Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Tezele cu subiect unic se pot amâna până la toamnă

Rezultatul lucrării nu poate fi contestat

Tezele cu subiect unic vor avea acelaşi statut ca lucrările date până acum de elevi, deci notele nu vor putea fi contestate. Subiectele vor fi elaborate la nivel naţional de Serviciul Naţional de Evaluare şi Examinare şi vor conţine teme din programa şcolară de clasa a VII-a , predată în semestrul II. Oficialii din MEdC spun că subiectele vor avea un nivel mediu de dificultate, care să permită rezolvarea lor în 50 de minute.

Variantele de subiecte vor fi postate pe pagina electronică a Ministerului Educaţiei cu cel mult 10 zile înainte de data la care au fost planificate tezele cu subiect unic. Elevii pot fi reprogramaţi să susţină fiecare teză la care au absentat, numai o singură dată. În timpul tezei vor fi supravegheaţi de către doi profesori asistenţi pentru fiecare sală de clasă.

Calendarul examenelor

Prima sesiune pentru tezele cu subiect unic va începe în penultima lună de şcoală, după cum urmează:

4 mai 2007 - matematică-proba scrisă;

10 mai 2007 - limba şi literatura maternă - proba scrisă;

17 mai 2007 - limba şi literatura română. Elevii absenţi la prima sesiune mai pot da examene după cum urmează:

5 iunie la matematică;

8 iunie la limba şi literatura maternă;

12 iunie la limba şi literatura română. Dacă au fost ratate cele două sesiuni, tezele cu subiect unic pot fi susţinute la sfârşitul verii:

21 august - matematică;

23 august - limba maternă şi 28 august - limba şi literatura română.
Adevarul

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 14.02.2007 14:22 | 2107 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (6)

0 0

14.02.2007 21:22 sorinborodi

ZERO barat ! ZERO barat !De o mie de ori ZERO barat !

Cu ce costuri se vor face aceste 'miscari de trupe' ?Nu-mi

spuneti,banuiesc:gratis.Moca,vorba unora.Probabil,in contrapartida,X va

merge la scoala S1,Y va veni la scoala S2.Si,care e finalitatea,ma rog ? Doamne Dumnezeule,de unde le vin ideile astea aberante ?Cand se va trece iarasi la SCOALA ?Profesori,invatatori,educatoare,cu totii

constatam ca,pe zi ce trece,SCOALA ROMANEASCA se afunda in noroi.Noroi

murdar-scuzati pleonasmul-,urat mirositor.Vorba unui presedinte de

Bac:'Dom'Borodi,sa stiti de la mine ca cea mai urata moarte e inecul in

hartie !'Asta se intampla acum. Portofolii la metru cub,care nu ajuta CU NIMIC invatarea.

E un circ tot ce se intampla.Un cosmar mai bine zis.Acum nici nu mai stie nimeni:cum,cind,de ce a aparut FALSA problema ca examenul ala sfant nu e valabil ?Ca se faceau 0,01% aranjanente ?Ei,vom vedea de-acum falsitate in rezultate si rasturnari cu...doamne , iarta-ma.

Chestia aceasta cu TEZE UNICE e un FINAL CUT pentru invatamantul gimnazial.Dixit !

0 0

15.02.2007 11:11 lililistanciu

Se vehiculeaza prin scoli ca elevii de clasa a VII-a care dau teza unica , vor da la anul si Testarea Nationala? Ca este un fel de experiment , sa se vada daca metoda merge sau nu?!Nu este cam mult pentru un elev de 13-14 ani? Totusi!Daca teza unica este solutia cea mai buna , masura nu ar trebui sa se aplice din cclasa a V-a . Unii for vi avantajati ,unii dezavantajati. Cred totusi ca Testarea Nationala era o solutie mai buna decat tezele unice. Asistentii de la clasa , din timpul tezelor, vor fi din alte scoli? Ce se intampla cu programul de zi cu zi al scolii respective?Sunt scoli unde se lucreaza in 2 sau chiar 3 schimburi.Profesorii care vor corecta , in timpul respectiv, au ore undeva la o scoala. Probabil ca cineva o sa-mi raspunda ca se vor rezolva toate acestea. Dar cred ca ne tratam pentru alta boala.

0 0

15.02.2007 16:43 lili_p

Am aceeasi parere: tezele cu subiect unic nu isi au rostul!

Suntem foarte multi care ne punem aceleasi intrebari. Dar ne mai raspunde cineva?

0 0

15.02.2007 23:15 despina6

E intr-adevar aberant.....E de-a dreptul revoltator sa chinui atatia oameni (elevi si cadre didactice).....Si pentru ce? Ma intreb cu ce va fi mai relevanta aceasta evaluare? Si la ce ar ajuta? Si sa mai adaugam la aceasta tevatura, imnensa munca a dirigintilor pentru recalcularea(verificarea) mediilor din gimnaziu a tuturor elevilor.

Eu sunt perfect de acord cu ceea ce s-a scris mai sus.

De la an la an se complica lucrurile atat de mult incat am senzatia ca totul se face intentionat, ca o razbunare impotriva noastra. Eu personal nu vad rostul acestor complicatii. Ba dimpotriva, pot spune ca in ultimii ani de experimente, rezultatele au fost exact contrarii asteptarilor - au reusit sa intre in licee destul de bune, multi elevi semianalfabeti. Cum oare a fost posibil asa ceva??? Si atunci cum sa nu ne intrebam la ce ajuta atata irosire de timp si de energie din partea celor implicati in organizarea si sustinerea acestor examene ( mai nou TEZE cu subiect unic)??? Aceasta varianta mi se pare si mai aberanta, deoarece complica si mai mult lucrurile...

Cu siguranta ca aceste teze se vor da sambata si se vor corecta tot sambata (ca asa este normal...dar nu stim noi ce este aceea normalitate!!!). Trebuie sa muncim mereu gratuit, inclusiv in weekenduri, cand altii care lucreaza sunt platiti dublu (numai la noi in invatamant intra toate in norma si se fac gratuit.

0 0

19.02.2007 13:20 luci_iacob

Sa intelegem ca daca un elev de clasa a VII a nu ia peste 5 la Teza unica ,trebuie sa o mai dea inca o data in august?Si daca ii "iese" media cu notele de la "oral"...il lasam totusi corigent?! si la ce trebuie nota de la super teze unice?...ca la anu mai da ,sau nu mai da.testare nationala??

Evident ca ii o mare harababura cu tezele astea...da si cei care propun lucrurile astea sunt tot ...unici!...ca tezele!Stie cineva cam cum arata structura unei asemenea teze?...cate subiecte ,exercitii etc??

0 0

04.03.2007 12:25 lau

cred ca nici "capetele luminate" nu ştiu, apoi noi ... nici vorbă

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN