Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

culmea sindicalismului

Culmea sindicalismului

Sindicaliştii se opun măririi salariale propuse
25 MAI 2007


Fsli si „Spiru Haret” nu sunt de acord ca, de la 1 octombrie, salariile profesorilor cu gradul I să fie mărite cu 10%, în plus faţă de cele 23 de procente deja cunoscute, cum se aprobase marţi în Comisia de Învăţământ din Camera Deputaţilor. Tot marţi se aprobaseră şi creşteri de 5% pentru profesorii universitari şi de 15% pentru lectori, asistenţi, preparatori şi conferenţiari. Sindicatele resping majorările pe motiv că se creează discriminări între profesori. „Sunt măsuri populiste. Sunt luaţi în seamă 60.000 de oameni şi daţi la o parte 300.000”, declară Mariana Becic, vicepreşedinte FSLI. Gheorghe Isvoranu, liderul „Spiru Haret”, ne-a declarat că aceste modificări au fost gândite de profesorii universitari din Parlament. Reacţia sindicatelor a determinat Comisia pentru Învăţământ să readucă în discuţie ordonanţa. (M.C.)

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: xantipa_genny | 26.05.2007 10:58 | 3605 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (37)

0 0

27.05.2007 12:01 teuka

mi se pare corect sa se dea tuturor profesorilor un salariu dece4nt. Trebuie sa ai neaparat 20 de ani in invatamant si gradul I pentru a te bucura de niste venituri decente? dar la tinerii din invatamant s-a gandit cineva? la nevoile varstei lor? noi ce sa facem sa imbatranim mai repede ca sa avem salarii bune?

0 0

27.05.2007 13:12 szydana

Vreau sa ii rog pe " domnii parlamentari" sa traiasca macar o luna din imensul salariu al unui profesor care nu are inca gradul I didactic...Si culmea profesorii nu dorm sau citesc ziarul in timpul orelor de curs oricat se incearca de catre unii sa ne denigreze.Dar de ce ne miram?...Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.

0 0

27.05.2007 13:21 lili_k

oameni buni, mai gandeste cineva?

am obtinut anul acesta gradul didactic I si am 10 ani vechime - nu 20 !!!salariul meu va creste cu ~200 ron - insa am facut ceva pentru a ajunge aici:am muncit ! nu ca un alt coleg al meu care are 30 de ani vechime si care a stat , si iar a stat.....si a tot stat.....si totusi avea salariul mult mai mare dacat al meu !

sunt de acord cu diferentele salariale bazate pe obtinerea unor grade didactice insa ce spuneti de cele acordate pentru vechime?????!!!!! acolo e buba cea mare!

stai, te invechesti, fara grade, fara stress, salariul merge si cel tanar munceste de-l ia naiba si vine unul care doar a asteptat timpul sa treaca si-i spune ca e prea tanar sa aiba un salariu decent! asta e corect????!!!!!

0 0

27.05.2007 14:02 ioncicu

Prima problema este ca toata lumea din invatamint sa aiba un salariu suficient.

Apoi, este natural ca un grad didactic sa insemne o suma semnificativa in plus la salariu.

Asta arata ca unul este mai preocupat decit altul sa se perfectioneze si atunci trebuie stimulat.

In alta ordine de idei

La ce va asteptati de la niste lideri sindicali total dezinteresati de soarta profesorilor?

S-au mai schimbat guverne , presedinti numai liderii de sindicat au ramas aceeasi de 18 ani.

0 0

27.05.2007 16:11 stefanavoicu

Sunt de acord ca salariile din invatamant sa fie decente, dar corect este ca obtinerea gradelor didactice sa fie rasplatita pe masura.La un moment dat intre un invatator cu gradul II exista egalitate ( in ceea ce privea salariul) si un invatator debutant. Acest lucru nu era tocmai corect.Este grav daca liderii sindicali considera aceste mariri salariale diferentiate drept discriminare. Noi nu am fost discriminati cand am primit mariri mult mai mici decat debutantii??????

0 0

27.05.2007 17:19 valentina

Gradul didactic I se poate obtine la minim 10 ani...deci tineri colegi..SPOR LA TREABA.

Mare dreptate au colegii lili k, ioncicu, stefanavoicu...DAR S-A-NTREBAT CINEVA DACA LIDERII NOSTRI AU GR.DID.I?

D-na Becic e de mult timp pensionara...iar ceilalti liderii nu mai stiu cate rubrici are o fila de catalog...ca doar n-au mai fost la catedra de ani...

0 0

27.05.2007 17:39 alirodi

"vine unul care doar a asteptat timpul sa treaca"...Ce te face sa crezi ca noi, cei mai in varsta doar am lasat timpul sa treaca? Stii cum este sa lucrezi cu 42 de copii in clasa? Daca aveai 35 erai norocos! Nu vreau sa mai intru in amanunte, un singur lucru vreau sa mai adaug: printre colegii si cunostintele mele, in varsta, nu stiu pe niciunul care sa nu aiba gradul didactic I, deci nu am stat chiar degeaba.

0 0

27.05.2007 19:59 lili_k

scumpa d-na alirodi ce am scris mai sus nu sunt povesti de adormit copii ci un fapt concret care pe mine m-a intrigat inca de acum 10 ani, cand la doar 20 de ani intram ca toti absolventii liceului pedagogic, din nou in scoala insa la catedra. Anii au trecut, mi-am dat def-ul, gradul II si recent gradulI , sunt in ultimul an de facultate, am publicat diverse materiale in reviste de specialitate, am sustinut in cadrul cercurilor pedagogice 2 lectii din care prima a fost in primul an de invatamant( cand predam la simultan!!!) timp in care stimatul meu coleg dormea linistit noaptea ! si... culmea am primit un amarat de salariu de merit abia anul trecut, bineanteles dupa ce l-a primit si colegul meu - nu de alta dar ar fi fost rusinos de-a dreptul sa iau salariul de merit inaintea unui om cu vechime!!!! dar care avea doar definitivatul dat la "numai" 30 de ani vechime in invatamant!

Si... referitor la cei 35-42 de copii cu care spuneti ca ati lucrat in clasa, scuzati-mi impertinenta,insa doar ii aveati in clasa - stiu asta deoarece am facut si eu parte dintr-un colectiv mamut in care s-au facut remarcati doar cei cu parinti bine pusi, noi, restul eram dati la spate - si uite ca am razbit si noi si acum va putem reprosa greselile!

MORALA:CAND VIATA ITI OFERA DOAR LAMAI FACI O CITRONADA! FIECARE DINTRE NOI ARE DREPTUL LA VAICAREALA...INDIFERENT DE VARSTA SAU MILENIU!

0 0

27.05.2007 20:28 pistol_mada

eu abia urmatorula n scolar am dreptul sa ma inscriu la gradul I...nu stiu daca mi se pare corect, dar la mine sunt unele doamne cu gradul I care mai dorm inca pe fuste...din pacate..si mai sunt si fete tinere care fac acelasi lucru...mi-as dori in schim salarii decente pentru toata lumea

0 0

27.05.2007 20:43 elina

Cand unii se cearta...cine castiga???

Nu intrevad o crestere salariala echitabila, asa ca vom ramane toti ca si pana acum: dezbinati si fara bani!

Nu am incredere in liderii de sindicat! Ei sunt cei care se opun cresterii salariale in numele nostru??? Cati dintre dvs. ati fost consultati in acest sens?

Pentru colegii fara gradul I: Cresterile salariale de pana acum v-au favorizat, iar noi, cu destula vechime si cu grd. I am avut rabdare , caci v-am inteles! N-am fost impotriva voastra atunci, ci noi v-am sustinut!

0 0

27.05.2007 20:58 novischi

TOTI AM RABDAT 10 ANI PT. A AJUNGE LA ACEST EXAMEN DE GRAD I , ACUM DE CE SA FIM PUSI LA UNISON CU CEILALTI? TOT NOI PRIMIM PUMNI IN CAP PANA CAND..... ????

0 0

27.05.2007 22:53 lusi

pt. lili k : nu poti generaliza experiente traita de tine in clasa mamut; in primii ani de activitate am lucrat si eu cu 44 de elevi si cred ca-ti dai seama ca fiind debutant nu-mi permiteam sa lucrez asa cum spui tu; mai mult tot ce insemna documentatie(planificari, conspecte, etc.) erau sarcina celui mai tanar iar de recompense.............Pana sa fie recompensata munca in invatamant mai este.........Si cum noi n-am fost uniti in nicio situatie ci ne-a interesat numai bunastarea personala o sa curga multa apa pe Dambovita pana sa reusim si noi ceva(sau poate sa curga apa pe oricare rau din lumea asta mare)

0 0

28.05.2007 10:43 lungu1on

Dca nu se accepta acum aceasta suplimentare , indiferent cine o va lua , s-ar putea sa n-o mai vedem niciodata . Pentru ca numai profesorilor universitari li s-a marit salariul , acum ceva timp , marirea celorlalti , ca procent , e mai mare .

0 0

28.05.2007 13:18 gabialbu

Subscriu opiniei colegei lili k. Cred ca ar fi fost o masura stimulativa pentru multi dintre dascali, mai ales ca gradul I nu presupune competitia....decat cu tine insu(a)ti.

0 0

28.05.2007 14:30 lenav7

Isi pune cineva intrebarea daca gradele se iau doar pe munca? Hai sa fim seriosi! Stie tota lumea cate se pot intampla! Sunt cadre didactice care habar nu au ce scrie in propria lucrare!.............Cel mai bun criteriu de departajare a salariilor ar trebui sa fie eficienta masurata corect, de catre cine trebuie! Dar astea sunt utopii!

0 0

28.05.2007 18:21 marietaj

Stiti ce pensie are un profesor? Si cand s-au luat gradele didactice chiar se muncea pt. asta. Halal sindicat! Uneori cred ca ne meritam soarta ca prea acceptam totul.

0 0

28.05.2007 18:23 dama

Sunt de acord cu lenav7 că sunt cadre didactice care nu fac nimic şi iau gradul I în virtutea inerţiei, dar să nu generalizăm. Anul acesta şcolar primesc şi eu banii pentru gradul didactic I şi am muncit foarte mult ca să-l obţin. Nu este corect ca tocmai sindicatele să refuze acest drept al nostru. Atâta stres şi oboseală cum am simţit în ultimii doi ani în învăţământ m-au obosit încât nu doresc vacanţa decât pentru somn şi ca să mă ocup de fetiţa mea. Daţi-ne măcar dreptul de a ne putea creşte decent copiii, chiar dacă învăţământul este o cenuşăreasă (salarii, drepturi, fără bonuri de masă şi cu o lipsă de respect aproape totală din partea societăţii şi a elevilor pe care-i educăm).

0 0

28.05.2007 18:42 monas

Hai sa va spun si eu ceva:nu am nimic impotriva dascalilor cu grad sau fara grad, sunt si eu printre ei, dar nu credeti ca ar trebui sa ne referim strict la problema? De unde ideea ca cei cu gradul I muncesc mai mult, sau invers? Nu credeti ca munca depinde de om? Nu de o hartie pe care scrie sau nu scrie "grad"? Cred ca pana la urma ne meritam soarta, atata vreme cat ne mai intereseaza ce se petrece in ograda vecinului...Atata vreme cat nu suntem uniti, pana cand ne aruncam unii altora acuzatii referitoare la munca noastra, pana cand ne vorbim unii pe altii de rau, sa nu ne asteptam sa ne vorbeasca altii de bine! Sau sa ne faca vreun bine!...

0 0

28.05.2007 21:48 imbuz06

Uf! Multa obida! Eternul conflict intre generatii... Nu am nicio parere, doar ma doare... Sistemul este de vina, nu noi.

0 0

29.05.2007 10:39 andrei_sebastian

pentru lenav7. Cine sunt aceia care "care trebuie" sa ne evalueze si ce problema ai tu cu cei care au gradul I ? Ai macar definitivatul de esti impotriva tuturor tu, draga sau dragule?

0 0

29.05.2007 16:49 lumiandrei_2005



Va rog ,dragii mei colegi !

De ce trebuie sa ne aruncam cu pietre unul in altul ?

Pentru niste amarati de bani ?

Si va rog sa nu mai vorbiti de liderii sindicali pt ca ei cunosc mai bine ce capcane intind cei de la GUVERN

Exista la fiecare sindicat jurist si contabil care calculeaza ce vor sa ne dea (adica praful de pe toba )

Sa nu credeti ca sunt lider sindical ,dar am vazut de atatea ori cum negociau

Si pt ca am vazut ca sunteti ff acizi va recomand sa nu mai va dati in vileag defectele pt ca asa pierdem

Eu care am destula experienta nu m-am dat de ceasul mortii dc nu am gradatie sau salariu de merit desi.. si muncesc destul si am gr I DE MULTI ANI

ATACURILE NU VA SUNT DE NICI-UN FOLOS !

Tinerii sa invete sa se stapaneasca ,iar ceilalti sa dea sfaturi intelepte

0 0

29.05.2007 19:48 mia_ular

Eu am facut completare de studii(colegiu) pentru a beneficia de incadrare mai buna si o pensie decenta, Si ce am descoperit??? Ca la studii egale,incadrarea nu e EGALA, Profesorii, absolventi ai Institutelor de 3 ani au alta incadrare fata de absolventii de colegiu( INSTITUTORI). DE CE???

Pentru ca la Gradinite nu sunt BARBATI iar la clasele primare ponderea o au femeile. NO COMMENT

0 0

30.05.2007 14:52 ylang

Eu consider de bun augur aceasta propunere de marire.Este meritul celor care au trecut peste anumite examene.Sa privim partea buna a lucrurilor.Acest lucru este si o motivatie in plus pentru cei care isi vor da gradele pe viitor.

0 0

30.05.2007 17:35 dama

S-a aprobat.

0 0

30.05.2007 19:05 radumariutza

Am avut in clasa 40-44 copii si n-am dormit la catedra. Dovada sunteti dumneavoastra, care azi ne sunteti colegi. Pacat ca unii n-ati vazut munca noastra! Peste cativa ani, se vor gasi si dintre elevii pe care ii pregatiti unii care sa va spuna ca nu ati facut nimic pentru ei. Asta nu inseamna ca e si adevarat... In rest, sa fim uniti! Sa ne "certam " cu cine trebuie, nu intre noi.

0 0

30.05.2007 19:36 professorbujor

Eu cred asa :Retribuirea muncii trebuie facuta in functie de rezultate.Daca pentru obtinerea acestor rezultate sunt necesare parcurgerea unor etape de perfectionare ,aceasta trebuie sa fie preocuparea celui in cauza.In realitate sunt nenumarati gradati,in toate profesiile si meseriile care castiga banii in functie de C.V. si nu de rezultatele muncii.Se pleaca de la o ipoteza partial gresita.

0 0

30.05.2007 20:55 iasi

Consider cea mai mare discriminare ce poate fi facuta intre c.d.Sunt persoane care si-au luat gradele numai pe baza de relatii,unii pe timpul mandatului de direcyor de scoala care n-ave nimic comun cu munca la clasa,mai mult unii habar nu au de noile schimbari vizavi de programe scolare si tot ce tine de procesul instructiv-educativ,adica au ramas pe vechi,pana si un proiect didacti il redacteaza dupa structura veche.Am asistat la multe sustineri de gradul I si sincer m-a dezgustat modul in care cu atata usurinta iau unii acest examen ,binenteles cu nota maxima.Hai sa fim realisti cu cei ce nu au grade ,nu inseamna ca nu sunt pregatiti si ca muncesc mai putin.Nu am vazut niciodata un profesor cu gradul I sa se ofere sa tina o activitate pentru a demonstra ca este mult mai pregatit decat ceilalti,de cele mai multe ori se feresc de asa ceva.Sper ca sunt destule capete luminate sa gandeasca corect.Se stie ca pentru a-ti lua gradul I trebuie sa cheltui ceva bani.V-ati gandit ca unii colegi au situatii deosebite si nu-si pot permite?Fiti adevarati dascali si nu lasati marul discordiei sa patrunda in gradina noastra!

0 0

30.05.2007 23:35 dr_letter

Cei tineri au marea sansa ca acum sa-si poata sustine relativ repede gradele didactice. Cei mai varsta a trebuit sa astepte ani, pentru ca legea nu le permitea. Asa ca nu vad de ce salarizarea ar tine cont de vechime si nu de gradul de specializare si de perfectionare in meserie, mai ales cand ai aceste sanse ! Si gradele se pot lua si pe ce ai in cap, daca esti atat de bine pregatit incat sa rezisti si "pilelor". Jigodiilor le este frica de oamenii bine pregatiti....

0 0

31.05.2007 22:33 satyrycon

Romanul are o vorba: "De la omu` al dracu` sa iei ce-ti da ( si cand iti da)". Asa ca... daca "nepretuitii" nostri guvernanti si parlamentari se milostivesc sa coboare privirea si asupra "nimicniciilor noastre" nu vad de ce ne punrm de-a curmezisul....

Dar asta ar trebui sa fie o alta poveste ... cu liderii, alegerile noastre si nu in ultimul rand cu dezbinarea noastra.



"Una salus victis nullam sperare salutem"

0 0

31.05.2007 22:40 oanamihaela

Prof.gr.I

De aproximativ 10 ani, fiecare marire se face nu prin marirea valorii punctului pe baza caruia ar trebui sa se calculeze salariul, ci printr-o grila prin care se acorda cel mai mare punctaj profesorilor incepatori si cel mai mic profesorilor cu vechime si gradul I( acestia au primit circa 50% din cat au primit profesorii incepatori). In 2004, cand domnul Nastase a acordat o marire cu caracter electoral, s-a aplicat cea mai ciudata grila: crestere cu peste 20% pentru profesorii stagiari si cu gr.II; circa 18% pentru profesorii stagiari; circa 14% pentru profesorii cu gr.I. Tot atunci au disparut sporul de stabilitate si de stres, fiind trecute in salariul de baza (incalcandu-se statutul cadrelor didactice). Rezultatul pentru mine: dupa ce am extras din noul salariu de baza sporurile ascunse, am ajuns la concluzia ca adevaratul meu salariu este mai mic decat al unui profesor cu gr.II cu 3-4 mai tanar decat mine.In curand voi iesi la pensie, o pensie de mizerie, datorita acestui sistem ciudat si ilegal de crestere a salariului. Propun sa se realizeze o lege corecta a salarizarii care sa se respecte . Sa se mareasca valoarea punctului de baza pentru calculul salariului.

0 0

01.06.2007 20:36 ela52

Prea mult venin, doamnelor si domnilor colegi ! Est modus in rebus, spuneau candva latinii .Toate vorbele aspre rostite mai sus seamana a invective si parca nu se potrivesc cu postura de cadru didcatic.E drept insa ca saracia - pecuniara si morala - poate duce la asemenea iesiri, acuze nefondate, vorbe fara masura.Anul scolar a fost lung, vacanta e aproape, hai sa ne pastram bruma de decenta ramasa!

0 0

01.06.2007 21:59 floarebernad

sunt de acord ca dascălii să fie retribuiţi după rezultate însă am încă îndoieli în ceea ce priveşte evaluatorul.De ce spun asta?Pentru că am senzaţia neplăcută că pleacă ai noştri, vin ai noştri

0 0

01.06.2007 22:45 lililistanciu

Poate ca ar trebui sa vedem si partea buna a articolului. Daca celor cu gradul I li se vor atribui mai multi bani , pentru ca au gradul I, ar trebui sa fie un imbold pentru toata lumea, o incurajare de a merge mai departe si de a-si da gradele, de a se perfectiona. Cand am intrat in invatamant aveam cateva sute de mii salariu. Pe masura ce mi-am dat gradele( acum sunt la gradul I), mi-a placut cum se mai creste salariul, dar nu am uitat niciodata de la ce bani am plecat.De fiecare data cand m-am inscris la grad, mester etc.,m-am gandit permanent la costurile implicate, dar am mers mai departe. Nu este mometul de cearta intre noi, este bine sa ne gandim ce sa facem sa putem obtine cat se poate de mult.Salarizarea in invatamant la inceputul carierei este o problema grava a sistemului.Poate ca aici ar trebui sa se bata foarte tare domnii de la sindicat. Cu un salariu de profesor, nu se poate intretine pe sine, daramite si o familie cu toate problemele implicate.Nu este vina nimanui ca un profesor care si-a luat gradul I benefiaciaza de cele care se dau.A muncit ca sa ajunga acolo.De asemenea nu-mi place nici sa vad profesori care-si dau un amarat de definitivat in 10 ani. Trebuie sa fim realisti.

0 0

02.06.2007 12:10 dany-t

cred ca daca salarizarea ar fi facuta ca in vest toti am fi multimiti: educatori sa aiba cel mai mare venit pentru ca ei formeaza copiii pentru activitatea scolara , apoi invatatorii si la urma profesorii preuniversitari si universitari.

0 0

02.06.2007 12:48 mitroimioara

Scuze! Ma numar printre cei care nu au grade didactice.De ce?Pana in 1990 nu m-am putut inscrie deoarece nu am incheiat "contract de porc", adica primarul din comuna nu mi-a dat avizul sa ma pot inscrie la gradul II.Dupa revolutie, m-am inscris si...dupa ce am invatat cat am putut (si am o mare putere de munca)am picat cu media 7,98. Daca luam la mate nota 9-treceam, dar prof. respectiv m-a notat cu 8, desi am tratat subiectul de metodica f.b.( Jocului didactic la orele de mate - subiect super ),iar subiectul nr.1,desi a fost f. greu - Polinoame- l-am rezolvat .In sala cu mine au fost cadre didactice care nu au rezolvat niciun subiect si au primit nota 10, iar eu, 8.Daca nu stiam si primeam nota 4, nu-mi parea rau.Am incercat sa fac contestatie, dar mi-a fost imposibil sa gasesc pe cineva.Disparuse toata lumea...Cu permisiunea dvs., a celor care sunteti porniti impotriva "cadrelor fara grade" doresc sa mai subliniez faptul ca la toate inspectiile (si au fost destule),la toate brigazile ,cercuri ped....am obtinut calificativul fb.,sau nota 10, de asemenea seriile pe care le-am avut au fost si sunt cele mai bune din scoala. Lipsa gradelor did. nu m-a impiedicat sa-mi iubesc meseria si sa ma dedic ei.Am colegi cu grade care fac mult caz...dar din pacate numai atat. Probabi e frumos sa dormi la umbra acestor grade...nu e valabil ptr. toata lumea, evident...Am 50 ani, nu ma consider batrana, merg la cursuri de perfectionare,utilizez calculatorul,sunt la curent cu noutatile,imi pregatesc copiii cum pot eu mai bine, am participat si voi participa la olimpiade si la alte concursuri,...,dar nu am grade didactice. E normal sa fiu judecata atat de aspru? Poate ca da, dar numai ptr. faptul ca nu am facut rost de pile.Am gandit ca nu e nevoie.(?!?!) Rezultatele sunt cele care vorbesc!"teoria ca teoria,dar practica ne omoara"...

0 0

04.06.2007 17:33 gabi218

Nu stiu cine a postat articolul,dar eu am trimis un mesaj la fsiispiruharet si azi am primit raspuns.Mi-au scris ca niciodata Federatia nu s-a impotrivit acordarii unor cresteri salariale pentru c.d.Din contra, a sustinut acordarea de cresteri salariale atat pentru c.d. cat si pentru c.d auxiliar si nedidactic, sens in care au inaintat Executivului si Legislativului o serie de adrese si propuneri legislative de reglementare a unor drepturi suplimentare pentru personalul din invatamant.

Atunci credeti ca are rost sa ne mai suparam si sa ne dezbinam? Cine oare o avea interesul asta?!

0 0

19.06.2007 13:03 laurentziu_roshu

felicitari, gabi218

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 18 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

10 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN