Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Rezolvarea oficială a subiectelor, accesibilă din 19 februarie

Potrivit declaraţiei lui Hărdău, „grupurile de interese legate de meditaţii şi editări de subiecte sunt în panică. Iar prelungirile acestora din sistemul de învăţământ, în egoismul şi disperarea lor, vor continua să ne şicaneze. Asigur elevii şi părinţii că nu voi înceta să fiu garantul intereselor lor". Ministrul a mai spus că singurele surse de informare sigure şi gratuite rămân site-ul ministerului şi materialele pe suport de hârtie, puse la dispoziţia unităţilor de învăţământ de inspectoratele şcolare judeţene. Declaraţiile de ieri vin ca urmare a apariţiei unor broşuri cu rezolvarea subiectelor, tipărite de câteva edituri, precum "Sigma" şi "Art".
Adevarul

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 07.02.2007 19:57 | 1336 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (4)

0 0

08.02.2007 17:19 adutza83

Eu as fi tare curioasa sa vad rezolvarile de la limba si literatura romana. Eu nu cred ca acele brosuri vor cuprinde 100 de eseuri gata rezolvate. Asa ca nu ne mai amagiti elevii, stimate domnule Hardau!!!!!!!!!

0 0

08.02.2007 20:08 despina6

Domnul ministru se pare ca este suparat doar pe profesorii care s-au grabit sa-i ajute pe elevi, publicand intr-un timp foarte scurt rezolvarile celor 100 variante. Probabil de aceea s-a spus ca se vor publica doar rezolvarile pentru disciplibele reale si nu pentru toate celelalte, asa cum ar fi normal.

Nu inteleg de ce se pune problema banilor pe care trebuie sa-i dea elevii pe aceste carti, cand se stie clar ca nici o culegere de pe piata si nici un manual de liceu nu este gratuit....In plus, nimeni nu este obligat sa-si cumpere culegerea cu rezolvarile respective,daca nu doreste.

Eu cred ca nu editurile sunt de vina, deoarece ele din asta traiesc. De vina sunt cei care s-au grabit sa dea publicitatii pe site-ul ministerului variante al caror continut nu a fost indeajuns de bine verificat. Dupa mine chestia cu vinovatia editurilor este o diversiune, pentru a se deturna atentia noastra asupra altora decat a adevaratilor vinovati.

Eu nu cred ca fiecare elev va primi gratuit aceste rezolvari ( chiar si numai pt. disciplinele reale!!!!). Ele probabil se vor gasi in cateva exemplare la biblioteca scolii.

0 0

09.02.2007 08:03 dora78

Eu am cartea cu rezolvari publicata de Editura Art. Autori sunt cei (sau o parte dintre cei) care au fost in comisia SNEE.

0 0

10.02.2007 22:57 gabrieladrian1001

problema este revoltatoare

1. profesorii care au alcatuit subiectele si au primit odata bani din aceasta activitate mai iau inca odata bani si din vanzarea rezolvarilor. este acelasi comitet. practic este cea mai murdara afacere de cand ma stiu profesor. Ministrul vorbea de mafia din sistem. Dar el nu de ce nu e in stare sa-i elimine pe cei din propria lui ograda, pe cei din Minister care au facut un astfel de aranjament oneros?

2. Ministrul ar trebui sa-si dea demisia pentru modul cum a orchestrat publicarea acestor subiecte. cum adica promiti ca sef al scolii ca elevii vor avea acces la subiecte din 15 ianuarie si apoi ca nu, de fapt vor fi altele, mai bune, abia din februarie. dar cand vor avea timp elevii sa le rezolve daca le-a fost furata o luna din pregatire? Si consolarea cu rezolvarile subiectelor nu e o solutie viabila intrucat elevii pur si simplu nu vor avea timp sa parcurga materia.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN