Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Workshop International “Science Education in School”

Stimati colegi,


Va anuntam ca in perioada 11-14 octombrie 2007 va avea loc in Bucuresti Workshop-ul International “Science Education in School”, organizat de Center for Science Education and Training - CSET din cadrul Institutului National pentru Fizica Laserilor Plasmei si Radiatiei (http://education.inflpr.ro). Acest eveniment este organizat in colaborare cu Asociatia Europeana « Hands-on Science » si se desfasoara cu sustinerea financiara din partea Agentiei Nationale pentru Cercetare Stiintifica, in cadrul proiectului CEEX “Science Education and Training in a Knowledge-based Society”.
Workshop-ul se adreseaza cercetatorilor din domeniul stiintelor educatiei, managerilor si personalului institutiilor implicate direct sau indirect in educatia in domeniul stiintelor din invatamantul preuniversitar, cadre didactice din invatamantul preuniversitar, responsabili cu dezvoltarea politicilor educationale, organizatii neguvernamentale si autoritati locale.
Programul workshop-ului va include prezentari sustinute de personalitati in domeniu din Europa, Statele Unite ale Americii si Romania. Lista expertilor straini care vor avea prezentari la workshop se gaseste pe pagina de internet a CSET, la pagina Evenimente → Evenimente viitoare → Workshop International → Program.
Peroana de contact: Dr. Dan Sporea, tel :0745 759545, fax : 457 4243, e-mail : dan.sporea@inflpr.ro.
Lucrarile pentru workshop se prezinta in format PowerPoint in limba engleza, durata 20 de minute, nu se asigura traducere in si din limba romana.

IMPORTANT!

La prezentarile din cadrul workshop-ului, care va avea loc la hotelul Capitol pot asista, fara lucrari, profesori din invatamantul preuniversitar, fara a plati taxa de participare si fara sa prezinte comunicari.
Va invitam la aceste prezentari care se anunta a fi foarte interesante. Partenerii nostri din cadrul Asociatiei Europene “Hands-on Scienec”, din retelele educationale Network of Youth Excellence si Pollen, ca si colaboratori din Statele Unite ale Americii si India vor prezenta programe nationale/internationale educationale pe care le desfasoara (“Hands-on Optics”, PHOTON2, robotica, biologie/ genetica, mediu). Unele comunicari vor fi insotite si de demonstratii. Sponsorul si sustinatorul nostru, firma americana Vernier International (www.vernier-intl.com/) va a vea o prezentare de noi sisteme de achizitie de date pentru experientele de laborator din scoli
Pentru participare este necesara inscrierea folosind formularul destinat inscrierii la workshop si daca este cazul, se face mentiunea “fara lucrare”.

Lista autorilor din strainatate si lucrarile propuse poate fi consultata la http://education.inflpr.ro -> evenimente viitoare -> Lista preliminara a participantilor din strainatate. La aceeasi adresa va fi afisat, la sfarsitul lunii septembrie, programul provizoriu care va include si autorii din Romania.

Evenimente asociate :
• «Science Fair Hands_on_Science@Moisil.ro», editia a III-a, organizat la Liceul teoretic “Grigore Moisil” din Bucuresti. Targul de idei (tip concurs) se adreseaza profesorilor si elevilor interesati de problema dezvoltarii educatiei in domeniul stiintelor naturale folosind activitati bazate pe experimente reale sau virtuale.
Sectiunile targului de idei sunt:
1. experimente clasice utilizate in studiul stiintelor naturale
2. experimente virtuale si aplicatii web pentru studiul stiintelor naturale
3. experimente cu achizitie de semnal si software dezvoltat pentru studiul stiintelor naturale
Juriul targului de idei va fi un juriu international format din personalitatile din strainatate care participa la workshop.
Persoana de contact: profesor Mihaela Garabet, tel: 0723084164, e-mail:
mihaela_garabet@yahoo.com

• Cursul « Instruire prin experiment in scoala primara » : se adreseaza cadrelor didactice din invatamantul primar si prescolar din Romania si specialistilor in instruirea acestor cadre didactice. Cursul este organizat in colaborare cu proiectul european “Pollen” (http://www.pollen-europa.net) si cu Casa Corpului Didactic Bucuresti. Cursul este sustinut de experti in domeniul educatiei din Franta, in limba franceza si va exista traducere simultana in limba romana.

Peroane de contact:
Dr. Dan Sporea, tel :0745 759545, fax : 457 4243, e-mail : dan.sporea@inflpr.ro.
Profesor Diana Melnic, Director CCD Bucuresti, fax: 313 49 27

Informatii suplimentare referitoare la inscriere, tematica si conditii de participare se gasesc la adresa http://education.inflpr.ro, pagina cu evenimente viitoare.

Participarea la toate evenimentele se face numai in baza unei inregistrari prealabile transmisa organizatorilor (formularul ce trebuie completat se gaseste la adresa http://education.inflpr.ro, pagina cu evenimente viitoare). Va rugam sa va inscrieti din timp, avand in vedere numarul limitat de locuri:
• workshop: 40 participanti
• science fair: 100 participanti
• curs pentru profesorii din invatamantul primar: 50 participanti

Nu se percepe taxa de participare la science fair si la cursul la cursul de instruire.
Profesorii din invatamantul preuniversitar care doresc sa participe la workshop sunt scutiti de taxa de participare.

Cei interesati pot descarca / tipari si distribui in format PDF anuntul – poster al evenimentului de pe pagina noastra de web.

Imagini de la editia 2006 a workshop-ului la: http://education.inflpr.ro/en/slll.htm
Imagini de la editia 2006 a concursului Science Fair@Moisil.ro la:
http://education.inflpr.ro/en/moisil0506.htm

Prin generozitatea sponsorilor mentionati mai jos organizatorii au posibilitatea acoperirii partiale a cheltuielilor de transport spre Bucuresti pentru un numar limitat de elevi si profesori. Solicitari in acest sens vor fi adresate la dan.sporea@inflpr.ro.

Sponsorii evenimentului sunt:
• Ontario Centres of Excellence - Centre for Photonics, Canada
• Microsoft – Romania
• APEL LASER S.R.L., Lasers and Scientific Instrumentation, Romania
• ABL&E-JASCO România.

Evenimentele sunt sustinute de urmatoarele organizatii, institutii si proiecte de prestigiu din strainatate, care pun la dispozitia organizatorilor materiale educationale pentru a fi distribuite gratuit participantilor:
• Eurydice, the information network on education in Europe (http://www.eurydice.org)
• Institute of Physics (http://www.iop.org/activity/education/Teaching_Resources/)
• Optical Society of America
(http://www.osa.org/educationresources/resources/default.aspx)
• Revista europeana de educatie Science in School (www.scienceinschool.org)
• SPIE (http://spie.org/x2573.xml)

Dr. Dan Sporea
Center for Science Education and Training

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: mgarabet | 16.09.2007 20:24 | 1402 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

18.09.2007 17:55 grigore_geta

Foarte interesant. Oare se poate asista numai o zi sau doua, sambata sau duminica?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

3 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN