Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Legea invatamantului preuniversitar - secret de stat

De doua saptamani, MEC tot promite ca va face public mult trambitatul proiect de Lege a Invatamantului Preuniversitar. De lucrat si de prelucrat, il lucreaza si il prelucreaza toti functionarii din preuniversitar, in frunte cu Dumitru Matei, secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar, dar nu reusesc sa il termine. Prin minister circula deja zvonuri ca documentul are multe lacune si nu reuseste nicicum sa se ridice la statutul de lege, mai ales la capitolul armonizarea invatamantului preuniversitar cu procesul descentralizarii. "Credeti ca asa usor se face o lege? Trebuie sa lucram cu atentie pentru ca este vorba despre atatia elevi si profesori!", spunea Dumitru Matei, acum o saptamana.(E.L.,
Ziarul Gandul | 05 februarie 2007)

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 04.02.2007 22:33 | 1602 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (3)

0 0

05.02.2007 08:11 ela52

Desi suntem marunti -dar multi - oare nu ar trebui sa fim consultati si noi , beneficiarii viitoarei legi ? Adica elevi , parinti, cadre didactice .Daca operatia va reusita , dar pacientul decedat ?

0 0

05.02.2007 09:10 sorinborodi

Nimic nou cu aceasta secretomanie.Si Siveco,in 'contractele' (ghilimelele sunt bine puse,nu e greseala) cu care a dat AEL la popor,are prevazuta o clauza de confidentialitate !!!.Pe bani publici !!!

0 0

05.02.2007 15:20 ioanlup

M-am saturat deja de atata secretomanie si lipsa de deschidere din partea mai marilor nostri diriguitori! Sigur ca trebuie sa sufle si in iaurt dupa ce au fost pusi de atatea ori la colt(vezi publicarea subiectelor!). Dar asta nu inseamna sa se inchida intr-un turn(de fildes!) si sa promulge legi cu o totala lipsa de transparenta si intr-o totala necunoastere a realitatii! Nu e o afirmatie lipsita de acoperire! Onor domniile lor de pe inalte functii nu prea stiu ce se intampla aici, jos. Probabil evolutia lor, fulminanta, nu le-a dat posibilitatea sa lucreze in scolile obisnuite, si , cu atat mai putin in cele de la tara. Dovada sunt si cerintele, din ce in ce mai multe si mai complexe, cu privire la activitatea cadrelor didactice. Nu-ti mai ajunge timpul sa faci nici jumatate din ceea ce vor dansii. E mai important, in opinia domniilor lor, sa te acoperi cu hartii, decat sa faci treaba la catedra!

Daca nu vor apela la noi, cei care muncim de zeci de ani direct cu elevii, si cunoastem in amanunt problemele pe care le intalnim zi de zi, va fi o alta lege care va sta in sertare asteptandu-si obstescul sfarsit, fara a da roade. Punerea in dezbatere a proiectelor de lege sa nu se mai faca in stilul obisnuit: ajung hartiile astazi si raspunsurile trebuiau date ieri!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

56 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN