Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Elevii nu trebuie să dea bani pe culegerile pentru examene

Şcolarii nu trebuie să-şi cumpere culegerile cu subiecte rezolvate pentru Testele Naţionale sau Bacalaureat, deoarece Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica broşuri ce vor fi distribuite gratuit în unităţile de învăţământ. Ministrul Educaţiei, Mihail Hărdău, i-a criticat pe autorii care au elaborat subiectele pentru examenele naţionale şi le-au publicat apoi în culegeri. Într-un comunicat dat publicităţii ieri, ministrul a precizat că în acest fel profesorii profită de pe urma elevilor, pentru că o astfel de carte se vinde cu peste 20 de lei. Mihail Hărdău îi sfătuieşte pe elevi să nu cumpere cărţile publicate de cei care au lucrat la elaborarea subiectelor, pentru că pe 19 februarie apar broşuri gratuite pentru toate disciplinele. Comunicatul precizează că, în broşurile tipărite de Ministerul Educaţiei, subiectele de la disciplinele reale vor avea şi rezolvări. „Singurele surse de informare sigure şi gratuite rămân site-ul ministerului şi materialele pe suport de hârtie puse la dispoziţia unităţilor de învăţământ, de inspectoratele şcolare judeţene. Grupurile de interese legate de meditaţii şi editări de subiecte sunt în panică, iar Ťprelungirileť acestora din sistemul de învăţământ, în egoismul şi disperarea lor, vor continua să ne şicaneze”, a precizat ministrul Educaţiei şi Cercetării.

Profesorii desemnaţi de Ministerul Educaţiei să întocmească subiectele pentru examenele naţionale au scos pe piaţă cărţi cu acestea, dar şi cu rezolvările complete ale subiectelor. În condiţiile în care subiectele nu sunt încă definitive, cărţile se vând cu peste 20 de lei. Pe coperta cărţilor este specificat faptul că soluţiile sunt oferite chiar de autorii subiectelor, adică de un grup de lucru de pe lângă Serviciul Naţional de Evaluare şi Examinare din cadrul Ministerului Educaţiei.(RAMONA PRODEA, Cuvantul libertatii, 7 februarie, 2007)

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: gijuadriana | 07.02.2007 10:53 | 1317 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (6)

0 0

07.02.2007 20:34 cadar_emilia

Sunt foarte curioasă pe ce criterii au fost aleşi profesorii care au făcut subiectele pentru examenele naţionale.

0 0

07.02.2007 20:59 emil

Stiti ceva? Nu conteaza criteriile de alegere. Important este CE AU PRODUS.

Dincolo de faptul ca metodologia in sine mi se pare imbecila, oamenii aceia nu au nicio vina! Daca au produs mii de itemi de calitate, e bine, e un castig pentru pregatirea elevilor.

Repet, metodologia de lucru este, in opinia mea si a multora, PROASTA si ilegala, nerespectand principiile programelor. Grilele respective pot fi modele si atat!

0 0

07.02.2007 21:41 teoinf

in sfarsit si unii care administreaza, ajung la anumite concluzii in acest sistem.,,...metodologia in sine mi se pare imbecila...,,.Grilele respective pot fi modele si atat!

acum parerea mea. daca Mec ul nu va lua masuri energice referitoare la sistem ca intreg ..., va spun eu in urmatorii ani Romania va fi depopulata de elevi si studenti, ..., vedeti este mai ieftin a studia intr-una din tarile comunitatii europene, decat in ro, in plus, si diplomele care se emit au alta valoare pe piata muncii.





0 0

07.02.2007 22:01 despina6

Cred ca au fost publicate chiar pe acest site. Eu una nu ii invidiez. Chiar daca au castigat niste bani, cred ca sunt munciti.Ma deranjeaza doar ca subiectele nu s-au publicat in forma finala, adica fara greseli.

Ma mai deranjeaza cum se pune problema in acest articol....Trebuiau sa ni se comunice clar de la inceput intentiile ministerului. Nici acum nu e clar daca totii elevii vor primi gratuit subiectele si rezolvarile...

Ca se vor trimite in scoli pentru toate disciplinele, este clar, dar nu se specifica daca toti elevii vor beneficia gratuit de ele....

In alta ordine de idei nu inteleg de ce numai la disciplinele reale se ofera modele de rezolvare ale tuturor variantelor, iar la celelalte nici unul!!...Este oare corect asa? Se pare ca elevii se vaita mai mult de romana decat de matematica de exemplu.

0 0

07.02.2007 22:13 emil

Stimata despina,

noi nu suntem MEdC! De aceea sa stii ca nu e vina noastra daca e ceva putred in Danemarca!

MEdC ar trebui sa se uite si pe aici, dar cred ca nu se uita nici pe forumurile lor!

0 0

07.02.2007 22:25 despina6

Referitor la ce s-a scris mai sus, vreau sa va spun ca eu m-am saturat sa tot sper si deja am decis acum cativa ani ca fiica mea sa faca facultatea in alta tara din UE. In curand va termina studiile si cu siguranta va ramane acolo.

Daca noi am trait numai cu speranta, macar ei, copiii nostri, sa aiba o viata mai buna. Este jenant ce se intampla la noi....Eu sunt total dezamagita.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

53 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN