Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Studii universitare si postuniversitare in strainatate

Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin Centrul National pentru Burse de Studii in Strainatate (C.N.B.S.S.), a dat startul la etapa a II-a a concursului national pentru atribuirea a 250 de burse de studii si cercetare postuniversitara si postdoctorala “Nicolae Titulescu” pentru formarea de specialisti in vederea integrarii in Uniunea Europeana.
Potrivit metodologiei, la concursul national au dreptul sa se inscrie persoane care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: • sunt cetateni romani cu domiciliul stabil in Romania • sunt absolventi de studii superioare de lunga durata cu diploma de licenta, de masterat sau studii aprofundate • sunt fie studenti la programele de masterat/cursanti la studii aprofundate, fie doctoranzi/doctori in stiinte, fie tineri incadrati in institutiile administratiei centrale sau locale • cunosc cel putin o limba de circulatie internationala. Stagiul are o durata de maximum trei luni (pana cel tarziu la 31 decembrie a.c.), cuantumul bursei fiind de 1000 de euro/luna, iar cheltuielile de transport dus-intors acordandu-se doar o data pe toata durata bursei.

Domenii de interes

Bursele “Nicolae Titulescu”, asa cum au fost concepute initial, deci in vederea pregatirii de specialisti pentru momentul integrarii in Uniunea Europeana si care ajung la final, se acorda pentru 18 domenii de interes, si anume: administratie europeana, politica regionala, institutii europene si legatura cu institutiile nationale, drept european, justitie si afaceri interne, agricultura/politici agricole, politica in domeniul transporturilor, politica industriala si de intreprindere, dreptul societatilor comerciale, politica in domeniul concurentei, politici sociale si de ocupare a fortei de munca, politici in domeniul sanatatii, energiei, politici de mediu in Uniunea Europeana, bugetul Uniunii Europene, managementul fondurilor de coeziune si structurale, managementul proiectelor (PCM – Project Cycle Management), societatea informationala in Uniunea Europeana si specializari pe domenii de acquis comunitar – statistica (EUROSTAT), piata interna.

Calendar

Criteriile de selectie, precum si documentele necesare dosarului de inscriere la concurs pentru bursele “Nicolae Titulescu” se pot obtine fie de pe Intrenet, afisate pe adresa www.roburse.ro, fie direct la sediul C.N.B.S.S., Bucuresti, strada Spiru Haret nr. 12, sector 1, telefon 021/310.19.05. Dupa termenul limita nu se accepta completari de acte, dosarele incomplete neintrand in concurs. Concursul pentru bursele “Nicolae Titulescu”, etapa a II-a 2007, se va desfasura dupa urmatorul calendar: • depunerea dosarelor de inscriere la concurs - pana pe 30 martie a.c. • verificarea administrativa a dosarelor si evaluarea candidaturilor - 2 aprilie-15 mai • selectia candidatilor realizata de Consiliul C.N.B.S.S. - 16-30 mai 2007 • afisarea rezultatelor - 31 mai 2007 • depunerea contestatiilor - 1-5 iunie 2007 • Solutionarea contestatiilor si afisarea rezultatelor finale - 6-19 iunie 2007.
RL, 5 II 2007

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 04.02.2007 22:49 | 1584 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

56 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN