Şcoala cu
bune practici

62 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Adomniţei a suspendat concursurile pentru Educaţie

Ministrul educaţiei, Cristian Adomniţei, a suspendat, marţi, toate concursurile din minister şi din toate instituţiile aflate în subordinea sa. Conform unui ordin al ministrului, postat pe site-ul instituţiei, data la care vor fi reluate concursurile va fi anunţată ulterior. În afara posturilor din minister, nu vor fi scoase la concurs nici funcţiile de director de la casele corpului didactic. De asemenea, nu se va organiza concurs nici pentru posturile din inspectoratele şcolare, dar nici pentru cele de directori şi directori adjuncţi din şcoli. În prezent, doar în Ministerul Educaţiei există în jur de 100 de posturi care trebuie ocupate prin concurs, între care şi cel de conducere a Direcţiei de Informare Publică şi Relaţii cu Presa, post lăsat vacant odată cu plecarea fostului purtător de cuvânt, Mircea Mureşan. Ordinul a intrat în vigoare marţi, 10 aprilie. (Newsin)

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 14.04.2007 07:44 | 4423 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (24)

0 0

14.04.2007 17:50 stelacor

Hm! De parcă ar mai fi ceva de comentat!!!

0 0

14.04.2007 18:30 madagascar

Pentru directori,nu mai este necesar, concursurile pentru ocuparea...functiei s-au sustinut in noiembrie !

0 0

14.04.2007 19:55 vio61

nu toti directori au sustin in noiembrie /ex IALOMITA concurs de directori era acum in aprilie!

0 0

14.04.2007 20:08 rodicavis

Bine ar fi daca ar revizui mai multe acte norm,ative, legi, articole, etc. N-am inteles niciodata de ce un cadru didactic titular in mediul rural, si cu medie mare la titularizare,(dar asa a fost conjunctura la momentul respectiv) nu are dreptul sa se transfere pe un post in mediul urban. Mi se pare o discriminare in adevaratul sens al cuvantului.

0 0

14.04.2007 21:24 fanicabud

Sa vedem ce hotarari "intelepte" se vor lua pe parcurs...e de mirare cum unele cadre didactice mai pot fi preocupate de adevarata educatie si copiii mai pot invata, aici, in "jungla exotica" numita invatamant...

0 0

15.04.2007 14:06 jullie

ne supunem!! Si eu aveam concurs in aprilie...cine stie ce va mai fi in toamna!!!

0 0

15.04.2007 17:14 yulyana

O mare porcarie!Sunt lucruri importante de rezolvat si noi batem pasul pe loc.

0 0

16.04.2007 14:48 crisa

ati pus degetul pe rana. noi cei din mediul rural suntem afectati de discriminarea metodologiei de transfer. Cui ii este frica de noi? transfer in urban NU, posturi la concurs NU, pentru ca cei din orasele mici, mari, municipii se pot transfera pe posturile care fie ar trebui scoase la concurs. deci noua nu ne ramane nimic. ar trebui ca toata lumea sa poata participa la concursul de dosare pentru transfer. am pus problema si domnului Catalin Croitoru la Conferinta Judeteana a FEN, dar se pare ca ruralul e bun numai pentru cotizatii spre sindicat. Cine sa vorbeasca in numele nostru? poate ca ar trebui un sindicat al celor din rural, asa, sa ne reprezentam interesele daca ceilalti nu o fac. Cine e de acord cu mine? Sau poate aveti alte pareri sau solutii!

0 0

16.04.2007 14:49 crisa

ati pus degetul pe rana. noi cei din mediul rural suntem afectati de discriminarea metodologiei de transfer. Cui ii este frica de noi? transfer in urban NU, posturi la concurs NU, pentru ca cei din orasele mici, mari, municipii se pot transfera pe posturile care ar trebui scoase la concurs. deci noua nu ne ramane nimic. ar trebui ca toata lumea sa poata participa la concursul de dosare pentru transfer. am pus problema si domnului Catalin Croitoru la Conferinta Judeteana a FEN, dar se pare ca ruralul e bun numai pentru cotizatii spre sindicat. Cine sa vorbeasca in numele nostru? poate ca ar trebui un sindicat al celor din rural, asa, sa ne reprezentam interesele daca ceilalti nu o fac. Cine e de acord cu mine? Sau poate aveti alte pareri sau solutii!

0 0

16.04.2007 18:46 maresmonica

Oricum nu mi se pare normal ca posturile chiar si din conducerea Ministerului, ca sa nu mai spunem despre cele de directori de scoli,sa se ocupe la mijlocul anului scolar.Nimeni nu se gandeste ce repercusiuni au aceste schimbari asupra celorlalti. De altfel ne-am cam saturat sa se schimbe conducerea in invatamant dupa interese politice. Dar ne-am obisnuit si cu ideea ca parerea noastra nu conteaza.Revolutia ne-a adus doar dreptul de a avea o parere si atat.

0 0

16.04.2007 21:01 ramonika

ai dreptate monica.

pentru crisa:ai dreptate.nu mi se pare corect ca ,acum cand nota pentru titulariyare este aceeasi si pentru urban si pentru rural sa nu te poti transfera de la rural la urban.inainte era o motivare nota mai mica pt. a prinde un post in mediul rural (nota 5 )dar acum si pentru urban si pentru rural e aceeasi .ar trebui sa schime si metodologia aceasta.

0 0

16.04.2007 21:06 dastehno

probabil vor apărea schimbări în curând!!! ...dar ce fel de schimbări???

0 0

17.04.2007 17:14 garbearenata

Sunt de acord cu voi in privinta pretransferurilor, sunt in aceeasi situatie , titularizata cu 8,40 in rural , iar alti colegi titulari in oras fara concurs de pe vremea lui CEausescu , stau comozi.Sunt pentru un concurs pentru toti , ca o confirmare de ramanere pe post, dar fara spaga!!!!!

0 0

18.04.2007 00:12 ionescumia

N-ar fi rau ca domnul ministru sa mai simplifice documentatia necesara intocmirii dosarelor pentru ocuparea unor functii sau gradatii da merit,etc, Birocratia,scriptologia,ne ocupa 80%din timpul care ar putea fi folosit mult mai eficient in folosul copiilor si al cadrelor .Cred ca un dosar de inscriere nu trebuie sa contina ceea ce contine portofoliul unui cadru didactic. Arhiva isj-ului este plina de portofolii nu de dosare. Daca se intampla ca un cadru didactic sa nu-si gaseasca in portofoliul sau o adeverita de evaluare sau alt act eliberat anterior de isj, ai toate sansele sa nu-l primesti pentru ca nu este de gasit in arhiva. Deci ai toate sansele sa nu intri in concurs...

0 0

18.04.2007 00:43 ionescumia

Lipsa de incredere si suspiciunea planeaza asupra dascalilor.De ce realizarile acestora nu pot fi scrise si sustinute printr-o declaratie pe proprie raspundere sau sa li se vizualizeze portofoliile? Sa ataseze ei la dosarul de inscriere materialele care sa certifice munca si experienta lor ,mi se pare o decizie nedemocratica.Se pot gasi si alte solutii care sa simplifice aceasta situatie !

0 0

18.04.2007 00:44 ionescumia

Lipsa de incredere si suspiciunea planeaza asupra dascalilor.De ce realizarile acestora nu pot fi scrise si sustinute printr-o declaratie pe proprie raspundere sau sa li se vizualizeze portofoliile? Sa ataseze ei la dosarul de inscriere materialele care sa certifice munca si experienta lor ,mi se pare o decizie nedemocratica.Se pot gasi si alte solutii care sa simplifice aceasta situatie !

0 0

18.04.2007 17:06 adarina

Nu este vorba decat de "sfanta" spaga,la care nu vor renunta nici morti cei care acum conduc invatamantul romanesc,mai ales daca e vorba de cei care ocupa cu zecile de ani posturi de inspectori,de exemplu,altfel,daca ar munci cu adevarat ar mai sta pe astfel de posturi?

Eu as fi desfiintat aceste posturi,si-asa sunt aranjate toate inspectiile,asta de pe vremea lui Ceausescu,era o "moda",plus ca trebuia sa ii si ghiftuiesti pe banii tai,de ce nu spune nimeni ?Acum e din ce in ce mai rau,traiesc bine tot cei care se au bine cu inspectorii si ceilalti sufera.

Daca invatamantul se privatiza,poate o duceam mai bine,poate era o concurenta reala sau macar stiai ca esti la patron,nu ca acum,cand,pe banii statului,mafia e la ea acasa,chiar daca e vorba despre invatamant.

Poate cineva sa stearga aceste persoane de pe listele de favoriti?Nu.

Si noul ministru e o marioneta politica,care n-are nici o legatura cu invatamantul.

Dar a adus vreun ministru ceva bun in invatamant? Cei care au vrut un pic de bine,au renuntat sau au fost inlaturati.

"Prietenii" stiu de ce.

Moda cu portofoliile e o prostie,alte hartii de completat care ii avantajeaza pe cei "descurcareti".

I.S.J.-urile ar trebui sa se transforme in azile de batrani,n-ati observat?Asta nu inseamna ca tinerii sunt mai departe,in ce priveste tendinta de a parveni pe orice cai!!!

0 0

18.04.2007 17:55 yulyana

Unii dintre directorii de scoala ajung in post pentru interese personale- materiale sau pur si simplu pentru ca nu isi vad lungul nasului si nu vor sa recunoasca ca nu au habar de nimic.

Este o vorba legata de vointa. Da, Doamne dorinta, celor care nu vor! Sunt oameni de calitate care stau in umbra doar pentru ca nu sunt lasati sa faca bine, sau pur si simplu nu vor ase pune contra morilor de vand. Prea multa birocratie!!! Lucrurile inc ase rezolva in 2007 in Romania pe relatii de rudeni, prietenie, pe spagi! Si a mai fost atinsa mai sus inca o problema, pe care nici eu nu o inteleg. De ce nu se pot muta cadrele didactice la sesiune ade pretransferari de la rural la urban, dar invers se poate???????

0 0

21.04.2007 15:07 inteldani

BRAVO, ADARINA!

ASA E PESTE TOT!

0 0

21.04.2007 15:56 yulyana

FOARTE MULTI DIN CEI CARE AU FUNCTII MARI IN INVATAMANT NU AU HABAR DE NIMIC!

0 0

21.04.2007 15:59 yulyana

Cand vor inceta sa se traga toate sforile? Cand vor incepe sa fie corecti?

De ce inspectorii se uita se sus si nu trateaza oamenii la adevarata valoare? Sa nu mai vorbim de inspectorii cu personalul care dau posturile cui vor ei.

0 0

21.04.2007 22:21 anamariaoct

Probabil ca d-l ministru intentioneaza sa elaboreze o alta metodologie pt.concursul de directori,dar este total nepotrivit sa suspenzi ocuparea posturilor prin concurs din moment ce se desfasurau dupa metodologia elaborata de minister.

0 0

22.04.2007 17:56 sanda001

ne acoperim de hirtii si uitam esentialul Copilul care are nevoie de dragoste din partea noastra si nu neglijat asa cum se mai intimpla in unele unitati prescolare .sanda 001

0 0

08.05.2007 19:44 teacher22

Nu ştiu despre ce judeţe vorbiţi, dar mafie mai mare ca la jud. Neamţ nu este. Nonvalorile sunt în toate funcţiile. Şpaga şi favoritismele(nu gratuit)reprezintă modul de lucru. Aici doar lui Dumnezeu te mai poţi plânge de ceva

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

56 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN