactic de mai bine de un an nu am publicat decat materiale pe care le-am considerat foarte bine documentate. Ma straduiesc sa fiu si o studenta cu rezultate bune si, nu in ultimul rand o buna mama. Atunci cand cineva imi anuleaza cu cateva comentarii rautacioase toata munca e normal sa fiu deranjata si sa reactionez, poate dur. Nu am obtinut nimic fara munca in viata asta. Persoana mai sus mentionata mi-a notat materialele cu 1 imediat dupa ce am postat comentariul la aceasta stire atat timp cat ea nu are niciun material publicat.

In alta ordine de idei si eu sunt de acord cu acordarea acestui spor desi nici eu nu am master.

0 0

10.02.2007 17:46 ankalexandrescu

Sunt absolventa de masterat ("ANTROPOLOGIE CULTURALA"-sectzia "Mentalitatzi & civilizatzie")iar acum sunt doctorand al SHCOLII DOCTORALE DE STUDII LITERARE & CULTURALE din cadrul Facultatzii de Limbi Straine, Univ. Buc. Predau limba & literatura engleza la un liceu bucureshtean & pot spune ca, pentru lectziile cu referire la stereotipii, chiar m-au ajutat acele studii de master, dar cam atat... .Orice alt masterat tot atat de putzin m-ar fi ajutat in activitatea de dasca! Let's face it: toate studiile pe care le facem (cu eforturi, recunosc!), tot pentru orgoliul nostru le facem. Daca nu ne convin salariile, de ce nu plecam din invatzamant? De mine, personal, totzi prietenii rad, dar nimic nu-i mai placut cand treci pe langa un fost elev & itzi spune "Saru'mana, doamna, ce mai facetzi? Shtitzi ce mult mi-au folosit lectziile de engleza?".Atunci uitam & de bani & de rasul cunoshtintzelor & de studii & ne simtzin divin(i). Am dreptate? Succes tuturor & spor la treaba!!! A.A.

0 0

05.04.2007 18:28 spin3

imi poate lamuri cineva problema diferentei dintre masterul de 2 si de 3 semestre?

cel de 2 semestre nu este recunoscut (punctat la evaluare)?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

56 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN