Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Un profesor de romana, autorul a noua alarme false cu bombe

Autorii a noua alarme false cu bombe, inregistrate in perioada iunie - decembrie in municipiul Carei, judetul Satu Mare, au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Oradea, a anuntat, vineri, seful Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Oradea, comisarul-sef Nicolae Stamate.

Potrivit anchetatorilor, gruparea era condusa de Alin Variu, 27 de ani, un profesor de limba romana din Carei care voia, in acest fel, sa se razbune pe institutiile de ordine publica si justitie. In primul rand, avea divergente cu conducerea liceului unde preda, din cauza unor acuzatii de hartuire sexuala aduse de elevele sale, carora le-a trimis, in mai multe randuri, SMS-uri cu mesaje obscene.In plus, Variu avea si un dosar penal, pentru conducerea unui autoturism in stare de ebrietate.

Variu a pus la cale un plan diabolic pentru a se razbuna. A apelat la ajutorul unor tineri fara adapost din Satu Mare carora le-a trimis cartele SIM si bilete cu textele ce trebuiau citite la numarul 112. De mai multe ori acestia au anuntat in mesajele lor ca sunt o grupare islamica terorista, incheind conversatiile cu sloganul "Traiasca Jihadul Sfant" ori ca fac parte din mafia rusa a traficului de droguri.

Gruparea a cazut din cauza unei biete biciclete. Alin Variu i-a dat bicicleta unuia dintre complici drept recompensa pentru serviciile prestate. Satmareanul Boschi, un tanar fara locuinta, s-a dus cu ea la un bar din satul satmarean Ghilvaci, unde a incercat sa o vanda. Suspectand ca bicicleta este furata, satenii l-au anuntat pe seful de post. Boschetarul i-a spus acestuia de la cine a primit-o, iar politistul a sunat la Carei pentru a verifica informatia.

Audiat de politistii din Carei, Boschi a dat relatii amanuntite despre toti cei implicati in alarmele false si despre modul in care decurgeau actiunile lor. Variu ii platea cu aproximativ 50 de euro pentru fiecare actiune, unele plati fiind facute prin mandat postal. Cartelele telefonice erau cumparate din diverse chioscuri si magazine, iar continutul mesajelor il primeau scris pe bucati de hartie. Dupa lansarea mesajelor, acestia trebuiau sa distruga atat cartelele, cat si hartiile primite.

Din cele noua amenintari puse pe seama gruparii "Variu", care au costat autoritatile locale peste 100 milioane de lei - cheltuielile cu deplasarea echipelor de politisti, pompieri si genisti - trei se refereau la amplasarea unor bombe in intersectiile unor strazi circulate, doua erau la Liceul Teoretic din Carei, unde preda Variu, un altul la Grupul Scolar "Iuliu Maniu", unul la domiciliul prim-procurorului Parchetului Carei, unul la un bar, iar un altul la redactia saptamanalului "Buletin de Carei", care publicase articole negative la adresa lui.

Retinut in decembrie 2006, Alin Variu a fost pus in libertate de judecatorii Curtii de Apel Oradea, care au refuzat sa emita pe numele lui mandat de arestare preventiva. Ulterior, profesorul a fugit in strainatate, din informatiile politistilor care s-au ocupat de caz reiesind ca s-a stabilit in Ungaria. elena.muj@gandul.info

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 17.03.2007 06:53 | 2298 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (4)

0 0

17.03.2007 21:03 grigore_geta

Ce nebun

O fi iesit bine la examenul psihologic?

0 0

18.03.2007 08:05 lpopescu2001

Pariez ca da!

0 0

18.03.2007 09:54 bianca_szolo

Eu il cunosc pe tip, in timpul facultatii stateam in acelasi camin. Mi se parea un tip ok, se remarca chiar cu tot felu de publicatii. Era printre cei mai buni studenti, m-a socat vestea cand am citit-o in presa locala. Se pare ca aparentele inseala...

0 0

21.03.2007 20:50 varvari_flory

Am putea sa ne intrebam daca nu cumva a dorit sa atraga pur si simplu atentia ca exista.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

56 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN