Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Hardau trateaza criza gradinitelor cu sedinte

Asa cum ne-a obisnuit, ministrul Educatiei nu vine cu un plan concret de rezolvare a situatiei ce se perpetueaza de cativa ani, ci propune doar ca sedinta de lucru sa fie urmata de o intalnire, in 6 martie, cu prefectului Capitalei, Mioara Mantale, cu primarul general Adriean Videanu, si cu edilii de sector. Rezultatul discutiilor il putem intui de pe acum: ministrul va cere edililor sa construiasca gradinite, iar acestia vor spune ca nu au terenuri pentru asemenea investitii, si nici bani, asa ca singurul ajutor pe care il pot oferi este sa extinda cateva dintre cladirile deja existente. Aceasta inseamna ca vor fi asigurate cel mult 1000 de locuri noi in gradinite. Iar deficitul, recunoscut de Cristian Alexandrescu, seful ISMB, este de 10.000 de locuri.

Ministru atent la aparente

Ministrul Hardau stie ca imaginile din septembrie anul trecut, cu parinti care se trezeau la ora trei dimineata sa stea la cozile din fata gradinitelor, doar ca sa prinda un loc pentru copiii lor, se vor repeta si in aceasta toamna. Dar, prin intalnirile cu autoritatile locale, el vrea sa arate, din timp, ca il intereseaza soarta viitorilor invatacei, pentru care a si propus, in proiectul noii legi a invatamantului preuniversitar, infiintarea claselor pregatitoare. "Copiii cuprinsi intr-o forma organizata de educatie, de la varste cat mai timpurii, sunt mai putin predispusi abandonului si esecului scolar ulterior. Educatia timpurie si invatamantul prescolar de calitate sunt obiective strategice pentru scoala romaneasca", isi argumenteaza ministrul modificarile din sistemul de invatamant.

Conform proiectului, grupele pregatitoare vor fi obligatorii, urmand a fi alcatuite din copiii de 6 ani. Numai ca ministrul nu a luat in calcul si spatiile unde vor functiona acestea. Marius Nistor, presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", isi exprima ingrijorarea fata de aceasta situatie, intr-un interviu aparut in Ziua, sambata: "Unde vor fi grupele pregatitoare, la scoli? Exista clase pentru ele? Nu se cunoaste, in momenul de fata, daca vor fi la scoli sau la gradinite. Nu stim daca la scoli exista clase. Oricum, gradinite stim sigur ca nu exista. Este o criza de spatii de invatamant prescolar, in Capitala cel putin, de mari proportii".

Magda SEVERIN
Sursa: Ziua

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: grigore_geta | 26.02.2007 19:46 | 944 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

0 0

26.02.2007 23:00 elanul

este normal sa ramana in gradinite. Acesti copii trebuie sa se pregateasca pt scoala si nici decum sa intre direct in regim de scolari.In salile de clasa nu se poate crea un mediu adecvat activitatilor pe centre de interes. Copiii nu au rabdare sa stea in banci timp de 4 ore.Activitatea dominanta la aceasta varsta este jocul.

0 0

27.02.2007 17:23 cristina_1315hd

Suntem educatoare cu studii superioare, avem in spate o experienta vasta de lucru cu prescolarii, le cunoastem capacitatile, posibilitatile si detinem metode adecvate de lucru cu copiii de 6 ani. De ce considera responsabilii din minister ca nu am putea sa ne ocupam in continuare de acesti copii?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN