Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Economii prin disponibilizari

In mare secret si de unul singur, ministrul educatiei, Mihail Hardau, a conceput si modificat organigrama institutiei, taind in carne vie sau, mai bine zis, descotorosindu-se de oamenii incomozi. Noua organigrama a primit acceptul Guvernului si intarzie sa apara in Monitorul Oficial.

Surse din Ministerul Educatiei ne-au dezvaluit ca, prin noua organigrama a institutiei, pe care ministrul singur a modificat-o, fara ajutorul nici unui consilier de prin preajma, demnitarul desfiinteaza 60 de posturi. Cu alte cuvinte, dupa ce a aruncat cu banii pentru achizitionarea unei masini de lux, Hardau vrea sa faca economii prin disponibilizari. Iar acestea din urma par sa fie, potrivit comentariilor de prin birouri, dintre cele mai spectaculoase. Printre altele, zvonurile confirma ca postul de secretar general adjunct, ocupat de catre Cristinel Rujan, va fi desfiintat. De asemenea, directiile generale pentru invatamantul preuniversitar si cel privind managementul resurselor umane vor fi desfiintate si restructurate intr-una singura, iar din cele doua posturi de directori generali, ocupate in prezent de Liliana Preoteasa si respectiv Corina Marin, vor fi desfiintate, ramanand doar un singur post de conducere. Si la invatamantul superior se asteapta mutari si schimbari consistente. Astfel, postul directorului Ion Ciuca de la Directia Management Universitar va disparea, acest sector urmand sa intre in subordinea celuilalt director, Vasile Nastasescu. In spatele acestei mutari, am descoperit o strategie a ministrului, care va ridica mari semne de intrebare. Mai exact, el a cautat sa aiba un control total asupra acestei directii. Dupa cum se stie, ministrul Hardau este profesor de rezistenta materialelor. Vasile Nastasescu este tot profesor de rezistenta materialelor, iar directorul general cu invatamantul superior, Dan Constantinescu (ginerele academicianului Eugen Simion, n.r.) este, cum era de asteptat, tot profesor de rezistenta materialelor. Toti trei s-au cunoscut pe vremuri, cand au semnat impreuna niste studii de specialitate.

Spaga burselor revine in forta
Aceleasi surse ne-au declarat ca s-a aprobat ca Oficiul National al Burselor sa revina sub administrarea Directiei pentru invatamantul superior. Dupa cum se stie, la presiunea parlamentarilor europeni, aceasta agentie a devenit independenta inca de pe vremea fostului ministru Andrei Marga, adica prin 1999, ca sa se elimine suspiciunile privind acordarea burselor in strainatate pe pile si interese de tot felul. Iata ca acum ele vor reveni la matca. De asemenea, Unitatea de Management a Programului Invatamant Rural, condusa de Tiberiu Velter, va fi subordonata Directiei Invatamant Superior, pierzandu-si astfel autonomia decizionala si, mai ales, cea financiara (fiind vorba numai de fonduri externe, n.r.). Guvernul a acordat aviz favorabil noii organigrame cu o saptamana inainte de Caciun. Dar intarzie sa apara in Monitorul Oficial, deoarece premierul Tariceanu a fost supus la presiuni puternice din partea unor persoane influente din minister. Insa, a rezistat si documentul va fi publicat in aceasta saptamana. De altfel, singurul care a intuit situatia a fost purtatorul de cuvant, Mircea Muresan, care nu a mai asteptat finalul si si-a prezentat demisia, „pe motiv de sanatate“.
Alexandru Calmâcu, 15 I 07

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 14.01.2007 22:32 | 1903 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

56 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN