Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

O noua disciplina scolara: cum sa conduci un proiect

Ministerul Educatiei intentioneaza sa introduca in licee un curs optional de management al proiectului, spune Eugen Stoica, inspector general pentru stiintele socio-umane. Cateva programe-pilot s-au desfasurat deja, chiar la nivel de gimnaziu.
"Noi coboram la nivel gimnazial cu acest tip de activitati, ceea ce in mod normal ar trebui sa se desfasoare la liceu", a spus Stoica.

S-au organizat seminarii la Bucuresti, Iasi, Timisoara si Brasov, destinate profesorilor care vor fi implicati in program. Astfel, ei au fost instruiti in domeniul managementului de proiecte, pentru a-i coordona pe elevii care au idei de imbunatatire a vietii in comunitate.

Antrenament in clasa a VII-a

Elevii de clasa a VI-a si a VII-a se pot inscrie deja pentru astfel de activitati. Programul de educatie civica P&G "Invata sa schimbi lumea!" are ca obiectiv implicarea directa a scolarilor in solutionarea unor probleme ale comunitatii. Astfel ca elevii trebuie sa observe ce nevoi au oamenii din orasul in care traiesc si apoi sa realizeze un proiect pentru solutionarea lor.

"Prin acest program vrem sa-i invatam pe copii sa isi asume responsabilitatile si ca trebuie sa joace un rol activ in comunitate. Ca sa realizeze aceste lucruri nu e nevoie sa termine facultatea“, a explicat Jose Medran, directorul general al Procter&Gamble Marketing Romania, unul dintre sustinatorii Programului "Invata sa schimbi lumea!". Termenul de finalizare a proiectelor este 19 februarie 2007, urmand ca pana pe 28 februarie sa fie selectate cele castigatoare.

"Alo, aici BuniCool"

In fiecare au fost aproximativ zece proiecte castigatoare, care au fost puse in practica de cei de la Procter&Gamble. Practic, ei au "premiat" ideile puse pe hartie de catre elevi cu 1.000 de euro. De exemplu, in 2002, primul an in care s-a facut Programul "Invata sa schimbi lumea!", elevii de la Scoala Generala nr. 114 din Bucuresti au realizat unul dintre proiectele castigatoare: "Vino cu mine in lumea teatrului".

Ei au jucat in piese de teatru de zilele onomastice ale oamenilor din cartier care aveau venituri foarte mici. In anul urmator, elevii de la Scoala Generala nr. 25 din Timisoara au concretizat proiectul "13 Norocosi", prin care s-a infiintat un cabinet in cadrul scolii pentru promovarea valorilor culturale ale minoritatilor din Banat.

Si in Iasi, elevii au fost interesati sa realizeze proiecte, cum ar fi "Alo, aici BuniCool", prin care Scoala nr. 3 "Al. Vlahuta" a infaptuit un club pentru pensionarii din cartierul Dacia. In decursul celor patru editii au fost implicati peste 17.800 de elevi din 104 scoli din tara, care au alcatuit in total aproape 200 de proiecte prin care copiii au incercat sa imbunatateasca viata in comunitatea unde traiesc.

"Publicul-tinta al acestui program este unul dublu, si anume profesorii care vor fi instruiti in managementul proiectelor si elevii care de data aceasta isi vor forma competente practice", a spus Eugen Stoica.

Sursa: Cotidianul, 12 Ianuarie 2007

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 13.01.2007 08:35 | 2790 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (3)

0 0

13.01.2007 17:43 vioscout

O idee excelenta, pe care insa profesorii cu experienta in domeniu o aplica de ani buni de zile. Dar ce te faci, cand ai un optional care stimuleaza aceasta tema, iar incompetentii de partid(e), care conduc scoala, iti pun bete in roate, ameninta copii care au initiative educative multiple si fac tot posibilul sa compromita si apoi sa minimizeze rezultatele. DE ce? Este simplu, ei nu sunt in stare decat sa execute fara sa gandeasca, ca niste slugi obediente. Nu au initiative, competente sau alte virtuti pozitive. Cine imi poate raspunde? Probabil ca exemple identice sunt peste tot in peisajul mioritic...

0 0

14.01.2007 14:33 mbzimn

Exemple sunt cu miile.Vor dainui atata timp cat vor fi la ocnducere directori corupti care ar trebui sa stea dupa gratyii nu sa se plime in Uniunea europeana pe banii fraierilor,ba in anturajul Primariei locale,ba in proiecte Coemnius sau Socrate si chiar cu burse Comenius.

Cei care vor sa munceasca nu sunt lasati in pace de teama ca intr-o zi le vor lua locul si vor zbura cu scaun cu tot,nu numai cu actuala functie de director.

Dac vreau sa particip la un program d eformare trebuie s acer acordul scolii.daca directorul nu e de acord stiind ca in acest fel mai castig niste puncte,ce trebuie sa fac?Sa tac.Exista alternativa?

Cred ca nu e deloc realista parerea ca noi romanaii "suntem obisnuiti sa cerem mai mult decat dam, prin urmare si angajatorii sunt nevoiti sa improvizeze si sa faca compromisuri".In gneral ,romanii isi cer drepturile si vor sa fie recompensati in functie de cat muncesc.In toata legislatia muncii nu am gasit nimic referitor la tacere:nu este prevazut nimic nici la drepturi ,nici la obligatii.Angajatul nu este obligat sa taca.Trebuie sa -isi ceara drepturile.

Tăcerea nu are valoare juridică .

Se pare ca poporul roman a fost obisnuit de-a lungul veacurilor sa suporte ,sa munceasca foarte mult pentru altii si sa taca.Iar acum ,ne aflam intr-o situatie critica pentru ca niciodata la momentul potrivit romanii nu au stiut sa ceara ce era al lor de drept.Ceva asemanator cred ca se intampla si intr-o organizatie in care salariatii muncesc asa in nestire fara sa stie ce li se cuvine de drept sau probabil ca accepta pentru ca nu alternativa.

Scrieti-mi pe mbzimn@hotmail.com daca mai vreti sa comentam pe aceasta tema.

0 0

17.01.2007 19:46 sorinica

nu este deloc o idee rea. Copiii trebuie sa invete ca sunt responsabili de ceea ce au in jurul lor. sa respecte, sa valorizeze tot ceea ce au. implicarea lor ar fi una extraordinara in formarea unui caracter activ si responsabil. eu una as dori sa ma ocup de un asemenea proiect.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

56 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN