Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

concursul Micul Matematician, editia 2007-2008

Asociatia InteligenT, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Editura Nomina, organizeaza editia a II-a a concursului Micul Matematician.Spre deosebire de prima editie, in acest an, ne-am propus sa coborim treapta de testare a elevilor la clasa a II-a si sa realizam un proiect de dezvoltare a performantei scolare pentru cei mici.Toate cadrele didactice interesate de dezvolatrea acestui proiect national, care are ca scop: identificarea, descoperirea si premierea elevilor care manifesta interes deosebit pentru matematica, sunt rugate sa trimita observatii si propuneri pe adresa asociatiei:InteligenT@gmail.com

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: allex | 02.09.2007 17:28 | 12642 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (39)

0 0

02.09.2007 20:13 sorinborodi

Cata vreme exista concursuri,e bine...

Nu ma pot,totusi,abtine sa nu intreb: daca si MECT este partener,de ce se mai percepe acea taxa de 12 RON/elev ???

Ministerul nostru brav,care a purces la 'evanghelizarea' comunitatilor romanesti din Spania si din Italia, Minister care plateste cu peste 60 RON ora de ...nu stim exact ce,desfasurata pe plaiuri iberice sau italice,permite colectarea acestei taxe ?De la niste copii care,culmea,VOR sa invete ?

Pentru o astfel de actiune laudabila, MECT nu a gasit fonduri,de trebuie apelat la buzunarul copiilor ???

E o politica educationala pe care nu o mai intelege nimeni...Care va sa zica,elevul isi oboseste creierii, invata, vrea sa participe la un concurs si,culmea,mai si plateste pentru asta !!!

0 0

02.09.2007 20:54 pope

Nu e singurul concurs la care se percepe taxa. Pentru copiii merituosi niciodata nu se gasesc bani. Ei sunt cheltuiti de foarte multe ori degeaba ,nu in folosul celor care merita.

0 0

03.09.2007 11:34 allex - Autor

pentru cei care s-au aratat nemultumiti de taxele percepute la concursul Micul Matematician, trebuie precizate urmatoarele:

1. ministerul nu se implica financiar in derularea acestui concurs, ci numai in elaborarea subiectelor si evaluarea elevilor, prin desemnarea unor reprezentanti ai comisiilor de evaluare.

2.banii pe care ii dau elevii sunt necesari pentru buna desfasurare a concursului( se fac cheltuieli privind tiparirea subiectelor, fonduri de premiere pentru elevi, pentru scoala cu cele mai bune rezulatate, pentru diplomele profesorilor si elevilor etc)

3 niciun elev nu este obligat sa participe la concurs.participa doar elevii care doresc sa stie la ce nivel de performanta au ajuns in acest an scolar.

4 in calitate de presedinte al unei asociatii care isi propune dezvoltarea unor programe de performanta scolara, as fi incintat sa gasiti si alte stimulete pentru elevii dumneavoastra.

5 in masura in care aveti sugestii pentru realizarea unui indicator de perfomanta la nivel national, va solicitam sa veniti cu propuneri pe adresa inteligent2007@gmail.com

0 0

03.09.2007 13:47 adriana_s

La ediţia din 2006/2007, nu am putut afla decât rezultatele unora dintre elevii mei, ai celorlelţi, nu. Cu toţii am fi dorit sa aflăm acele punctaje, indiferent care ar fi fost. Nici comisia de la ISJ nu ne-a putut ajuta. Cum le-am putea afla, măcar acum?

0 0

03.09.2007 13:48 adriana_s

Erattă : "ale celorlalţi"

0 0

03.09.2007 14:41 professorbujor

Justificarile domnului "allex"provoaca bunadispozitie.Vedeti implicarea ministerului de la pct.1 si ,mai ales,punctul 5.Ma intreb daca mai au timp copiii sa mai si studieze ,avand in vedere nenumaratele concursuri la care sunt invitati,pe banii lor,sa demonstreze natiei resursele de care dispun(intelectuale,desigur).

0 0

03.09.2007 16:34 allex - Autor

domnule bujor,

daca nu ati aflat ca educatia costa e rau.probabil ca apartineti unui secol in care ideea de egalitate si cartela era prioritara...

0 0

03.09.2007 16:35 allex - Autor

doamnei adriana s.va recomand sa intrebati pe cei care s-au ocupat de organizarea concursului la dvs in judet.pe noi ne intereseaza numai rezultatele de la 80 de puncte la 100/sau notele de la 8 la 10.

0 0

03.09.2007 21:21 dandia

Domnului allex,

Probabil ca experienta dvs. se limiteaza la ultimii cativa ani, daca va permiteti sa raspundeti cu acele cuvinte domnului bujor. Imi cer scuze ca intervin, insa ma revolta foarte tare "non-salanta" cu care dati raspunsuri. Spre nenorocul educatiei si culturii romanesti, acei ani de "egalitate si cartela prioritara" au fost dintre cei mai buni ani ai concursurilor scolare. Nu vreau sa spun ca era mai bine "inainte" insa un educator competent poate fi obiectiv in aprecierea eficientei activitatii sale.

"Pe noi ne intereseaza numai rezultatele de la 80 de puncte la 100" - v-ati "ascultat" cuvintele proprii? Adica pe dumneavoastra nu va intereseaza cresterea calitatii invatamantului, ci numai sa impuscati copii capabili de sacrificiu.

Daca domnul bujor a fost elegant in afirmatii, eu sunt ceva mai dura, pentru ca nu sunt direct implicata in disciplina matematica (desi am terminat si facultatea de matematica). Vad cum se naruiesc si ultimele ruine ale invatamantului matematic, pentru care eram atat de mandri. La liceu am avut anul trecut doi olimpici balcanici, dar asta nu inseamna ca nu putem vedea nivelul general (de masa si de concursuri de masa). Si culmea... concursul dumneavoastra se numeste InteligenT????

Scuze inca o data ca m-am amestecat!

0 0

04.09.2007 14:24 allex - Autor

stimata doamna,

Asociatia se numeste InteligenT si isi propune descoperirea si sustinerea talentelor din invatamint.cit despre d-l bujor...n-am ce comenta.la modul cum pune problema ...nu poate fi decit prizionierul propriilor frustrari dinainte de 89.referitor la rezultate:da! ma intereseaza numai cei mai buni elevi.cei capabili de performanta! pe ei vrem sa ii ajuatam!sper ca nu aveti ceva importiva acestui lucru...

0 0

04.09.2007 21:06 sorinborodi

Asociatia InteligenT si Editura Nomina se aleg cu ceva profit banesc din aceasta actiune ?

Asteptam raspuns .

0 0

04.09.2007 21:29 antoniu

bani si iar bani.nu se poate si fara bani?bani la concursuri,bani la.............pana cand?

0 0

04.09.2007 21:51 ionsimina

mi se pare extraordinar,copiii se obisnuiesc cu concursurile

0 0

04.09.2007 22:00 sorinborodi

Mai,oameni buni,nu cumva sa fie vreo afacere !

Repet intrebarea de mai sus:Asociatia InteligenT si Editura Nomina se aleg cu ceva profit banesc din aceasta actiune ?

Asteptam raspuns .

0 0

04.09.2007 23:22 mantale

Fiti convinsi ca , in tara aceasta,nu se mai face nimic fara a obtine profit !!!! Cat despre editura...nu isi vinde auxiliarele???

0 0

05.09.2007 08:34 allex - Autor

stimate domnule sorinborodi...editura Nomina se alege cu profit de imagine.din acest concurs nu se obtin profituri ca altfel nu ar mai fi asociatie...editura nomina se mai alege cu ceva...cu o multime de idei bune care pot sa se intoarca in sistem sub forma de carti.deci face un profit simbolic( de imagine!)

0 0

05.09.2007 08:36 allex - Autor

domnului antoniu...daca gasiti voluntari in orasul judetul dumneavoastra care sa creeze fonduri de dezvoltare pentru elevii supradotati...va feleict si va provoc sa ne exemplificati.orice idee buna trebuie facuta cunoscuta.

0 0

05.09.2007 08:37 allex - Autor

doamnei/domnului mantale...editura vinde carti de orice tip de la clasa I pina la clasa XII.daca doriti o oferta a noastra...va rugam sa trimteti un mesaj pe redactie.nomina@gmail.com

0 0

05.09.2007 18:55 grigore_geta

E dureros cum reusim totdeauna sa ne invrajbim de la un lucru care se voia bun. E clar ca revolta lui sorinborodi nu e cauzata de existenta concursurilor, fie ele si cu bani, ci de faptul ca MECT avizeaza aceste concursuri fara a se implica si in organizarea, desfasurarea si premierea elevilor. Ceea ce, dupa parerea mea, ar fi foarte bine. Ce inteleg de fapt "fruntasii"? Ca este problema lor , ca pe noi ne intereseaza doar sa-i descoperim, sa ne mandrim cu ei, dar costurile... sa le suporte. Probabil ca "tara le va fi recunoascatoare".

Afirm acestea si pentru ca, anul trecut am participat la acest concurs foarte bine gandit, din materia prevazuta in programa, dar la care am avut doar 2 elevi, care au si obtinut punctaj maxim, numarul mic fiind cauzat de pret. Pretul nu e mare, tinand cont ca elevii promesc o culegere foarte buna! Succes in continuare organizatorilor si concurentilor!

0 0

11.09.2007 15:53 medve_c

oare concursurile de azi mai releva realitatea despre copiii nostri?

0 0

11.09.2007 19:32 marint

Se adevereste inca o data ca ideile bune nasc controverse mari. Problema nu este ca editura ia bani. unt si alte concursuri unde se plateste taxa de participare. In fond nu este obligatoriu sa participi. Sunt si alte concursuri tari, valoroase unde te poti afirma si nu platesti taxa. problema este ca prin aceste taxe se pierd multe talente. Eu as sugera initierea unei campanii nationale, prin care oameni cu bani gen Ion Tiriac, Dinu Patriciu, Gigi Becali, etc., sa fie atrasi in sponsorizarea unor astfel de concursuri. Atunci ar disparea si concursurile cu taxa, si ar exista si posibilitatea egalizarii sanselor. Dar la modul cum suntem luati in seama... Suntem cu totii de acord cu posibilitatea, reala, de fraudare a tezelor unice. Ne-am exprimat parerea mai de mult, cel putin eu am si aratat cum se poate face acest lucru, dar ne asculta cineva? Se vor rezultate cu orice pret, chiar daca sunt false, sub dulcea obladuire a ministerului, care se complace in actuala situatie, pentru ca si lor le e bine asa.

P.S. Nu radeti de propunerea cu Gigi. Omul trebuie doar bine orientat. Atat.

0 0

12.09.2007 08:15 allex - Autor

stimate domnule marint(sper sa nu gresesc:),

ideea dvs este f buna.asta incerc sa fac.sa adun citeva proiecte bune si sa merg la diferite firme mari care sa poata da ceva bani pentru educatie.insa nu e usor...intr-o tara unde mai mult se vorbeste despre educatie decit se gindeste despre educatie.poate...gasesc un grup de initiativa si schimbam o treapta, doua a modului cum se face educatie in ro.

0 0

12.09.2007 15:44 77udi

Ce sentiment credeti ca au copiii care sunt capabili si nu au bani sa participe la concursuri, fata de cei mai putini capabili, dar care au bani pentru taxa? Nu am nimic impotriva acestui concurs.

0 0

12.09.2007 16:12 professorbujor

Eu cred ca orice dascal adevarat din tara aceasta,din toata saracia lui,poate sustine 2-3 elevi de valoare;sunt curios daca initiatorii concursului vor reusi sa obtina "neste parale" de la saracul miliardar Tiriac !

De la Becali veti primi binecuvantari si ceva metanii,iar de la Patriciu vreo 2 litri de motorina.Ca mai mult ,nu au de unde,si apoi,mai munciti daca vreti sa aveti!

0 0

12.09.2007 18:41 cucky

Nici eu nu sunt de acord cu perceperea unor taxe pentru concursurile şcolare.Când se afirmă că învăţământul e gratuit, cred că se face referire şi la evaluarea elevilor. Faptul că la aceste concursuri se asociază şi câte o editură e clar că interesul financiar primează şi nu descoperirea talentelor.

0 0

17.09.2007 09:33 allex - Autor

cucky,

invatamintul e gratuit...in acte.din pacate, ca sa faci performanta te ajuta salariile parintilor si profesorii meditatori.asta e un aspect.legat de concurs sunt costuri enorme cu organizarea lui( costurile culegerilor pe care elevii le primesc ca material de pregatire, plata comisiilor de evaluare,premiile...etc.din pacate, in romania legea sponsorizarii nu ajuta pe cel care vrea sa dea bani, ci mai mult il incurca.adaugati la aceasta indiferenta oamenilor din ro fata de educatie(uite un subiect de dezbatere), lipsa interesului pentru scoli de elita si institute de cercetare bine dotate...etc.in astfel de conditii, a merge la X potentat local si a-i cere bani pentru invatamint este o miscare dificila...cred intr-un viitor ministru care sa aibe un program public de atragere a unor investitii in educatie, care sa plateasca diferentiat profesorii, care sa acorde burse de merit pentru cei mai buni...etc, etc.deocamdata asociatia inteligent isi propune sa constituie un fond de pregatire/selectie/popularizare a celor mai performanti invatatori si elevii lor premianti...

0 0

26.09.2007 23:48 iancumioara

deci doriti sa ne inscriem pentru a doua oara dar unde sunt premiile anuntate pentru elevii cu punctaj maxim??????????

0 0

01.10.2007 14:55 allex - Autor

premiile au fost date elevilor care au obtinut punctaj maxim din judetele gorj si teleorman

0 0

08.10.2007 12:24 iuliache

Un astfel de concurs este binevenit pentru a evalua cunostintele elevilor in mod real.Va felicit pentru stradaniile facute pentru a organiza din nou un astfel de concurs.

0 0

13.01.2008 15:29 popanmc

Unde se poate plăti taxa de concurs?Părinţii interesaţi întreabă.Ce le pot răspunde?

0 0

15.01.2008 17:28 popanmc

Dle Alex, unde se poate plăti taxa pentru concurs?

0 0

28.03.2008 19:21 rosto

Sint suparat. Decit sa faceti scandal ca respectiva asociatie sau editura cistiga bani din acest concurs, mai bine v-ati preocupa de seriozitatea implicarii lor.

Deschid cartea, pagina 9, capitolul I "Numerele naturale de la 0 la 1000".

Problema 9: determina 3 numere naturale care indeplinesc simultan conditiile: a)primul nr este par, mai mare ca 30 si mai mic decit 40; b)al doilea este triplul primului; c)suma celor trei, impartita la 3 da un nr par. O INFINITATE DE SOLUTII in opinia mea, indiferent de primul nr (32,34,36,38)si nu mai explic de ce. RASPUNS:36,108,102. De ce doar atit? oare copiii de maxim clasa a patra, n-ar trebui sa ajunga la niste rezultate concrete? Deduse logic?

0 0

28.03.2008 19:25 rosto

Desi problema 5 de la aceeasi pagina 9 e si ea gresita, nu o mai expunpentru ca am ajuns la concluzia ca o fii vreo greseala de tipar, dar trec la problema 9 de la pagina 10: Afla numerele de 3 cifre diferite care au suma dintre cifra sutelor, a zecilor si a unitatilor egala cu 3. RASPUNS: 630,741,852,963. Cred ca mi-e rau.

0 0

28.03.2008 19:32 rosto

N-am terminat, problema 11 de la pagina... tot 10: Afla toate numerele naturale de trei cifre diferite care au suma dintre cifra sutelor, zecilor si a unitatilor egala cu 4.RASPUNS: 420,531,642,753,864,975.

N-am mai suportat, nici nu am citit mai departe, m-am pus pe net ca sa-i geasesc pe acesti "inteligent" (probabil) dar deloc interesati si sa-i umplu de ....



Cartea: Cuncursul Micul Matematician, editia a II-a (2007-2008) Clasa a IV-a.

0 0

28.03.2008 19:35 rosto

N-am terminat, problema 11 de la pagina... tot 10: Afla toate numerele naturale de trei cifre diferite care au suma dintre cifra sutelor, zecilor si a unitatilor egala cu 4.RASPUNS: 420,531,642,753,864,975.

N-am mai suportat, nici nu am citit mai departe, m-am pus pe net ca sa-i geasesc pe acesti "inteligent" (probabil) dar deloc interesati si sa-i umplu de ....



Cartea: Cuncursul Micul Matematician, editia a II-a (2007-2008) Clasa a IV-a.

0 0

28.03.2008 19:35 rosto

Desi problema 5 de la aceeasi pagina 9 e si ea gresita, nu o mai expunpentru ca am ajuns la concluzia ca o fii vreo greseala de tipar, dar trec la problema 9 de la pagina 10: Afla numerele de 3 cifre diferite care au suma dintre cifra sutelor, a zecilor si a unitatilor egala cu 3. RASPUNS: 630,741,852,963. Cred ca mi-e rau.

0 0

16.05.2008 17:00 rodyk_gheorghe

Sunt organizatoarea concursului ,,Micul matematician" la nivelul Şcolii Generale ,,G.E. Palade" din Buzău. Am înscris în concurs, anul acesta, 280 de elevi. Copiii au participat în număr mare, deoarece au primit o culegere de exerciţii şi probleme şi, practic, înscrierea la concurs a fost gratuită. O singură nemulţumire avem: faptul că aceste culegeri sunt PLINE DE GREŞELI. S-a greşit chiar şi la editarea subiectelor pe foie de concurs, ceea ce mi se pare grav. Nu mai spun că şi calitatea hârtiei a lăsat de dorit.

O rugăminte mare avem, eu şi colegii mei: să fie verificate, rezolvate în prealabil toate exerciţiile şi problemele din culegere.Ne-am bucura dacă aţi încerca să remediaţi această problemă, deoarece dorim să participăm în continuare la acest concurs şi nu mai dorim să întâlnim probleme sau exerciţii greşite.

În altă ordine de idei, vă rugăm să luaţi măsuri pentru a ne pune la dispoziţie rezultatele obţinute de elevi!

0 0

17.05.2008 08:46 ramonaszilagyi

Buna Ziua,



Va scriu din psotura de parinte. Concursurile sunt bune, motivante. Concurenta este un drum real spre succes. Referitor la acest concurs am urmatoarea remarca. E total injust pentru copii ce au participat la concurs ce punctaj au luat. La fel de injusta mi se pare mie, modalitatea de premiere, adica 100 de copii din Romania au punctajul maxim, dar premii primesc cei din judetele cu cea mai buna performanta, sau cu cel mai mare nr. de elevi inscrisi? Ridicol si total lipsit de etica, moralitate mi se pare de asemenea si regulamentul unde se precizeaza eliminarea tuturor participantilor din judet pentru diferenta de 1.5p. As dori ca dl. Alex, sau orice alta persoana care se ocupa de acest concurs sa ma ajute cu o modalitate inteligenTa de a-i explica fiicei mele c de ce ea in cazul in care are punctaj maxim nu ia premiu, iar alti copii cu acelasi punctaj iau. Sau in plus, in cazul in care e depunctat tot judetul pentru greseala voita sau nu a unui profesor corector, de ce s-a intamplat acest lucru?

Mai mult, nu cred ca ar fi foarte greu sau revenind la partea financiara a problemei extrem de costisitor, sa aveti un site propriu, si ceva mai multa transparenta legata de acest concurs, organizare, costuri de inscriere, termene si modalitati de inscriere, lista punctajelor obtinute de toti participantii, premiile oferite explicit nu in suma si altele.

Astept raspunsul dvs.

Stima

0 0

25.02.2010 15:38 byby_byencutza1992

eu sunt inscrisa la micul matematician dar nu gasesc subiectele

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

4 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN