Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Hărdău desfiinţează inspectoratele şcolare

Noile direcţii judeţene pentru învăţământ preuniversitar ar rămâne în subordinea Ministerului Educaţiei, dar atribuţiile lor s-ar limita strict la probleme legate de învăţământ şi nu ar mai avea responsabilităţi finaciare, cum ar fi gestiunea fondurilor pentru investiţii, acestea urmând să fie preluate de comunitatea locală. Actualii inspectori ar deveni, astfel, funcţionari publici şi se vor supune legii funcţionarilor publici, dar îşi vor putea păstra totuşi catedrele rezervate, legea permiţându-le să fie, în acelaşi timp, şi cadre didactice şi funcţionari publici.
Curentul

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 14.01.2007 12:18 | 4687 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (21)

0 0

15.01.2007 15:02 gsorin

Şi cum va rămâne cu suplinitorii??!!

Tot numai noi dăm examene, iar titularii

rămân în continuare la gradul de plafonare la care au ajuns de mult timp?!

Numai suplinitorii sunt interesaţi să se perfecţioneze,pentru că numai lor le dispar posturile.

Şi încă ceva,CHIAR NU VEDE NIMENI CUM SE FRAUDEAZĂ EXAMENELE DE TITULARIZARE ÎN JUDEŢELE PILOT???!!!SAU DOAR SE FACE CĂ NU VEDE DL.MINISTRU.(EX.TITULARIZAREA LA MECANICĂ 2006 JUD.NEAMŢ-FRAUDARE ŞI INCOMPETENŢĂ PE FAŢĂ-NICI MĂCAR SUBIECTELE NU AU FOST ÎN STARE SĂ LE FACĂ CONFORM PROGRAMEI, CA SĂ NU MAI VORBIM DE FAPTUL CĂ PROF.GR.II NEMETODIST A FOST ÎN COMISIE SĂ EVALUEZE PROF.GR.I METODIST)!!!!

0 0

15.01.2007 15:54 nloghinas

Domnule, nu stiu de ce se plang suplinitorii ca trebuie sa dea o testare anuala de vreme ce nu pot sa ia un concurs de titularizare. Si eu am dat concurs. Nu l-am luat de prima data. Dar am invatat mai mult si am reusit sa devin titular in oras. De ce trebuie sa gasim intotdeauna vinovati pentru nereusitele personale? Iar povestea cu "gradul de plafonare la care au ajuns de mult timp" titularii, ar trebui sa specificati la cine va referiti, altfel, s-ar putea sa fiti dat in judecata. Atentie! Hai sa si probam ceea ce spunem. In rest, numai bine!

0 0

15.01.2007 16:09 cdiasimi - Autor

Aveti dreptate (pt nloghinas). Si eu am luat titularizarea abia a doua oara (pt oras); ceea ce stiu este c-am invata de mi-au sarit capacele ... cum, de altfel, presupun c-au facut si altii care au luat titularizarea. Nu e bine sa se generalizeze.

0 0

15.01.2007 17:57 rania

E usor sa aruncam cu noroi unii in altii.Haideti sa fim mai buni colegi !

0 0

15.01.2007 21:23 sfetnicul

Sunt multe nereguli în învăţământ şi e firesc ca unii, suplinitori sau nu, să îşi strige durerea. Să ne dea Domnul înţelepciune.

0 0

15.01.2007 21:39 reny

Bine v-am gasit, abia am asteptat sa ,, intru'' in dialog cu oameni ca dvs.! Va doresc numai bine si sa dea Domnul sa avem o comunicare fructuoasa!

0 0

15.01.2007 21:49 butoi_monica

Eu m-am titularizat din prima, dar în mediul rural şi fac naveta. Problema e că te titularizezi foarte greu şi dacă ai notă peste 7, pentru că nu se prea mai scot posturile la concurs şi prinzi şi suplinire foarte greu pentru că şi acolo intră tot "pilele".

0 0

16.01.2007 08:35 moni73

Nici eu nu am crezut in concursul de titularizare.Sunt din judetul Neamt si m-am titularizat anul acesta.Vreau sa spun ca am invatat si am reusit sa ma titularizez la tara nu la oras ca acolo nu e nici o sansa.

0 0

16.01.2007 09:26 nloghinas

Nimeni nu spune ca nu este greu sa te titularizezi si stiu si cat de greu e sa faci si naveta, sa fii departe de casa etc. etc. Asta este! Daca sunt locuri unde se ia concursul doar cu pile poate ca ar trebui sa anuntam si organele in drept. Eu mai cred inca in dreptate in tara asta. Si poate ca si multe depind de noi. Dar haideti sa nu dramatizam. Eu intrasem pe forum, de fapt, sa fac un anunt. Liceul la care sunt profesor debuteaza "pe piata didactica" cu un concurs national cu participare internationala numit EdFilm care inseamna propuneri de materiale didactice moderne audio-video. Autorii materialelor trebuie sa fie o echipa de profesori si elevi. Concursul are patru sectiuni si multe alte lucruri frumoase. Daca suna interesant si doriti detalii, scrieti-mi la nloghinas@yahoo.com

Multumesc!

0 0

16.01.2007 15:02 clauma

Cum puteti vb. despre plafonarea cadrelor titulare? Am luat cea mai mare nota la titularizare in municipiu si am ramas titulara la tara deoarece nu exista loc la oras.De 6 ani particip anual si nu m-am putut titulariza la oras din lipsa locurilor nu din cauza notei.Cei care invata obtin si note de titularizare!Cu posturile e alta treaba!

succes!!!

0 0

16.01.2007 18:45 caraciuc

Culmea! Profesorii valorosi sunt cei care au trecut proba timpului prin rezultatele pe care le -au avut cu elevii de -a lungul anilor,grade didactice,publicatii etc .E trist ca suplinitorii nu au reusit sa obtina nota 7 sau 5 ptr a se titulariza ,dar unii nu au reusit sa-si dea nici macar un grad didactic cu toate ca au 20 ani vechime in invatamant si totusi ocupa posturi destul de caldute ...

Nu generalizati cand vorbiti de plafonare !



0 0

17.01.2007 10:52 adyghe

Domnilor colegi titulari sau nu, trebuie sa recunoastem cu mana pe inima ca foarte multi dintre noi au ajuns intr-un grad de plafonare extrem de ridicat. Va spun acest lucru pentru ca am avut ocazia sa aud profesori cu gradul I spunand:"Nume si PROnume", "Deinmultit si inmultitor". Nu stiu daca este admisibil acest lucru. Profesorii suplinitori sunt, intr-adevar cei mai defavorizati pentru ca ei sunt cei care tremura in fiecare an de frica pierderii locului de munca, ei sustin in fiecare an examene de suplinire in vreme ce titularii se ascund in spatele unei diplome si, nu putini, isi cam uita statutul de cadru didactic prin aceea ca isi neglijeaza elevii. Plafonarea de care vorbeam mai devreme nu este general valabila,e adevarat, dar sunt cazuri.

0 0

17.01.2007 11:55 melisa

Da, perfect de acord.Cu o completare: majoritatea celor care, in prezent, sunt suplinitori, au acest statut datorita faptului ca posturile nu sunt scoase la concurs. Nu stiu daca incompetenta e cauza pentru care dau anual concursul pentru ocuparea temporara a unui post. Mentionez ca am dat concursul anul acesta , insa, cu toate ca nota obtinuta a fost mult peste 7 (8.70), sunt suplinitoare. De ce? Probabil pentru ca postul pe care ar trebui sa fiu titulara este ocupat, in continuare, de vreun/vreo domn/doamna profesor/profesoara pensionat(a)de ceva ani, dar inca foarte competent(a). In urma aceluiasi concurs la care am participat si eu, li se mai spune, cu mare desconsiderare, suplinitori si unor colegi care au obtinut note intre 9 si 9.80. Imi permit, prin urmare, sa va atentionez ca si acestia ar putea sa va dea in judecata pentru unele afirmatii, la fel de generalizate precum cele facute despre titularii plafonati.

0 0

17.01.2007 16:18 cameliadarie

Fratilor,bine ca s-a adus vorba de pensionari,nu am nimic cu ei,dar toate posturile din orasul Barlad jud Vaslui sunt retinute pentru ei si nu sunt scoase la totularizare.Sunt pensionari f batrani care nu fac nimic la catedtr dar iau salarii mai mari decat noi care muncim cu elevii pentru examene.Oare de ce nu ia nimeni atitudine?

0 0

17.01.2007 19:51 adyghe

Observa la cativa dintre colegii nostri o anumita retinere sau chiar repulsie fata de niste adevaruri destul de evidente dar care, poate nu trebuie spuse. Mai observ ca toata lumea vrea sa dea in judecata pe toata lumea pentru niste afirmatii pertinente. Domnilor (Doamnelor), s-a vehiculat vreun nume? Nu. Atunci pentru care motiv nu recunoasteti, macar in forul Dvs. interior, ca unii colegi, pe care-i respectam pentru varsta dumnealor inaintata si pentru experienta de viata, S-AU PLAFONAT. Nu sunt in masura sa dau date statistice, dar recunoasteti ca UNII titulari nu au mai fost la un curs de perfectionare de foarte multa vreme. Sa recunoastem, la fel, ca UNII pensionari pierd vremea pe bani frumosi la catedra, ocupand posturi, unii chiar foarte bune, care ar fi putut fi ocupate chiar si de suplinitori tineri care au putere de munca. HAIDETI SA FIM PUTIN CINSTITI CU NOI INSINE!

0 0

17.01.2007 20:25 loss

dragi colegi, nu stiu cum este la scolile voastre dar la noi toata lumea munceste:pensionari, titulari, batrani,suplinitori. Am colegi care sunt suplinitori de 20 de ani pentru ca nu exista posturi pe specializarea lor. Lasati ca vedem de anul acesta cand incepe sa scada numarul elevilor in clase si cand pierdem ore de nu mai stim de noi.

0 0

19.01.2007 07:30 uleanu

conflictul intre generatii este vechi si trebuie sa-l acceptam . Nu sunt de acord cu generalizarile legate de calitatea muncii celor cu vechime la catedra . Nimeni nu ne obliga sa stam suplinitori si sa ne alegem doar catedre in oras sau rezervate . Asa este viata , azi suntem tineri si puternici , maine .... . Este bine sa stim ca roata se invarte. Nu cred ca este bine sa ne razbunam pe colegi pentru neimplinirile noastre . Sa auzim de bine .

0 0

19.01.2007 22:03 hades

dar daca eu am dat examen si am luat 8.15 si nu a fost decat un post care s-a luat cu nota de 9.50 inseamna ca sunt prost si imi merit situatia de suplinitor.Remarci de genul (eu am invatat de mi-au sarit capacele)nuy isi au rostul aici. Cu ce suntem vinovati cei care luam peste sapte si nu sunt posturi. De ce toata lumea nu se gandeste ca la limba romana sunt 2 locuri pentru un concurent iar la istorie, geografie si alte obiecte sunt 60-70 candidati pentru unul amxim doua posturi titularizabile. Si mai avetzi tupeu unii colegi sa imi spunetzi mie sa invat ?

0 0

20.01.2007 14:35 marijuan

stirea se referea la faptul ca se 'desfiinteaza" insp scolare, nu la suplinitori / titulari, vesnica tema de pe portalul SEI.

iar inspectoratele nu se desfiinteaza, ci "se promoveaza", datorita noului statut de functionar public. trebuie precizat aceast lucru, dar e foarte bine ca se intampla asa.

de fapt asta si fac angajatii lor, si este firesc sa intre in normalitate legislativa.

nota pentru forumisti; nu sunt inspector si nici nu voi fi vreodata, imi exprim doar opinie detasata.

0 0

20.01.2007 19:38 invatator

'GSORIN..."iar titularii

rămân în continuare la gradul de plafonare la care au ajuns de mult timp?!

Numai suplinitorii sunt interesaţi să se perfecţioneze...", e prea mult spus, oricate nedreptati vi s-u facut; sa nu uitati, exista profesori care raman debutanti o viata, dar si profesori avansati chiar din primii ani. Si una nu exclude pe cealalta. Succes!

0 0

26.01.2007 06:37 dorin27

Cei care sunt plafonati sunt chiar INSPECTORII. Ocupa posturi super bine platite. Nu fac nimic in vederea bunei schimbari a invatamantului Romanesc. Cei care ocupa posturile de INSPECTORI au ajuns acolo fara examene ...au ajuns pe post de INSPECTOR datorita apartenentei politice...si nu datorita bunei pregatiri...Daca ar trebui sa dea cot la cot cu un suplinitor nu ar obtine nota de trecere...

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN