Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Hărdău nu i-a convins pe deputaţii din Comisia de învăţămant

Argumentele lui Hărdău nu i-au prea convins pe parlamentari, mai ales că ministrul s-a apărat invocand faptul că "există o piaţă liberă de carte, iar părerile experţilor sunt împărţite şi este normal să găsim manuale cu care nu suntem toţi de acord".

Chemat să dea explicaţii la Comisia de învăţămant a Camerei Deputaţilor, ministrul educaţiei a fost nevoit să facă faţă nemulţumirilor prezentate de parlamentari. Preşedintele Comisiei, Lia Olguţa Vasilescu, l-a luat la rost pe Hărdău pentru o serie de texte ce apar în manualele alternative de istorie, de clasa a XI-a. Ministrul nu a reuşit să găsească explicaţii pertinente pentru deputaţi, astfel încat să justifice prezenţa imnului golanilor, acuzele la adresa PSD şi "statuile ridicate unor personaje precum Renate Weber şi Monica Macovei". Chestionat pe acest subiect, Hărdău a indicat faptul că numele ministrului justiţiei Monica Macovei apărea într-un citat din ziar.

De fapt, întreaga apărare a lui Hărdău s-a constituit pe baza existenţei unei "pieţe libere de carte", ceea ce determină o serie de nemulţumiri, fie ele şi din partea deputaţilor din Comisia de învăţămant.
Curentul

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 09.02.2007 09:37 | 904 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (3)

0 0

09.02.2007 15:31 vioscout

Exista o mare problema cu Comisiile care aproba aparitia acestor manuale, care comisii sunt platite din bani publici sa EVALUEZE. CE SI CUM AU EVALUAT, SE VEDE PE ACEEASI Piata libera.

0 0

09.02.2007 22:46 ela52

De fapt evaluarea exista dar lipseste cu desavarsire ! Functioneaza dupa sloganul " eu produc, eu verific, eu...profit ".In 35 ani de munca in invatamant, am gasit un singur manual bun : Limba romana, clasa a III-a - autoare niste colege din Pucioasa parca - structurat pe gandire critica . In rest, maculataura din bani publici.

0 0

10.02.2007 20:27 andronescu

Daca dintr-o comisie de evaluare sau monitorizare a invatamintului fac parte oameni ca Olguta Vasilescu!! nu ai cum sa te astepti la ceva bun.Aceasta doamna nu recunoaste valoarea unor intelectuali adevarati din tara aceasta,precum:Horia Roman Patapievici,Gabriel Liiceanu,denatureaza totul,nu intelege contextul.Manualele de istorie de clasa a-XI-a nu dau exemple despre "marele intelectual C.V.Tudor"de aceea nu sunt bune.Cit a predat??

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN