Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Profesorii şi elevul cel şmecher

El este preşedintele în sprijinul căruia s-a solidarizat "intelighenţia" românească. El este omul în jurul căruia au făcut scut, prin cuvinte meşteşugite, aşa cum numai ei ştiu să le aranjeze, "zeci de intelectuali de marcă" ai ţării. Că Traian Băsescu are har în a vrăji vulgul, nu contestă nimeni. E un mare artist al hăhăielii de cartier. "In vino veritas" este un principiu pe care-l împărtăşeşte cu o mare parte din susţinători. Că reuşeşte însă să-i solidarizeze pe cei care au semnat scrisoarea de susţinere a preşedintelui este un mister explicabil doar prin răsturnarea valorilor în societatea românească. Emil Constantinescu, un intelectual autentic, din păcate un Havel ratat al spaţiului carpatic, n-a beneficiat de un astfel de sprijin.

Şi, până la urmă, care e toată tarantela? Care-i deranjul? Faptul că o parte a parlamentului, vom vedea cât de semnificativă, vrea suspendarea preşedintelui? Foarte bine! O procedură perfect constituţională. O procedură aplicată în cazul fostului preşedinte Iliescu şi care, la vremea respectivă, n-a stârnit nicidecum atât de multe valuri. În plus, "intelectualii" lui Băsescu nu sesizează nuanţele a ceea ce se întâmplă în aceste zile. Preşedintele chiar îşi doreşte să ajungă la referendum! Îşi doreşte să le dea o lecţie usturătoare aleşilor. Îşi doreşte să le demonstreze ilegitimitatea. Dacă parlamentul îl va suspenda, iar electoratul va invalida această decizie la urne, nimic nu-i va mai sta în cale marinarului-şef. Şi-ar putea pune chiar problema suspendării parlamentului. A unui parlament care nu mai reprezintă interesele, opţiunile şi sentimentele alegătorilor. Dar dacă, din contră, votanţii vor pune ştampila pentru suspendarea lui Băsescu? Dacă şi ei s-au săturat de circul asurzitor şi permanent? Înseamnă că demersul parlamentarilor este perfect legitim.

În ambele variante, numai rezultatul la urne poate scoate la lumină adevărul. Şi, în ambele variante, gesturile de isterie colectivă n-au nicio noimă. Oricum, suntem o ţară tare ciudată. O ţară în care "profesorii" sunt îndrăgostiţi de elevul cel şmecher al clasei.
Adevarul

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 09.02.2007 11:20 | 1991 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (16)

0 0

09.02.2007 12:11 vioscout

Acest articol mizerabil este din categoria intoxicarii securisto-comuniste ale lui Felix Motanu'. Ce sa te mai faci, cand ai un partid de buzunar de maxim 1-2% care nu mai poate merge la santaj ca atash cu nimeni. Esti disperat, cand vezi ca se naruiesc toate visele de preamarire...pe bani publici. Unul dupa altul, totii smecherasii cuibariti prin guvern au iesit in suturi spre... DNA. O ultima speranta, o lege prin care statiunea Baile Felix (jud. Bihor)sa se numeasca Baile...Voiculescu, loc de alinare a frustratilor care au crezut ca santajul si ordinaria sunt politica pe care romanii trebuie s-o inghita...

0 0

09.02.2007 14:08 geis

"Articol mizerabil" dar din pacate reflecta realitatea !! Uitati-va in jur. De la "baza" si pana in "varf", mediocritatea s-a strecurat in posturi cheie aratand doar carnetul de partid( pe cel de note l-au ascuns bine)indiferent ce culoare are.

Ascultati exprimarile "ei". Se cunoaste ca a "studiat" mult in scoala !!

Din pacate cei carora le-a placut cartea parasesc tara. Nu pentru ca se castiga putin aici si mult dincolo, ci pentru ca nu suporta sa fie condusi de "ea" !

0 0

09.02.2007 15:15 timea40

Din păcate are dreptate qeis, nu se mai poate. În această ţară nu au valoare intelectualii, numai oameni de genul GIGI şi PRICOANA ...... şi nu în ultimul rând BĂSESCU (un actor foarte bun), căruia nu-i pasă de ţara această nici câtnegru sub unghie. După părerea mea este cel mai corupt om din România căruia nu îi pasă de nimic şi de nimeni (numai de baia de mulţime). Eu l-am votat acum doi ani dar sper că prin referendum vom putea să îl demitem.În încheiere aş dori să spun că ESTE O RUŞINE că avem astfel de preşedinte!

0 0

09.02.2007 16:51 live

Vă rog să mă scuzaţi, dar...ce caută un astfel de articol aici??? S-a gândit autorul său să vină într-o zonă populată de intelectuali, intelectuali care, Doamne fereşte, ar putea suţine "Scrisoarea celor 50"?!

Eu zic să-l aducem înapoi pe Iliescu. Ar fi linişte şi pace, nimeni nu i-ar mai deranja pe cei care-şi bat joc de noi...

Băsescu-cel mai corupt om din România?! Oare nu exageraţi?

Doamne, ce frică li s-a făcut celor din coaliţia anti-Băsescu, dacă au ajuns să posteze astfel de articole şi aici!!!!!

0 0

09.02.2007 19:57 sorinborodi

Propun scoaterea articolului si ne prefacem ca nici n-a fost

0 0

09.02.2007 22:37 aalliinnaa

Nu cred ca postarea articolului pe acest site este cu intentie.Probabil cdiasimi a citi titlul in care se regaseste cuvantul scoala si s-a gandit ca e bine de postat aici.

Din pacate continutul este unul politic...

0 0

09.02.2007 23:01 gogu001

Cine viruseaza??Hai sa ne vedem de ale noastre.Intelectualii n-au stiut si nu vor sti sa faca politica.

0 0

09.02.2007 23:32 gea

Nici macar n-am avut rabdare sa citesc tot... Scuze... Sunt de parerea lui sorinborodi...Scoateti articolul, nu are ce cauta aici.

0 0

10.02.2007 11:20 gicu1951

Un articol realist,foarte bun, scris fara patima ,in ciuda aprecierilor"intelectualilor" care-l contesta.

0 0

10.02.2007 20:09 andronescu

Sunt multe exemple in istorie, personalitati cu medii mediocre sau medii care au facut ceva pentru societatea din care faceau parte.Cred ca nu acest lucru conteaza ci actiunile sale concrete,ceilalti presedinti (I.Iliescu si E.Constantinescu)sunt legati de evenimente si afirmatii care nu au schimbat societatea romaneasca prea mult.Actualul presedinte a reusit desecretizarea dosarelor si mai ales condamnarea comunismului.Sunt lucruri care nu poti sa nu le recunosti!!o parte din intelectuali au inteles acest merit si l-au sustinut pentru ca au simtit ca a ramas prea singur.Trebuie lasat sa-si termine mandatul si daca a gresit va fi amendat de romani nu de un grup de politicieni care isi apara interesele.

0 0

10.02.2007 20:33 mick

Sunt de acord ca articolul nu are ce cauta aici. Dar, daca tot exista, am zis sa imi dau si eu cu parerea. Mi se intareste convingerea ca am devenit o natie de ametiti, care nu mai stiu prea bine sa distinga binele de rau, care joaca din ce in ce mai bine o piesa de teatru cu o regie burlesca, o natie care inca nu si-a platit toate greselile pe care le-a facut de-a lungul istoriei. Comunistii au aratat si INCA arata acestei natii ce e ADEVARUL si care sunt VALORILE, asa incat am incetat sa le mai cautam cu fortele proprii. Nu vreau sa iau partea nimanui; pur si simplu sunt dezgustat de modul in care se profita de predispozitia noastra la a juca asa cum ni se canta.

0 0

10.02.2007 20:33 dorinatusa63

Intr-o societate in care se pare singura unitate de masura a valorilor o reprezinta banii, intelectualii raman undeva in deriva, sau cum spunea cineva pleaca din tara, nu pentru bani ci pentru afirmare profesionala, pentru afirmarea propriei valori. Nu cred ca articolul nu-si are locul aici, cred ca il are chiar foarte mult. Pentru ca noi educatorii trebuie sa imprimam tinerelor generatii cultul oamenilor mari si al faptelor mari, nu al mediocritatilor.

0 0

10.02.2007 20:54 sorinborodi

Oameni buni,nu intelegeti ca nu se pune problema ca personajul politic X e bun sau rau sau ce 'cult' al oamenilor mari imprimam elevilor.

Cred ca 99 % din cei ce intra pe acest onorabil site nu o fac pentru a purta aci discutii 'politice'(vorba vine !)

Daca stiam din vreme,imi luam si eu de la chioscul din colt o punga de seminte, si-apoi sa vezi,taica,politichie,nu gluma !

Juma' de punga o pastram pentru alte , doamne fereste,viitoare 'discutii' asemanatoare,cum ar fi,de ce nu,fotbalul,vremea,viata vedetelor.Lipsesc,pentru a fi tacam complet,manelele si retetele de prajituri...

0 0

12.02.2007 22:02 aureliam1956

Pe scurt : din 2004 s-au dat diferente salarii 2001-2004; fata de alte institutii avem salarii mai mari si concediu 3 luni; 5% pentru invatamant; reparatii,dotari scoli.Elevul smecher ne-a sustinut si ne respecta . Trebuie sa recunoastem si sa apreciem efortul sau chiar daca nu ne este simpatic .

0 0

13.02.2007 08:10 l_anca

Sunt de aceeasi parere cu aurelian1956. Lasati in pace ˝elevul smecher˝ sa-si faca treaba pana la sfarsit! Chiar i-a adus pe UNII in pragul disperarii acest fost elev cum l-a numit ˝smecher˝. Bravo LUI!

0 0

14.02.2007 21:45 sorinborodi

Hai,mai fratilor,incetati va rog !

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN