Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Internetul trebuie regandit de la zero

Dat fiind ca Internetul actual este afectat de numeroase imperfectiuni, cercetatorii de la Stanford University incearca sa proiecteze un sistem superior de comunicatii. Intr-o prezentare pe scurt a proiectului, cercetatorii au anuntat ca "Internetul in forma actuala are deficiente grave" de a caror rezolvare depinde supravietuirea acestuia ca infrastructura globala de comunicatii. "Mai mult, suntem de parere ca deficientele Internetului nu pot fi rezolvate prin metodele conventionale de incrementare si compatibilitate cu sistemele mai vechi folosite la ora actuala in cercetarile stiintifice si in proiectarea retelelor. Programul de cercetari pe care il derulam intentioneaza sa elimine aceasta osificare a retelelor", au explicat specialistii. Prin abordarea "de la 0" a cercetarilor, si dezvoltarea arhitecturii pentru o retea globala a carei implementare ar dura 15 ani, cercetatorii intentioneaza sa proiecteze o infrastructura mult mai rapida si mai sigura, capabila sa sustina aplicatiile software de ultima generatie care deja solicita intens retelele existente. In proiect sunt implicate si companii de varf cum ar fi Cisco, Deutsche Telekom si NEC.

Cercetarile vor acoperi domenii ca arhitectura retelelor, aplicatiile de retea, tehnologiile folosite de echipamentele de retea hardware, securitatea, aspectele economice si politicile de dezvoltare pe termen lung. Aceste componente vor evolua sau vor fi schimbate in intregime pe parcursul derularii programului. Primele cercetari, care se desfasoara sub titulatura Ethane, vizeaza imbunatatirea eficientei utilizarii spectrului wireless si o abordare in intregime noua a cerintelor de securitate a companiilor. Explicatii detaliate privind intentiile cercetatorilor pot fi gasite la adresa: http://cleanslate.stanford.edu/CleanSlateWhitepaperV2.pdf . Cercetatorii de la Stanford vor prezenta primele idei privind proiectul cu ocazia unui eveniment denumit Reproiectarea Totala a Internetului - Clean Slate Design for the Internet, care va avea loc la 21 martie in cadrul universitatii. (D.Popa)
Ziarul Gandul | 21 martie 2007

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 21.03.2007 05:02 | 1150 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

56 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN