Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Orfani cu parinti

In 29 martie 2006, prezentam, pentru prima data in presa scrisa, situatia copiilor ramasi acasa, fara parintii plecati la munca in strainatate. "Orfani cu parinti" se numea pagina dedicata subiectului in urma cu un an, pentru ca, asa cum precizau si specialistii - psihologi, sociologi - copiii aflati in astfel de situatii sunt la fel de traumatizati, in lipsa afectiunii parintesti, ca si aceia care nu au deloc parinti. La data primei noastre pagini, in evidentele oficiale figurau 17.019 copii aflati in ingrijirea altor persoane decat parintii naturali, de obicei bunici, matusi, veri. Despre acesti copii facea vorbire Raportul Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copiilor (raport prezentat in decembrie 2005), autoritate care-si propunea sa intreprinda masuri de protectie pentru copiii aflati in situatii de risc.In decembrie 2006, numarul copiilor ramasi singuri sau aflati in ingrijirea altor persoane, decat parintii naturali, a ajuns la 39.896, adica aproape triplu, intr-un singur an. Ei bine, desi numarul cazurilor tragice prezentate de mass-media este intr-o alarmanta crestere, autoritatile romane nu catadicsesc sa faca nimic. Ziarul "Gandul" revine, astazi, cu o noua pagina dedicata orfanilor cu parinti, tocmai pentru a sensibiliza opinia publica atat asupra fenomenului, cat, mai ales, asupra lipsei de reactie a sistemului. Se pare ca, nici in acest an, Romania nu este capabila sa ofere solutii alternative copiilor si tinerilor aflati in dramatica situatie de a se descurca cum ii duce capul, fiindca, desi au parinti, acestia nu-i pot inconjura cu dragostea si atentia lor, fiindca sunt plecati in toate colturile lumii pentru un loc de munca mai bine platit, decat cel de acasa. melania.vergu@gandul.info 07.03.07

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 06.03.2007 07:54 | 874 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (1)

0 0

11.03.2007 13:52 aderia

Opinia publica este sensibila si urmareste cu atentie aceasta problema, insa nu poate face mai nimic. Altii sunt cei care pot interveni, cu adevarat, cei care fac legile, cei care se ocupa cu protectia copilului. Este pacat de copiii care sunt crescuti de straini, lipsiti de dragostea parinteasca. Oare ei ce fel de parinti vor fi ?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

56 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN