Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Prima teza cu subiect unic pe data de 4 mai

Elevii de clasa a VII-a vor sustine, in semestrul al doilea, tezele cu subiect unic, dupa metodologia de organizare si functionare aprobata de Mihail Hardau, ieri. Rezultatele obtinute la teze nu vor afecta procedura de admitere la liceu a elevilor, pentru ca acest tip de evaluare are caracter experimental. MEC-ul intentioneaza sa aplice o noua forma de evaluare la nivel national, prin care sa elimine Testele Nationale de la sfarsitul clasei a VIII-a, de aceea testeaza aceasta forma de evaluare a elevilor. Anul din care va fi aplicata aceasta masura va fi decis in urma rezultatelor obtinute la aceste teze. Elevii vor da teze la limba si literatura romana, matematica si limba si literatura materna - pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, care au studiat in limba materna.

Ei vor fi reprogramati sa sustina teza o singura data, in cazul in care absenteaza cand o sustin ceilalti colegi. Profesorii care ii vor supraveghea pe elevi vor avea alta specializare, decat cea la care se sustin tezele.

Subiectele vor fi elaborate, in conformitate cu materia studiata la clasa si cu programele scolare, de catre Serviciul National de Evaluare si Examinare si vor avea un nivel mediu de dificultate, pentru a fi rezolvate in 50 de minute. Dupa desfasurarea tezelor, baremele de evaluare si notare vor fi afisate pe site-ul MEC. Tezele vor fi corectate, in maximum 3 zile, in centre de evaluare, de cate doi profesori externi scolilor de unde provin tezele, iar daca diferenta de notare intre cei doi profesori este mai mare de un punct, lucrarea va fi evaluata de un al treilea profesor, care va pune nota finala.

Dupa terminarea perioadei in care se sustin tezele cu subiect unic, comisiile judetene sau ale municipiului Bucuresti vor stabili reevaluarea prin sondaj a unui numar de teze, pentru a se vedea corectitudinea notarii lucrarilor.

MEC-ul nu a stabilit inca modul de transmitere a subiectelor catre scoli.

Nota 1 pentru elevii furaciosi si raspundere penala pentru profesorii trisori

Elevii care vor fi prinsi cu copiute sau cu mijloace de comunicare cu exteriorul vor primi nota 1. Acelasi lucru se va intampla si cu elevii surprinsi copiind in timpul tezelor cu subiect unic sau doar pentru ca incearca sa copieze. Nici profesorii nu scapa de raspunderea disciplinara, daca nu respecta metodologia de organizare si desfasurare a tezelor.

In functie de gravitatea faptelor savarsite de profesori, ei pot fi pusi si sub urmarire penala. Profesorii care furnizeaza raspunsuri, falsifica lucrari sau nu-si indeplinesc atributiile ce le revin vor fi sanctionati, conform Statutului Personalului Didactic. Sanctiunile pleaca de la observatii scrise sau avertismente si ajung pana la destituirea din functie sau desfacerea contractului de munca.

Sursa: Gandul

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 28.02.2007 21:52 | 2532 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (2)

0 0

04.03.2007 10:40 231955

Tezele cu subiect unic nu pot fi folosite pt repartizarea in clasa a 9-a deoarece copiii nu sunt obisnuiti cu acest tip de evaluare si vor exista neconcordante in apreciere. Care scoala risca sa trimita teze slabe la corectura?

0 0

05.03.2007 09:18 flsabin

S-a mai adaugat o evaluare a profesorilor de romana si matematica de parca nu mai aveam alte 14 :olimpiade pe scoala ,pe localitate,pe judet ,simulare capacitate ,capacitate.Celelalte specialitati stau bine mersi si au timp sa se considere egali cu aceste obiecte.Invatatorii de exemplu ,de vreo 50 de ani pot da elevii de orice nota in clasa a V-a .Nimeni nu-i intreaba nimic,nimeni nu stie ce fel de elevi dau si daca trebuie sa-i preie profesori care dau note "pe bune" acestia devin inamicii publicii ai existentei lor.

In mod normal fiecare disciplina este importanta si in mod normal fiecare ar trebuii la fel evaluata.Examinarile din inv romanesc sunt discriminatorii si nu reflecta gradul de cultura a copiilor in diferite etape.Ar trebui examen national de absolvire a ciclului primar,exminari la mai multe obiecte de comisii straine ,profesorul sa-i invete pe copii si atat.Am scapa de catalog,medii,interventii ,etc ne-ar ramane munca si aprecierea obiectiva a ceea ce facem.As dori ca si cei din minister sa vada aceste lucruri si sa promoveze programe cu adevarat echitabile !

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

56 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN