Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Hărdău se laudă cu bacul, profesorii îl critică

Până în 2008, toate şcolile din comune vor fi dotate cu calculatoare, iar bibliotecile din fiecare sat vor fi transformate în centre de documentare, s-a lăudat Mihail Hărdău, ministrul educaţiei. Anunţul a fost făcut, ieri, la sediul PD, unde Hărdău şi-a prezentat realizările din 2006 şi strategia investiţiilor pentru anul în curs. "Sunt ministru al PD şi în această situaţie vă prezint politica educaţională", şi-a justificat ministrul prezenţa la partid. Anul 2007 va fi orientat spre formarea profesorilor, care vor urma cursuri de perfecţionare. Ministerul va aloca 4,1 miliarde de lei pentru investiţii în capital.
Una dintre cele mai mari realizări ale anului 2006 este modificarea metodologiei de la testele naţionale şi bacalaureat, prin publicarea subiectelor pe internet. "Acum nu mai există nicio suspiciune că unii elevi ar avea pile sau ar afla subiectele înainte de examen", susţine Hărdău.

Ministrul a fost însă contrazis ieri de profesorii de liceu, în cadrul colocviului "Integrarea în Uniunea Europeană şi schimbarea în educaţie".

În opinia acestora, publicarea subiectelor nu face decât să crească traficul cu rezolvarea testelor. "Prima consecinţă a publicării testelor este că elevii au început deja să-şi schimbe comentariile între ei. Care dintre competenţele-cheie se dezvoltă dacă publici subiectele de bac?", se întreabă Alexandru Crişan, preşedintele Educaţia 2000+.

Să cumperi un Audi sau o mătură, nicio diferenţă

Întrebat despre licitaţia prin care au fost cumpărate cele 679 de microbuze şcolare, Hărdău s-a bâlbâit şi a spus că "nu am plătit nicio maşină dacă nu a trecut graniţa". "Microbuzele au fost solicitate de comunităţile locale. Nu e nicio greşeală în achiziţia maşinilor, v-o demonstrez astăzi", a tunat ministrul. În privinţa achiziţionării maşinii Audi, în valoare de 60.000 euro, pentru folosinţa proprie, Hărdău a spus că "aceasta este o achiziţie la fel ca o mătură sau un făraş cumpărate pentru minister". Ministrul a precizat că încă nu foloseşte maşina pentru că nu a fost înscrisă în circulaţie.
Adevarul

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 26.01.2007 08:05 | 1164 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (10)

0 0

26.01.2007 19:03 elaisa

Elevii mei abia acum, dupa publicarea subiectelor, alearga cu limba scoasa dupa profesori-meditatori care sa le rezolve integral.



Pe de alta parte, se creeaza un stres teribil in randul celor care isi dau seama ca nu le vor putea rezolva pe toate.



Eseurile, care au fost concepute pentru a testa gandirea, judecata, puterea de argumentare, libera opinie, sunt acum facute de altii si invatate pe de rost de catre candidati.



Se va invata mai mult ca oricand PE DE ROST, adica tocmai contrar ideii de modernitate, europenizare etc.



Personal, consider ca e o BARBARIE.



Cu putin efort, puteau fi luate masuri de intarire a sigurantei si in primul rand trebuiau schimbati de jos in sus(sau, ma rog, invers) toti cei care de ani de zile sunt corupti - dovediti drept corupti dar, paradoxal, tinuti in continuare si luati acum, culmea, drept...colaboratori in eradicarea coruptiei.



0 0

26.01.2007 20:07 professorbujor

Am vazut la televizor un primar de undeva din frumoasa noastra patrie carele primise un microbuz occidental pt. transportul elevilor dar care era foarte atent cu obiectul si declara ca el ,primarul,nu da aprobare pt. deplasarea pe drumurile acele nenorocite cu vehiculul in cauza si elevii,din mila unui parinte,faceau excursia catre scoala cu o Dacie pt. marfuri!Incredibil,dar adevarat!Aceasta mizerabila gandire prin care fiinta umana este descalificata se manifesta si la nivel de minister carele,prin mentinerea ,in forma actuala a examenelor de bac si de testare nationala ,dau apa la moara meditatorilor si promoveaza toceala,cabotinismul si impostura.Dar ministrul este mandru de sine si de ceata de specialisti in teoriile neantului care il inconjoara cu delicatete si vrea sa extinda mizeria promovand tezele cu subiect unic la cls.a VII-a.Descentralizam prin centralizare!Cand te angajezi la o firma,te intreaba oarecine de notele din scoala,sau te cerceteaza daca ai competente adecvate postului pe care-l soliciti.Se aude,Domnule Mare Ministru ?

0 0

27.01.2007 13:28 nloghinas

Ministru? Care Ministru? Avem un ministru al educatiei??? Eu stiam ca nu avem nici sistem de invatamant, nici curriculum nici...

0 0

27.01.2007 17:41 otto

Domnule ministru, va rugam ca in locul celor 100 de Euro fiecare profesor sa primeasca "o matura"!

0 0

27.01.2007 17:49 johnnyd

Eu, personal nu-s de-acord cu aceasta metoda...

Dar, sa vedem cum vor iesii examenele nationale, BaC-ul de anul acesta, si-apoi sa ne dam cu parerea :)

0 0

27.01.2007 21:20 vioscout

Vorba lui Otto...si cate un plasture, sa-si lipeasca gura, sa nu comenteze despre coruptia generalizata instituita de politrucii care gestioneaza ISJ-urile si MEdC. Poate si o urare: Educatori dormiti linistiti, "echipele de politruci", isi bat joc cum doresc de banii vostri/ publici...

0 0

27.01.2007 22:22 adela_gorcea

Din pacate, bacalaureatul care se arata la orizont va fi, cel mai probabil, un experiment pe spinarea elevilor, la fel ca si cel in care, in urma cu cativa ani, elevii au fost respinsi in masa in urma examenului tip grila! Nici nu-mi mai gasesc cuvintele! Elevii mei constiinciosi sunt disperati ca nu vor avea timpul fizic necesar sa rezolve toate subiectele la toate materiile. Dupa un calcul destul de simplu, in patru luni ei trebuie sa rezolve 500 de subiecte in total, adica 125 de subiecte pe luna, adica aprox. 30 de subiecte pe saptamana, adica 5 subiecte pe zi, inclusiv sambata. Daca fiecare subiect ii solicita elevului 3 ore, asta face 15 ore pe zi. Alte 7 ore este la scoala, fac 22 de ore.Pana la 24 de ore cat are ziua, elevul are suficient timp sa manance, sa doarma, sa se spele, sa se imbrace si... sa invete, pentru ca testele le faci dupa ce inveti materia. Floare la ureche, nu-i asa? Numai Hardau ar fi in stare sa faca fata!!!!!!!

0 0

28.01.2007 08:58 mari-anna

Ce prostie sa crezi ca TREBUIE sa rezolvi toate subiectele. M-am saturat sa tot aud asta. Eu cred ca cine a invatat serios, poate obtine note foarte bune si fara sa memoreze (toceasca) toate subiectele propuse. Predau matematica si nu indemn nici un elev sa incerce sa memoreze rezolvari.

0 0

28.01.2007 10:34 professorbujor

Corect.Cum zicea nustiucine,elevul trebuie sa aiba undita iara nu pestele.Numai ca,promovarea actualei politici privind testarea si evaluarea la nivel national induce o serie de efecte care nu pot fi negate :aparitia a sute de culegeri ,a miilor de teste,a miilor de specialisti in meditatii.Dar ce este mai trist e faptul ca toata lumea accepta starea de lucruri existenta si se "descurca" fiecare cum poate.

0 0

28.01.2007 16:50 adela_gorcea

Nu era vorba de memorat, nici nu se poate, ci de parcurs testele ca exercitiu, mai ales cele de la romana, ale caror cerinte s-au cam schimbat la literatura!!! La matematica am vazut ca sunt cam la fel ca si in anii trecuti. Colegii de romana stiu la ce ma refer.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN