Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Tezele cu subiect unic la romana

In clasa copilului meu cei care au 5 si 6 la romana au scris ca ma-ta e subiect *cel mult s-au mirat ce prosti sunt astia de scriu cu liniuta cuvantul acesta atat de obisnuit pentru ei!!!*, cei cu 7-8 au avut indoieli si nu au scris nimic, iar cei de 9-10 au scris subiect si atribut!!!
CONCLUZII:
1. MAMA LUI de profesori care nu mi-au invatat copilul toate exceptiile!!!! Dati-i afara pe toti si lasati numai pe cel sau cea care a facut varianta asta de subiect pentru un copil de 13-14 ani!!!
2. MAMA LOR de autori de manuale care nu pun ei toate exceptiile GRAMATICII ACADEMIEI in manualele pentru copiii de gimnaziu! ARDETI-LE, MA-TA LOR DE MANUALE!
3. MAMA LUI cui a conceput subiectul!
4. MAMA LUI cui a acceptat baremul publicat pe net!

Iaca *predicat verbal* asta am avut de zis!

NB.
Imi cer scuze pentru acei profesori onesti, cinstiti, care isi iubesc meseria, dar ar fi trebuit sa vedeti fata copilului - care a facut restul perfect, sigur ca e de vazut ce a facut la interpetarea textului si la caracterizare / unde el a ales Mihai Viiteazul/ cand a auzit ca "ma-ta" e subiect pentru ca e o exceptie a GA, VOL I - bietul de el nici nu stia ce e aia GA!

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: xantipa_genny | 22.05.2007 21:04 | 2026 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (6)

0 0

22.05.2007 22:35 asafteimonalisa

elevii din liceul teoretic marin preda din odorheiu secuiesc 11 din 17 au obtinut peste 9 si trei au luat 10 la tezele cu subiect unic la romana.Nu sa copiat si au fost foarte bine pregatiti de doamna lor profesoara .

0 0

23.05.2007 17:57 sorinborodi

E foarte bine ca la [L]iceul [T]eoretic [M]arin [P]reda din [O]dorheiul [S]ecuiesc nu s[-]a copiat la teza unica de L I M B A R O M A N A,si corectorii ,probabil,au fost de treaba .In special la greselile de ortografie,s-au prefacut ca nu exista !

0 0

24.05.2007 13:04 andreea_duduman

DE CE ELEVII CARE AU ARIE CURRICULARA ADAPTATA AU PRIMIT ACELEASI SUBIECTE, CU TOATE CA PROGRAMA ACESTORA E DIFERITA?

0 0

24.05.2007 17:11 deliailica

Cei care stateau bine cu logica vedeau ca sunt 6 pct. si nu se puteau imparti la 4 raspunsuri...solutia era ca erau 3 cuvinte! Problema era la ex. 8 si 9...sunt atat de discutabile raspunsurile,... unii profesori, care au fost mai categorici, n-au punctat pe cei care au zis ca tatal a facut bine cand si-a izgonit fiica...eu le-am dat punctajul, in functie de cat de bine argumentat a fost raspunsul, indiferent de ideea imbratisata. Pacat ca profesorii insa n-au reusit sa-i invete pe copii sa caracterizeze un personaj, asa cum scrie la carte...eu fac asta cu copii de-a 5-a deja...e greu lucrul dupa un plan dat, parintii nu cred ca agreeaza ideea...din 41 de lucrari, doar unul auzise de caracterizare directa, indirecta scl. O generatie relativ mediocra, cu putine varfuri, chiar daca am fost generoasa la notare...depunctari mari la ortografie si punctuatie...

0 0

27.05.2007 00:02 dr_letter

Credeam ca sunt eu anormala si am ajuns un fel de Don Quijote care se lupta cu morile prostiei propunatorilor de subiecte de teze, teste si olimpiade ! Daca va racoreste ca un prof. dr. in limba si literatura romana este perfect de acord cu dv. ....

Aceste subiecte dovedesc incompetenta crasa a celor care le fac si care au fugit de munca grea de la catedra ca sa se "dea" importanti la niste amarati de copii !

0 0

28.05.2007 12:34 tedicoman

Trebuie sa recunoastem ca romana predata la gimnaziu e penibila,nu are functionalitate practica,elevii nu sunt invatati sa comunice,se pune accentul pe stilul vechi de memorare a comentariilor si a caracterizarilor iar textele...sa fim seriosi.Figurile de domnitori,de haiduci,de barzi patriarhali nu mai corespund orizontului de asteptare al elevilor, sunt caduce.Mania superlativelor patriotarde se mentine,copiii nu sunt invatati sa problematizeze...si daca da,nu iau nota maxima la tezele astea idioate, care favorizeaza tocilarii si mangaie orgoliile dascalilor care ii produc.De acord cu dr.letter.Nu depunctarile pentru grafie si punctuatie sunt problema,sunt atatia parinti care nu stiu sa scrie un bilet dirigintelui.Problema este materia neatractiva si absurditatile conceptuale.

Copiii sunt scarbiti de literatura din manual,o lectie plicticoasa de istorie,cu adaugiri fictive.Copiii nostri nu citesc decat comentarii literare exclusiv pentru nota,lucru care ma ingrijoreaza in conditiile in care habar n.au sa citeasca o carte buna.Nu au placerea lecturii.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 18 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

10 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN