Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Campanie pentru parinti mai buni

Cresterea si educarea copilului nu sunt singurele obligatii ale parintilor, atrag atentia specialistii si autoritatile din Romania. "A spune ce inseamna a fi un parinte bun este foarte greu. Parintele este principalul responsabil pentru buna crestere a copilului. El trebuie sa asigure copilului o buna dezvoltare atat fizica cat si psihica. Parintii nu trebuie sa se limiteze la a-i oferi copilului imbracaminte, sa-i ofere hrana sau sa-l trimita la scoala. Noi recomandam un dialog permanent cu copilul, acordarea unui timp calitativ pentru copilul nostru prin care sa incercam sa ne apropiem si sa-i transmitem tot ceea ce are nevoie pentru o buna dezvoltare" a declarat ieri, presedintele Autoritatii Nationale pentrru Protectia Drepturilor Copilului, Bogdan Panait, cu ocazia lansarii campaniei "Si tu poti fi un parinte mai Bun!". Prin aceasta campanie ANPDC incearca sa sugereze raspunsuri la intrebarile "Ce inseamna sa fii un parinte bun?", "Cum sa corectam comportamentele nedorite ale copiilor?" si "Cum putem preveni fenomenul copiilor strazii?". Campania va incerca, prin intermediul a patru spoturi tv, spoturi radio si afise difuzate la nivelul intregii tari, sa-i determine pe parinti, indiferent de situatia lor materiala, sa-si reevalueze relatiile pe care le au cu proprii copii, dandu-le alternative pentru educarea lor, altele decat violenta. Aceasta "ofensiva" impotriva violentei se va derula pe parcursul a patru luni (31 ianuarie - 30 mai).
Ziua, 3 febr 2007

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 03.02.2007 20:36 | 1521 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (5)

0 0

03.02.2007 22:30 crischiorescu

Iniţiativa este foarte bună. Probabil că fiecare părinte îşi doreşte să ştie mai multe în legătură cu acestă problemă. Dar ce se poate face pentru ca părinţii să nu mai plece în străinătate la muncă şi să-şi lase copiii în grija altora? Sunt foarte mulţi copiii care cresc fără prezenţa reală a părinţilor în preajma lor.

0 0

04.02.2007 13:24 lililistanciu

Initiativa este bine venita, dat fiind faptul ca tram intr-o societate unde rolul familiei este din ce in ce mai nevalorizat, iar legatura parinte-copil este de cele mai multe ori neglijata .Si acest lucru de datoreaza faptului ca grija fata de ziua de maine este atat de coplesitoare incat relatia cu propriul copil devine una secventiala.Dureros , daca stam sa ne gandim ca perioada copilariei este una unica si fiecare clipa pierduta ne trimite uneori mai departe de ei. O realitate cruda este ca in familii exista o violenta nascuta din vicii,din nesiguranta......In aceste familii trebuie facuta o educatie in primul rand a parintilor si la urma a copiilor.

0 0

05.02.2007 15:15 cojocaru

Abordarea prin mass media a acestui subiect de actualitate, sigur va avea impactul dorit.La grădiniţă-prima instituţie ce oferă servicii de educaţie la nivel naţional-de câţiva ani, am lansat campania"meseria de părinte" şi cred că ne-am adus mica contribuţie în a-i face pe părinţi mai Buni.

0 0

05.02.2007 22:56 musei_luminita

Nu stiu daca fenomenul de exod al parintilor in noul "ELDORADO", al spatiului SHENGHEN si nu numai,poate fi stopat cu prelegeri sau intalniri/discutii, dezbateri in mass-media . Cred ca problema poate fi rezolvata doar printr-o reevaluare a potentialului pozitiv al parintilor plecati si prin remunerarea corecta a muncii lor.resurse exista berechet in Romania. Doar sa le valorificam la noi acasa!



0 0

19.02.2007 17:03 mirelatanc

Ma bucur ca se ia atitudine!Dupa cum bine se observa si parintii trebuie educati.O colega ,profesoara, spunea ca ar trebui sa existe o scoala a parintilor fiindca multi ar trebui sa o frecventeze.Sunt cu totul de acord;de aceea am si luat atitudine scriind si publicand articolul "EDUCATIA PARINTILOR"

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

56 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN