Şcoala cu
bune practici

56 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

EDUGATE: Invitatie evenimente 1 si 13 iunie.


Romania sufera in momentul actual o foarte mare transformare calitativa datorata integrarii in UE.

Pentru ca aceasta integrare sa se fructifice printr-un management corespunzator e necesar sa primeze criteriille calitatii in managementul national adica competenta si responsabilitate prin conectarea clasei politice la resursa de competenta si responsabilitate.

In acest moment sustinerea politica a unor programe lipsite de evaluare pe aceste criterii devine vicioasa si toxica.

Din acest motiv, e nevoie ca managementul national sa fie facut de oameni cu foarte inalta competenta si responsabilitate, si nu pe criteriile majoritatii parlamentare.

Romania trebuie sa se concentreze in acest moment pe proiecte de dezvoltare si integrare pe programele de dezvoltare durabila avand educatia si protectia mediului ca motoare de dezvoltare si obiective de interes national.


Un guvern de specialisti trebuie sa realizeze proiecte de o performanta suficient de inalta pentru ca un parlament responsabil sa le evalueze pe criterii de eficienta, adecvare, optim social, capacitate de viziune globala, capacitate de implementare si de raspundere organizatorica si sociala, responsabilitate, competenta.

Integrarea europeana cere Romaniei politicieni profesionisti, nu politruci, pentru rezolvarea problemelor majore si crizelor actuale, pentru ca acestea sa nu se transforme in dezastre.

Dezvoltarea nationala nu este un meci de fotbal asupra caruia sa se faca evaluari pe criterii de suporterism.

E nevoie la momentul actual ca specialistii sa-si spuna cuvantul in afara tuturor jocurilor politice, care nu adauga nici un plus de valoare la dezvoltarea nationala.

Pentru dezvoltarea nationala Educatia este unul dintre proiectele de interes public numarul 1.





INVITATIE LA EVENIMENTE

EDUGATE va invita sa parcurgem tunelul timpului: "Cum ar arata Romania cu o educatie de excelenta?" in cadrul a doua evenimente majore realizate cu sprijinul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.
Agenda va cuprinde abordarea unor subiecte precum: "Putem oferi alternative fenomenului de migratie a creierelor (Brain Drain)? Cine are nevoie de talente si inteligente de varf in Romania? Avem specialisti competenti si responsabili care pot oferi Romaniei sprijin pentru integrarea cu succes in Uniunea Europeana?"

Scopul evenimetelor: Promovarea tinerilor de exceptie, si a nevoilor acestora pentru o educatie de excelenta; promovarea educatiei de excelenta si a ofertelor de sprijin din partea mediului de afaceri, a societatii civile si a institutiilor statului, promovarea specialistilor autentici.

Desfasurare:

1 iunie, Vineri, orele 1-5 pm - Panel de experti in educatia de excelenta alaturi de copii si tineri talentati
13 iunie, Miercuri, orele 1-5 pm - Eveniment programatic, cu o abordare profesionala a subiectelor din partea specialistilor, expertilor, liderilor in domenii de referinta pentru Romania.
Ambele evenimente au loc in sala Infoeuropa, Calea Victoriei 88, in sediul Bibliotecii Centrale Universitare.



De ce?

1. 2007 este Anul European al Egalitatii de Sanse.

2. Legea 17/2007 privind educatia tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta a fost adoptata, insa sprijinul politic si bugetar este inexistent. Prevederile legii nu sunt inca sustinute si de adoptarea metodologiilor care sa ofere cadrul de punere in practica a legii. Metodologiile au fost elaborate si propuse de IRSCA Gifted Education in termenul legal de 90 de zile prevazute de lege si se afla deja pe masa MEC, fara a fi insa adoptate, desi au primit aviz favorabil din partea forurilor internationale de maxim prestigiu profesional. Adresa unde materialele pot fi consultate este:

http://www.supradot ati.ro/resurse/ documenteleptmec .zip

3. Populatia nu este constienta de extraordinara misiune pe care o poate avea pentru Romania o educatie de calitate. Destinul unei alte Romanii s-ar putea traduce prin sintagma 'educatie de excelenta'

4. Fiecare copil are un potential ce poate fi descoperit si hranit printr-o educatie de excelenta. Acesta ar fi primul pas pentru a oferi intregii lumi sansa sa cunoasca faptul ca educatia de excelenta nu este o educatie elitista, nu se adreseaza unui procent redus din populatia scolara, ci prin programele de imbogatire a curriculei ("enrichment"), accelerare ("acceleration"),"tutoring" si "mentoring" se adreseaza scolii in general; prin aceste programe sunt promovate, formate si dezvoltate abilitatile naturale si potentialul tuturor copiilor.





Printre invitatii de marca se numara: Dl Florian Colceag, Presedinte EDUGATE si IRSCA Gifted Education; Dl Dan Manoleli, Presedinte FDSC; Dl Marian Stas, Presedinte CODECS Foundation for Leadership; Dl Constantin Balaceanu-Stolnici, membru de onoare al Academiei Romane, presedinte Fundatia EXCELSIOR pentru Arta, Cultura, Stiinta; Dl Iustin Capra- reputat inventator roman; Dna Lia Perjovschi si Dl Dan Perjovschi - artisti; Dl Alexandru Caragea-fizician, Centrul de Studii Complexe; Dl Marcel Capraru, Presedinte Asociatia Alternative Pedagogice; Dna Carmen Cretu, Presedinte RO-TALENT;Dna Mona Serbanescu, Presedinte Fundatia Preasfanta Fecioara Maria, Gradinitele "Arc-en-Ciel", Scoala "Anastasia Popescu"; Dna Geanina Pletea, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei; Dl Thomas Csinta, Director Stiintific CUFR- Consultanta Universitara, Studii & Cercetari de pe langa Scolile Superioare Franceze de Inalte Studii; Dl Ion Neacsu, Facultatea de Psihologie a Universitatii Bucuresti; Dna Adina Tulbure, Director Cercetare Tehnologii Didactice Intuitive, Creative Media & Art; Dna Monica Tataranu, Director Executiv Casa Retro; Dna Ana-Maria Sireteanu, presedinta A.R.C.V.I.P. P, Asociatia culturala pentru promovarea imaginii valorilor culturale prin proiecte si programe; Dna Mariela Neagu, secretar de stat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului; Dl Alexandru-Catalin Dicu, Director general, Directia Generala de Asistenta Sociala; Dl Radu Georgescu, Presedinte Grup GeCad; Dl Cristian Stoica, CEO Aquasoft; Dl Silviu Hotaran, General Manager Microsoft Romania; Dl Flaviu Radulescu, director cercetare si dezvoltare, Hostway Lab Romania; Dl Alexandru Lapusan, CEO ZITEC si multi altii.


Lista este deschisa participarii unui numar de 45 de invitati. Participarea dvs. poate fi anuntata la 0729 029.484. Persoana de Contact: Monica Gheorghiu.

Aceste evenimente au o misiune esentiala: aceea de a da sansa populatiei si fiecarui tanar sa inteleaga ca viitorul lui este in Romania si ca Romania ii poate asigura viitorul printr-o educatie de excelenta si o piata de competente care sa-i valorifice potentialul si sa-i aprecieze adevarata valoare.

Invitam media sa participe activ la reflectarea evenimentelor.





EDUGATE
http://www.supadotati.ro/edugate
0729 029.484.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: adinatulbure | 24.05.2007 23:41 | 1811 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

35 voturi | 1 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN