Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Olguţa Vasilescu vrea desfiinţarea fondului clasei

Ea spune că nimeni nu ştie unde se duc banii adunaţi în acest fel. "Există peste 400 de reclamaţii din partea părinţilor în acest sens. Ei se plâng că trebuie să dea 50 de lei pentru catalog şi pentru coperta catalogului, trebuie să plătească diploma de bacalaureat, ba chiar şi diversele adeverinţe necesare elevilor, care costă cinci lei", a mai adăugat Olguţa Vasilescu. Fondurile strânse la clasă variază între 40 şi 200 lei noi pe an. În replică, ministrul educaţiei a răspuns că va atenţiona directorii şcolilor să nu se implice în adunarea diverselor fonduri în clase. "Aceste taxe nu sunt ilegale, pentru că sunt adunate de comitetele de părinţi şi nu de directorii şcolilor. Eu nu pot interveni asupra părinţilor, ci pot doar recomanda conducerii să vegheze să nu se adune asemenea taxe", a precizat Hărdău.
Adevarul

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 09.02.2007 11:16 | 1706 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (20)

0 0

09.02.2007 12:05 vioscout

Legea este clara, dar cei care sunt pusi s-o respecte, catarati in functii pe oricare alt criteriu, mai putin competenta, uita total de lege si confunda scoala cu propria feuda. De aici si derapajele inregistrate, cu obligativitatea fondurilor clasei si a scolii, cu masuri coercitive dintre cele mai aberante si antidemocratice din partea directorilor si dirigintilor, de cele mai multe ori, ultimii fiind obligati sa adune fondurile. Parintii saracii, traumatizati de sistemul impunerilor care domina intreaga societate, indura sub amenintarea ca domnii directori vor avea "grija" la examene de fiul/fiica lor. Cine se impiedica de lege in Romania...!!

0 0

09.02.2007 15:24 timea40

Hai să fim serioşi. În străinătate se percep taxe mult mai mari. La noi la liceu fondul clasei este 20 lei pe an, după părerea mea o nimica toată.(4/5 pachete de ţigări pt. elevii care fumează).În viitor ar trebui să ne preocupe lucruri mai serioase, cum ar fi: descentralizarea, calitatea elevilor şi nu numai calitatea actului educaţional, depolitizarea şcolilor.....

0 0

09.02.2007 16:32 1957

in primul rand nu sunt TAXE, fiecare comitet de parinti este liber sa aleaga un mod de a ajuta scoala, conform regulamentului, ca el alege calea de a achita o suma stabilita tot de comitet, cred ca este din comoditate, este mai usor sa dai niste bani decat sa te implici in tot felul de activitati gospodaresti

0 0

09.02.2007 19:25 vioscout

Apropo de taxe, in occident totul se contabilizeaza, se dau chitante si exista o evidenta clara a fondurilor. In Romania nimeni sau aproape nimeni, nu doreste o transparenta reala a acestor fonduri. De ce? Simplu, pt. ca directorii si dirigintii fac ce doresc, fara a constientiza ca orice forma de venit trebuie contabilizata. Dar de ce sa vorbim de management educational cand, mai ales directorii sunt numiti pe baza carnetului de partid...

0 0

09.02.2007 19:30 galaoan

Doamna Vasilescu ar trebui sa ceara ministrului Hardau sa nu se mai plateasca diplomele( formularele la SAM-uri si licee )care se scumpesc in fiecare an , sa se faca dotari in scoli cu material didactic si carti si sa nu se ocupe de comitetele de parinti.

0 0

09.02.2007 20:48 dana_t

Suntem in situatia fericita in care parintii sunt organizati in asociatie. Dam chitante pentru TOT. Orice ban care intra, intra cu chitanta si orice ban care iese, iese cu referat din partea celui care-l solicita, cu nota de justificare, apoi se ataseaza facturi si chitante aferente. LEGALITATE SI TRANSPARENTA!

Si, intr-adevar, nu sunt TAXE, ci DONATII din partea parintilor. Iar daca exista cazuri sociale, toti le intelegem! Dar avem si cazuri cand copiii au de cheltuiala zilnic atat cat ar fi contributia pentru un an!

Pentru prima data imi place de dl. ministru!

0 0

09.02.2007 20:54 valentina

Care fond?Este sponsorizare a părinţilor pentru cretă, prosop,hârtie xerox şi este contabilizat de comitetul de părinţi.Ar fi ideal ca doamna Vasilescu să ştie aceste amănunte şi să trimită bani şcolilor pentru dotarea claselor cu materialele maisus pomenite.Nu vor nici fondul clasei dar nici nu dau...dau cu bâta în noi...asta ştiu să facă.Vor învăţământ de calitate cu nimic...nu mai spun de salarii.Ar merita să muncim şi noi după cum ne tratează ei ..diferenţa e că noi ne respectăm misiunea de dascal şi chiar ne place această meserie.

0 0

09.02.2007 22:44 aurela

Daca doamna, acum parlamentar, ar trebui sa bea apa din aceiasi galeata cu ceilalti parlamentari, daca ar trebui sa inghete in sala parlamentului, in timpul sedinteleor, daca ar trebui sa invete la lumanare, daca ar trebui sa lucreze intr-un loc unde pericolul ca tavanul sa-ti cada in cap nu este decat chestiune de moment, daca ar trebui sa vina de acasa cu calculatorul si hartia igienica si daca ar trebui sa-si imparta bruma de salariu intre navoile zilnice ale familiei si cartile, naveta, cursurile si de atatea ori rechizitele pt copiii de la scoala, atunci n-ar avea nici timp si nici proasta inspiratia de a interzice asa zisele taxe pt. scoala, care, in nenumarate scoli, sunt chiar o gura de oxigen. Imi pare foarte rau ca majoritatea alesilor nostri, ori uita de unde au plecat, ori uita ca se vor intoarce.

0 0

09.02.2007 23:15 iza-cris

eu cred ca se exagereaza in privinta acestui,,fond al clasei'';atunci creta si toate materialele care nu vin ,,de sus'' cine le plateste?

tot noi,cadrele didactice??

dar noua cine ne plateste curentul de acasa consumat pentru calculator,citit etc.,cine ne plateste tusul pentru imprimanta,hartiile pentru fisele de lucru zilnice??

cei ,,de sus'' nu se gandesc decat la binele lor...sau sa mai anventeze cate un ,,subiect'' ca sa mai iasa si ei in fata...

0 0

10.02.2007 12:18 teacher_gaby

nu este o crima cata vreme banii sunt folositi pentru copii, de catre parinti si cadrul didactic nici nu atinge banii respectivi. In alte tari se practica sponsorizarile de milioane din partea unor parinti si nu intotdeauna in scopuri laudabile.

0 0

10.02.2007 12:18 teacher_gaby

nu este o crima cata vreme banii sunt folositi pentru copii, de catre parinti si cadrul didactic nici nu atinge banii respectivi. In alte tari se practica sponsorizarile de milioane din partea unor parinti si nu intotdeauna in scopuri laudabile.

0 0

10.02.2007 12:58 mihaelush4

un parinte constient de necesitatea acestor bani,de importanta celor achizitionate din acesti bani,se ofera voluntar sa ii"doneze" si nu comenteaza pe la colturi.Dureros e faptul ca sunt si parinti(chiar numerosi)care prefera,dupa cum a remarcat si dana t,sa dea bani de buzunar zilnic copilului echivalentul contributiei anuale.

0 0

10.02.2007 12:59 mihaelush4

iar cand vine vorba de scoala ....

0 0

10.02.2007 14:14 mirelaemi

A nu se face confuzie intre fondul clasei si fondul comitetului de parinti.De primul este nevoie la clasa(consumabile copiator,carti necesare clasei...)iar pe al doilea il propun parintii in cadrul lectoratului.La mine in liceu parintii accepta(9o%)sa-l plateasca stiind ca fondurile oferite inv.de guvern sunt insuficiente,iar educatia fara bani este doar in imaginatia unora.Educatia costa!Este adevarat ca exista si sponzori dispusi sa "cotizeze"la educatie!Cand "oferta financiara"a guvernului va fi mai consistenta,suntem de acord ca parintii sa nu mai contribuie cu bani la bunul mers al scolii!

0 0

10.02.2007 20:02 eseran

am auzit recent ca ministrul nostru a spus ca fondul scolii nu este ilegal, si ca se vor institui masuri fiscale pentru controlul accestuia. Mai bine se gandea cum sa finanteze scolile stiut fiind ca aceste fonduri nu se strang chiar cu voia parintilor. De obicei un parinte propune, iar ceilalti sunt de acord mai mult de jena sau de teama sa nu le faca rau copiilor lor.

0 0

10.02.2007 20:21 liviaversan

putea sa faca aceasta observatie oricine dar nu inteleg de ce trebuie sa stim ca este propaganda polica.

0 0

11.02.2007 23:39 aur

Este necesar unirea parintilor intr-o asociatie. O asociatie in interes public care sa contribuie la imbunatatirea conditiilor din scoala. Ei vor contribui financiar dupa putere si vor fi scutiti de impozite.

Parintii trebuie sa constientizeze ca scoala este a lor. Si ca trebuie sa aiba curaj de a participa la gestionarea bunurilor.

0 0

12.02.2007 01:11 live

Să facă doamna Vasilescu fişe pentru copii, să cumpere dumneaei markere, cretă, capsator, perforator etc!

0 0

15.02.2007 19:41 nico

nu e bine sa faci scoala numai cu tabla, cartea si creta?

in tip ce ei pe bani publici si-au creat conditii de munca mai tari ca in occident... asta e.... cine poate...

iar copiii lor fac scoala in afara tarii... deh!

0 0

12.09.2012 20:42 puiducato

Pacat ca vede nimeni cata munca sta in spatele unor elevi bine pregatiti , cat ne chinuim si poate de multe ori folosim banii nostri pentru a fi totul ok , bani care sunt foarte putini . Ma intreb cine ar trebui sa ne ofere cele necesare clasei : saci de gunoi , hartie , markere , etc ...cand primaria nu ne da nici macar hartie , pana si pe aia ne o cere inspectoratul noua . Cat despre domna Olguta , sa vina la catedra si api sa deschida gura .

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN